• $32,3319
  • 35,0969
  • 2299.7
  • 8987.29
30 Mart 2020 Pazartesi 00:00 | Son Güncelleme:

Türkiyenin En Güvenilir Haber Platformu: BPT

Türkiyenin En Güvenilir Haber Platformu: BPT

Türkiyenin En Güvenilir Haber Platformu: BPT

BPT, dijital haber platformu listesinde en güvenilir kaynak olarak belirlendi. BPT, Social Best Awards ın düzenlediği törende kullanıcıların oylarıyla en güvenilir dijital haber platformu olarak seçildi.

BPT Nedir?

BPT

BPT yani açılımı Bir Parça Tuhaftık, Instagram da @birparcatuhaftik ve Twitter da @bpthaber adı altında faaliyet gösteren dijital haber organıdır. 2015 yılından bu yana insanlara en hızlı ve en doğru haberleri servis etmeyi benimsemiştir. Kurucuları Eray Ahmet Aray ve Boray Demir, platformun bu güne kadar popüler olmasına vesile olmuşlardır. Henüz çocuk yaşlarında kurdukları bu platformu günümüze kadar getirmeleri takipçileri tarafından bir hayli beğeni toplamış ve benimsenmiştir.

Güvenilir Kaynak: BPT

41 ülke, katıldıkları raporun yüzde 56 sı internetteki yanlış ve yanıltıcı haberlerden endişe ettiğini belirtiliyor. Bu endişe, dünyanın güney yarım küresinde daha fazla arttığı dikkat çekiyor. Örnek olarak Brezilya da bu oran yüzde 84 de iken, Kenya da civarlarında yüzde 76 da bulunuyor.

Bu raporun oranları Türkiye de de bir hayli yüksek. Türkiye de yanlış ve yanıltıcı haberler yüzde 60 civarlarında seyrediyor. Bu seviyelerin en az olduğu ülkeler iç politikalarında kutuplaşmanın daha az görüldüğü Hollanda, Almanya ve Danimarka da görülüyor. En son olaylarda, Çin in yaptırımları nedeniyle Hong Kong da endişe oranı yüzde 6 lık bir yükseliş yaşanmış durumda.

Sosyal medyada çığ gibi artan asılsız habercilik, artık toplumu rahatsız edici bir seviyeye doğru itti. Devletin gösterdiği tüm çabalar, bir anda yükselen etkileşim sayısına engel olmamaya başladı. Bu noktada kullanıcı yeni bir arayışa girmekten hiç çekinmiyor ve karşısında toplum tarafından güvenilen bir platformu buluyor. BPT, güvenilir olmasının yanı sıra bir de haberleri olduğunca net ve anında ulaştırınca da, yeni kullanıcıyı bünyelerine dahil etmeleri hiç de zor olmuyor.

Türkiye nin En Popüler Telegram Haber Kanalı BPT

Şu anda BPT Instagram tarafında 805 bin, Twitter tarafında ise 323 bin takipçisi bulunuyor.Sosyal medya tarafında yeterli düzeyde kitlesini barındıran platform, asıl önemli bulduğu tarafın Telegram olduğunu belirtiyor. Hizmetini sosyal medya platformunda sergileyen kuruluş, kendilerini en rahat habercilik yapılabilen tarafın Telegram kanalından geçtiğini belirtiyor...

Telegram Türkiye en çok aboneye sahip 2. kanal konumunda olan BPT, 1. lik konumunu geçtiğimiz aylarda Telegram kanalı açtığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan a kaptırdı. BPT Telegram kanalı yani kullanıcı adıyla @birparcatuhaftik, şu anda 219 bin anlık aboneye sahip. Ayrıca Telegram ın en çok aboneye sahip haber platformu olarak da kayda geçiyor.

BPT yetkililerinin açıklamasına göre; Instagram, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarına nazaran Telegram tarafında haberciliğin daha işlevsel kullanıldığı belirtiliyor.Açıklamaya göre, paylaşılan her haberin kullanıcıya bildirim olarak ulaşması isteyebilecekleri en iyi hizmet. Kullanıcı, gündemi anlık olarak cebinden bildirim alarak takip edebiliyor. Böylelikle kullanıcı, özellik sayesinde gündemden ayrı kalmıyor. Ayrıca diğer sosyal medya platformlarında kullanılan katı kurallar, Telegram tarafında daha geniş tutuluyor. Platformu özgürce kullanım biçimine müsait olması, platform yöneticilerini bir hayli rahatlatıyor.Böylelikle BPT haber platformu, karşısındaki kullanıcıyla direkt olarak iletişim halinde kalabiyor.

Neden En Güvenilir Haber Platformu BPTHaber?

Türkiye kitlesinin genel olarak habere ve haberciliğe güveni, COVID-19 salgınının başladığı dönemde artış gösterdi. Yüzde 9 oranında yükseliş sağlayan güvenilir habercilik, şu anda da hızla yükseliyor. Yabancı kaynaklar tarafı bu denli bir artışın tam olarak bir sebebi olmadığını belirtiyor. Raporun detaylarına göre halk, muhalif yayın sergileyen haber kanalları ve gazeteleri güvenilir buluyor.

Güvenilir haber sıralamasının en alt kısmında ise hükümete daha yakın yayın merkezleri yer alıyor. Dikkat çeken taraf ise, raporda hükümete daha yakın medya merkezlerinin en çok takip edilen haber kaynakları olması.

Çelişkilerle hazırlanan rapora göre bakacak olursak BPT; gerektiği zaman hükümet tarafına, gerektiğinde ise muhalefet tarafının lehine haberler paylaşması ve bunun lanse ediliş şeklinin tarafsızca yapması. Kısaca tarafsız olması diyebiliriz. Kullanıcıya iki tarafın da gündemini belirterek, kendilerine seçme hakkı bırakıyor. Habercilik tarafında aslında olması gereken de bu. Fakat Türkiye de habercilik, iki tarafın da siyasal görüşünü aynı ölçüde göstermekten çok tek bir tarafın görüşünü destekliyor.

BPT, tarafsız haber ilkesini baz alarak iki tarafın da görüşünü takipçilerine iletiyor. Bunu anlamak için, faaliyet gösterdiği platformlarında yapılan kullanıcı yorumlarına bakmakyeterli. Hem hükümeti destekleyen, hem de hükümeti eleştiren kesim aynı ortak noktada buluşuyor. Bu haber ilkesi de platformu olabildiğince tarafsız bir konuma getiriyor. Tarafsızlık, güvenirlik ve anlık olması da platformu en üst seviyeye çekiyor

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak