• $32,3789
  • 34,9632
  • 2325.66
  • 9093.78
5 Eylül 2016 Pazartesi 16:23 | Son Güncelleme:

Darbe mi oldu?

Darbe mi oldu"

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada demokrasiye karşı yapılan kalkışmayı kabul etmeyeceklerini söyledi. Peki darbe mi oldu?

Türkiye 36 yıl sonra ilk defa bir darbe girişimi ile karşı karşıya geldi. Peki Türkiye'de darbe mi oldu? Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğe kapandı. Türkiye şokta! darbe mi oldu?

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Bazı önemli binalara abluka gözlendi. Emniyet güçlerimiz harekete geçti. Demokrasiye ve milli iradeye kalkışma var. Buna izin vermeyeceğiz. Demokrasiden asla taviz verilmeyecek. Yapanlar en ağır bedeli ödeyecek.

Demokrasiye ve milli iradeye kalkışma var. Buna izin vermeyeceğiz. Demokrasiden asla taviz verilmeyecek. Yapanlar en ağır bedeli ödeyecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

BEKİR BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

"Fethullahçı Terör Örgütü'nün uşakları demokrasiyi askıya almak için bir girişim yaptı. Türkiye'yi devletimizi bu alçaklara teslim etmeyeceğiz. Herkesi milletin iradesine sahip çıkmaya çağırıyorum. Bu olay karşısında bütün milletimiz ayağa kalkmalıdır. Bunlarla ilgili hukuk ve güvenlik güçlerimiz gereğini yapacaktır. Şapkasını alıp kaçacak bir iktidar yok
Milli iradeye sahip çıkacağız. Herkesi hukuka sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu işin sonucu onların hesap ettiği gibi olmayacaktır. Bütün herkesi hukuka ve demokrasimize sahip çıkmaya çağırıyorum."

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri Jandarma birimleri tarafından trafiğe kapatıldı. İstanbul’u Anadolu’dan Avrupa’ya bağlayan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin geçişi Anadolu’dan Asya’ya geçiş yönünde trafiğe kapatıldı.Jandarma birimleri tarafından kapatılan Köprülerle ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

DARBE GİRİŞİMİ YAPAN ASKERLER KİM?

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında FETÖ'nün darbe girişimine katılan askerler, karargahta görevli diğer askerler tarafından polise teslim edildi. Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı askerlerin rütbeleri sökülerek yere atıldı. 

JANDARMA OKULLAR KOMUTANI GÖZALTINDA

Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu Beytepe'de gözaltına alındı. 

ERZİNCAN'DA 3. ORDU HAREKAT KURMAY BAŞKANI GÖZALTINDA

3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar'ın, Erzincan'da gözaltına alındığı bildirildi.  

ARDAHAN'DA GÖZALTILAR

Ardahan Garnizon ve 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Kargın yakalandı.          

BURSA JANDARMA ALAY KOMUTANI GÖZALTINDA

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçti. Bursa ve Jandarma Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasında herhangi bir olay ya da kalkışma yaşanmazken, gerginlikle ilgili görev listesinde olduğu öğrenilen Bursa Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un gözaltına alındığı iddia edildi.

Jandarmada görevli bir uzman çavuşun da gözaltında olduğu öne sürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

AKDENİZ BÖLGE KOMUTANI GÖZALTINDA

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla darbe girişiminde bulunduğu öne sürülen Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan gözaltına alındı. Kelepçelenen Demirhan’a telsiz verdiği ileri sürülen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen de yakalandı. Dağdelen’in yüzünün kan içinde olması dikkat çekti.

TELSİZİ KULLANDIRDI

Ekipleri karargaha giderek Nejat Atilla Demirhan ile görüştüğü ve kendisine ait polis telsizi kullanması için verdiği iddia edilen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen’i de gözaltına aldı. Zırhlı araç ile Emniyet Müdürlüğüne getirilen Dağdelen’in yüzünün kanlar içinde olduğu görüldü.

HATAY'DA TUĞGENERAL HASAN POLAT GÖZALTINDA

Hatay'daki 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat gözaltına alındı.

BAKIRKÖY SAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'ndan yapılan açıklamada "1 üstteğmen, 1 astsubay,7 asker gözaltında adliyeye getirildi. 3 tank muhafaza altına alındı" denildi.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDEKİ ASKERLER TESLİM OLDU

Boğaziçi Köprüsü'nü işgal eden ve araç trafiğine kapatan askerler ile köprü çevresinde önlem alan polisler arasında sabah saatlerinde çatışma çıktı. 

Çatışmanın ardından yaklaşık 50 asker, polise teslim oldu. Polislerin gözaltı işlemi yaptığı sırada, köprü yakınında bekleyen vatandaşlar askerlere saldırdı. Vatandaşlar, polisler tarafından engellendi. Daha sonra köprüdeki 5 tankın üzerine çıkan vatandaşlar, sevinç gösterisinde bulundu.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 55 ASKER GÖZALTINDA

ATATÜRK Havalimanı’nda askeri darbe girişimi kapsamında polis 55 askeri gözaltına aldı. Gözaltına alınan askerler Özel Harekat Polisi eskortu eşliğinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek.

ÜSKÜDAR'DA 25 ASKER GÖZALTINDA

Üsküdar Çevik Kuvvet önüne gelen 25 asker polis tarafından gözaltına alındı.  Bazı askerlere ters kelepçe yapıldığı görüldü.

TÜRK TELEKOM BİNASINA GİREN ASKERLER TESLİM OLDU

Kadıköy'de Türk Telekom binasına girerek polisle çatışan darbeci askerler teslim oldu. 

Kadıköy Acıbadem Caddesi'ni kapatarak Türk Telekom binasına giren darbeci askerler sabaha kadar polislerle çatıştı. Türk Telekom binasına konuşlanan yaklaşık 20 civarında asker saatler süren çatışmaların ardından teslim oldu.

TRT'NİN HARBİYE BİNASINI İŞGAL EDEN ASKERLER TESLİM OLDU

TTRT'nin Harbiye'deki binasına gece giren askerler, çalışanları binadan çıkarmadı. Zaman zaman polislerle çatışmaya giren askerler, sabah saatlerinde binadan çıkarak polise teslim oldu.             

 Askerler gözaltına alındıktan sonra TRT binasına giren polisler, herhangi bir tuzaklama yapılma ihtimaline karşı arama ve inceleme yaptı. Yapılan aramada, herhangi bir bulguya rastlanmadı.              

Bu arada, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin işgal edileceği ihbarını alan polis ekipleri, bu bölgede önlem aldı. Öte yandan, Boğaziçi Köprüsü'nü işgal eden askerlerin teslim olmasının ardından polisler, köprü üzerindeki askeri araçlarda arama ve inceleme yaptı. Askeri araçta bir askerin cesedi bulundu.      

MALTEPE'DE 6 ÜST RÜTBELİ GÖZALTINDA

Maltepe’de bulunan Nurettin Baransel Kışlası önüne yüzlerce kişi akın etti. Kışlanın kapısına tank çıkışını engellemek için kamyonlar parkedildi. Polisin kışlada yaptığı operasyonda  6 üst rütbeli subayın gözaltına alındığı öğrenildi.

KULELİ ASKERİ LİSESİ'NİN 80 ÖĞRENCİSİ DE GÖZALTINDA

KULELİ Askeri Lisesi’nin 80 öğrencisinin darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre Lise’den çıkan bir grup öğrenci dün gece Çengel Karakolu’nun askerlere teslim edilme talebinin reddedilmesi üzerine polis merkezine gelip ele geçirdi. İlerleyen saatlerde polis merkezi darbe girişimcisi öğrencilerden geri alındı. Polis merkezinin el değiştirmesi sırasında ve sonrasında Kuleli Askeri Lisesi’ne giden polis toplam 80 kişiyi gözaltına aldı.

İZMİR'DE RÜTBELİ ASKERLER

İzmir'de aralarında albay ve 2 yarbayın bulunduğu askeri personel ile  Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen gözaltına alındı.

Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen

Operasyon kapsamında, Ege Ordusu Komutanlığında görevli Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Albay Oksal Çelik ve Yüzbaşı Emir Birgül ile Çiğli 2. Hava Jet Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas  ile Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız gözaltına alındı. 

Operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi.               

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce talimat doğrultusunda Albay Yener Karaduman, Komando Tugayı Kurmay Başkanı Yarbay Bülent Eryılmaz, Eski İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Faik Baran, Kurmay Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay, Yüzbaşı Kadir Silay, Üsteğmen Yasin Yılmaz, Teğmen Rıdvan Mecnur, Astsubay Cihangir Özcan, Astsubay Taner Çakal, Uzman Çavuş Hakan Yalçın'ı gözaltına almıştı.             

KOCAELİ'DE 36 ASKER GÖZALTINDA

KOCAELİ Cumhuriyet Savcılığı’nda yapılan açıklamaya göre darbe girişiminde bulunan 23 tankçı ile 13 denizci gözaltına alındı. Darbe girişiminde bulunan askerler tarafından kaçırılan 2 amiral ise polisin operasyonu ile kurtarıldı.

Kocaeli’de darbe girişiminde bulunan askerler gözaltına alındı. Tankçı subay, astsubay ve uzmanlardan oluşan 23 asker ile Donanma Komutanlığı’nda görev yapan 13 denizci gözaltına alındı. Darbe girişiminde bulunan askerler tarafından kaçırılarak İstanbul’a götürülmek üzere yola çıkarılan 2 amiral ise Dilovası’nda polislerin aracı durdurmasıyla kurtarıldı.

KAYSERİ'DE BİR ALBAY GÖZALTINDA 

Dün akşam yapılan darbe girişiminden sonra Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Hava Albay Erhan Baltacıoğlu yakalanarak gözaltına alındı.  

KIRKLARELİ'NDE BİR TUĞGENERAL HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Kırklareli'nde 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral Bekir Koçak hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Hakkari’de il Jandarma Alay komutanı gözaltına alındı

Hakkari İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Demiray Demirci, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla önce açığa alındı, ardından savcılık talebiyle gözaltına alındı.               

 İZMİT'TE 22 ASKER GÖZALTINDA

İzmit'te polis, 5 tanka el koyarken, 22 asker gözaltına alındı.

104 KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

İstanbul'da darbe girişiminde bulunanlardan 104 kişinin tespit edildiği, bir kısmının gözaltına alındığı öğrenildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, darbe girişiminde bulunanlardan 104'ünün tespiti yapıldı. Bu kişilerin muhabere sistemleri kesilirken, bir kısmının gözaltına alındığı belirtildi. Sabaha kadar diğer kişilerin de gözaltına alınacağı kaydedildi. Tespit edilen kişiler arasında meslekten men edilen bazı emniyet mensuplarının da bulunduğu ifade edildi.  

DARBE GİRİŞİMİ SON DURUM NEDİR?

SON DAKİKA HABERİ: Darbe girişimine yönelik operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 1374'e yükseldi... AA: Türkiye genelinde 90 kişi hayatını kaybetti, 1154 kişi yaralandı. 

GENELKURMAY'DA ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER

Genelkurmay Başkanlığından çıkan 700'e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığının Necatibey Caddesi'nden teslim olmaya başlayan er ve erbaşlara su ve sigara götüren vatandaşlar, teslim oldukları takdirde zarar görmeyecekleri yönünde telkinde bulundu. Vatandaşlarla görüşen erbaşlar ise rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek kandırılıp, Genelkurmay Başkanlığına getirildiklerini söyledi. 

Son dakika haberi: İşte darbe girişiminde son durum! Teslim olan erlerden ilk açıklama

Teslim olan askerler önce TÜİK binasına, daha sonra da Polis Akademisine götürüldü. Bu arada bazı askerlerin ceplerinde bulunan mermileri, kendi istekleriyle polislere teslim ettiği görüldü. Yaklaşık 150 kişilik, silahlı mühimmata sahip bir grup asker ise Genelkurmay Başkanlığı içinde bekletiliyor.

Özel Harekatçılar da Genelkurmay önünde. Genelkurmay'a her an operasyon düzenlenebileceği belirtiliyor. Genelkurmay Başkanlığı içinde darbeye katılmadığı için elleri bağlı olarak odalar içinde kilitli tutulan subay ve astsubaylar, sabah saatlerinde tahliye edildi. Aralarında tankçı subay ve astsubayların da bulunduğu bir grup rütbeli asker ve erbaş da teslim oldu.  

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz: "Ankara'da Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere"

AKINCILAR ÜSSÜ BASILDI, HULUKİ AKAR KURTARILDI 

İsyancı askerlerin önemli merkezlerinden Akıncılar üssü basıldı, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kurtarıldı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, helikopter Çankaya Köşkü'ne getirildi. 

 ÇENGELKÖY'DE ÇATIŞAN 2 SUBAY GÖZALTINDA

-Çengelköy Sabancı Polis Merkezini ele geçirmek için polisle çatışmaya giren 2'si subay 7 asker yakalandı. Çatışma sonrasında bölgeye gelen takviye polislerin müdahalesi sonucunda, askerler kaçmaya başladı. Ekiplerin takibiyle 2'si subay 7 asker gözaltına alındı. 

Emniyete götürülürken askerleri darp etmek isteyen bir grup vatandaş, polisler tarafından engellendi. Bu arada, darbe girişiminin ardından giriş ve çıkışlara kapatılan Hasdal Kışlası'nda bulunan 4 rütbeli asker, nizamiyeye gelerek dışarı çıkmak istedi. Darbe girişimine katıldıkları iddia edilen subaylar, çıkışlarına izin vermeyen nizamiye görevlilerini silahla tehdit etti. Bunun üzerine nizamiye görevlileri, askerlerin silahlarını alarak etkisiz hale getirdikten sonra polise haber verdi. Hasdal Kışlası'na gelen polisler tarafından alınan 4 rütbeli asker, polis aracına bindirilirken bir grup vatandaşın saldırısına uğradı. Polisler, vatandaşları engelleyerek askerleri emniyete götürdü.

-Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç'ın darbe girişimiyle ilgili olarak gözaltına alındığını bildirdi.

-Darbe girişimi kapsamında, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ile 130 asker gözaltına alındı.

-İzmir'de sürdürülen operasyonda Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız gözaltına alındı.

-Ankara ve İstanbul'da düzenlenen darbe girişimi soruşturması kapsamında, Tümgeneral Özkan Aydoğdu gözaltına alındı.

KOCAELİ'DE 2 AMİRAL KURTARILDI, DARBECİLERE GÖZALTI

Kocaeli'de Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 34 şüpheli emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 4'ü general, 34 asker emniyet güçlerince gözaltına alınırken, 1 zırhlı araç ve 4 tanka el konuldu.               Donanma Komutanlığında darbeye teşebbüs eden askerler tarafından kaçırılarak İstanbul'a götürülmeye çalışılan 2 amiral, Dilovası'nda emniyet güçleriyle girilen çatışmada kurtarıldı. Soruşturma, çok yönlü olarak sürdürülüyor.   

Son dakika haberi: İşte darbe girişiminde son durum! Teslim olan erlerden ilk açıklama

-Harbiye Orduevi ve TRT polis kontrolüne geçti.

 -Reuters'ın haberinde Genelkurmay binasının darbeci askerlerden alındığı belirtildi. 

-Sabah 07.35 sularında Genelkurmay'dan çıkartılan bir tank, kapıda barikat kuran kamyonlara ateş açtı. 

-Harbiye'deki orduevine polisin girdiği, kontrolü ele aldığı belirtiliyor. 

-3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı gözaltına alındı. 

-Darbeci askerler, polislere zaman zaman helikopterden ateş açtı. Askerler, bazı noktalarda kendilerini durdurmaya çalışan halkın üzerine de ateş açtı. 

-İstanbul Bayrampaşa'da tanklar 12 aracı ezdi. 

ERDOĞAN'IN OTELİNDEKİ ÇATIŞMADA 2 POLİS ŞEHİT OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tatilini geçirdiği Marmaris’teki otelden ayrılmasının ardından askerlerle polisler arasında çıkan çatışmalar sabaha karşı sona erdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi gününden bu yana Grand Yazıcı Club Turban’da tatil yapıyordu. Darbe girişiminin başlamasından saatler sonra aynı gruba ait Grand Yazıcı Mares’te açıklama yapan Erdoğan, İstanbul’a gitmek üzere ayrıldıktan yaklaşık 1.5 saat sonra askerler helikopterle geldikleri Grand Yazıcı Club Turban’a bomba attı. Askerlerle polisler arasında bu iki otelin hemen yakındaki üçüncü bir otel olan Case De Maris’te çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 2 polisin şehit olduğu çatışma bir süre devam etti. Askerler daha sonra helikopterle bölgeden uzaklaştı.
Marmaris Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri, çatışma bölgesinde inceleme yaptı.

Son dakika haberi: İşte darbe girişiminde son durum! Teslim olan erlerden ilk açıklama

29 ALBAY VE 5 GENERAL

Şu ana kadar 29 albay ve 5 general görevden alındı. 

GÖZALTI KARARI ÇIKTI

 ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, "Darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PYD terör örgütü ile irtibatı olan Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay Daire Başkanı ve üyeleri ile HSYK’da görev yapan FETÖ/PYD örgütü mensubu üyeler ile Sözde Yurtta Sulh Komitesi mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı" verdi.

Son dakika haberi: İşte darbe girişiminde son durum! Teslim olan erlerden ilk açıklama

 BEŞTEPE YAKINLARINDA UÇAKLAR BOMBA ATTI

 Beştepe yakınlarına uçaklar bomba attı. Bölgeden dumanlar yükselirken çok sayıda yaralı olduğu anonsları üzerine ambulanslar bölgeye sevk edildi.

 ETİMESGUT'TA DARBECİ ASKERLER GÖZALTINDA

 Etimesgut'taki askeri birlikte darbeci askerlerin diğer askerler tarafından yakalanıp polise teslim edildiği, rütbelerinin söküldüğü belirtiliyor.

Son dakika haberi: İşte darbe girişiminde son durum! Teslim olan erlerden ilk açıklama

 SÜPER KOBRA VE SİKORSKY VURULDU

 Darbeci askerlerin elinde bulunan bir Sikorsky ve bir Süper Kobra helikopterinin F-16 tarafından vurulduğu öğrenildi.

 MERSİN'DE FLAŞ GELİŞME

 MERSİN Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla darbe girişiminde bulunduğu öne sürülen Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan gözaltına alındı. Kelepçelenen Demirhan’a telsiz verdiği ileri sürülen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen de yakalandı. Dağdelen’in yüzünün kan içinde olması dikkat çekti. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, dün saat 22.30 sıralarında İl Emniyet Müdür Vekili Yakup Usta ve Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar’ı arayarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu belirtilerek Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İlçe Kaymakamlarının gözaltına alınmasına karar verdiği iddia edilen Nejat Atilla Demirhan’ın gözaltına alınmasına karar verdi.

Son dakika haberi: İşte darbe girişiminde son durum! Teslim olan erlerden ilk açıklama

 Öte yandan darbe girişimi sırasında Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, polis telsizinden sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu belirterek, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İlçe Kaymakamlarının gözaltına alınması anonsu geçti. Başsavcılığın gözaltı kararının ardından Demirhan’ın makamının bulunduğu liman içindeki komutanlık karargahı polis tarafından ablukaya alındı. Polis, karargahın liman içinde bulunmasından dolayı liman A-B-C-D kapılarında konuşlandı. Giriş ve çıkışları kontrolü altına alan ekipler, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’ı gözaltına aldı. Bu sırada karargaha girmek isteyen 2 asker de polis tarafından gözaltına alındı. Tuğamiral, kelepçelenerek adliyeye götürüldü.

 TELSİZİ KULLANDIRDI

 Ekipleri karargaha giderek Nejat Atilla Demirhan ile görüştüğü ve kendisine ait polis telsizi kullanması için verdiği iddia edilen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen’i de gözaltına aldı. Zırhlı araç ile Emniyet Müdürlüğüne getirilen Dağdelen’in yüzünün kanlar içinde olduğu görüldü.

 İZMİT'TE TANKLARA EL KONDU

 İzmit'te binlerce kişi darbe girişimini protesto etti. Toplanan kalabalık, Kartepe’de bulunan askeri birlikten ayrılan tankların ilerlemesine engel oldu. Polis, 5 tanka el koyarken, 22 asker gözaltına alındı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 55 ASKER GÖZALTINA ALINDI

 ATATÜRK Havalimanı’nda askeri darbe girişimi kapsamında polis 55 askeri gözaltına aldı. Gözaltına alınan askerler Özel Harekat Polisi eskortu eşliğinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek.

ÜNLÜ REKLAMCI VE OĞLU DA ÖLDÜRÜLDÜ

Boğaziçi Köprüsü'nde bulunan askerlerin açtığı ateş sonucu reklamcı Erol Olçak ile 16 yaşındaki oğlunun hayatını kaybettiği bildirildi. Olçak, AKP'nin reklam kampanyalarının mimarıydı

GECE NELER YAŞANDI?

Son dakika haberi: İşte darbe girişiminde son durum! Teslim olan erlerden ilk açıklama

 -Harbiye'de ve Çengelköy'de polis lojmanlarının bulunduğu noktalarda çatışmalar olduğu belirtiliyor.

-Genelkurmay Başkanlığı'ndan yeniden çatışma sesleri geldi.

-01.50'de AA'dan geçilen haberde "Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ mensupları tarafından kullanılan askeri helikopterleri etkisiz hale getirmek için Ankara semalarında uçuşunu sürdürüyor" ifadeleri yer aldı

-Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçağı, darbe girişiminde bulunanların elindeki Sikorsky helikopteri düşürdü. Ankara'da bir Süper Kobra helikopterin de düşürüldüğü bilgisi var. 

- Vatandaşlar pek çok kentte sokağa döküldü. Darbe girişimindeki askerleri durduruyor.

- Ankara, Özel Harekat Merkezi, darbe girişiminde bulunan askerler tarafından bombalandı. 17 polisin şehit olduğu belirtiliyor.

-Anadolu Ajansı TBMM'ye bomba atıldığı bilgisini paylaştı. Meclis binasından duman yükseldiği görüldü. TBMM'ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurları ve Meclis görevlileri yaralandı, kulis camları kırıldı     

-Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul ve Ankara'daki kalkışmayla ilgili olarak, "Bu olaylar meydana geldiği andan itibaren Sayın Valimizle bir araya gelip İstanbul üzerine yoğunlaştık. Buradaki problemi çözmek için çalışıyoruz. Birinci Ordu Komutanlığı içinde küçük bir grubu temsil ediyorlar. Endişe edecek bir durum yok, bunlara katılmayan ve şu anda emir komuta zinciri içinde olan diğer birliklerle birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz." dedi.

Son dakika haberi: İşte darbe girişiminde son durum! Teslim olan erlerden ilk açıklama

Son dakika: Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, İstanbul ve Ankara'daki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Eşkiyalar başarılı olamayacaklar" dedi.

İSTANBUL VE ANKARA'DA NELER YAŞANIYOR?

-Türkiye olağanüstü bir gece yaşıyor. Her şey İstanbul'da köprülere askerin çıkmasıyla başladı. DHA kameralarına yansıyan görüntülerde Boğaziçi Köprüsü'nde tankların yürüdüğü görüldü.Ankara'da ise jetler Meclis ve Genelkurmay üzerinde uçuş yaptı. Başbakan Binali Yıldırım yaşanan gelişmeler için "Bu bir kalkışmadır. Ucunda ölüm dahi olsa gereken yapılacak" diye konuştu.

-Başkent Ankara'da silah sesleri duyuldu. MİT binasına helikopterden ateş açıldı. Saat 01.30 sularında da Ankara'da şiddetli patlama sesleri geliyor. 

-Jetler ve 3 Süper Kobra helikopteri Ankara'da Genelkurmay üzerinde uçuş yaptı. Genelkurmay Başkanlığı önüne çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edilirken, savaş uçaklarının da uçuş yaptığı görüldü.  

-Emniyet tüm personeli göreve çağırdı. 

HELİKOPTERDEN ATEŞ AÇILDI İDDİASI

-NTV'nin haberine göre Kobra tipi askeri helikopterden Genelkurmay önündeki polislere ateş açıldı. 

-Ankara’da Emniyet Müdürlüğü tüm personeli göreve çağırıyor.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, komuta kademesindekilerle irtibat kuramadıklarını belirterek, şu ana kadar kendisine karşı herhangi bir girişimin söz konusu olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Komuta kademesindeki arkadaşlarımızla irtibatı kuramıyoruz" diyen Erdoğan, bütün bunlara rağmen, emniyet teşkilatı ve halkla ele ele bu işin üstesinden geleceklerini söyledi.  Demokrasiye inanan herkesi meydanlara çağıran Erdoğan, şöyle konuştu: "Ben de meydanda olacağım, Başbakanımız da meydanda olacak. Şu anda bazı yerlere işgal kuvvetleri sızmış. Atatürk Havalimanı'nda geçen gün malum DAEŞ'ciler vardı. Şimdi de benzerleri kuleyi işgal etmişler ve kuleyi işgal etmek suretiyle uçuşlara müsade etmiyorlar. Gelenleri de orada bekletiyorlar şu anda. Böyle bir durum söz konusu. Bütün bunlara karşı gereği yapılacaktır. Yargı zaten şu anda gerekli adımları atmış vaziyettedir. Emniyet teşkilatımızın içerisinde,bu millete inanan, bu ülkeyi seven arkadaşlarımız, kardeşlerimiz de gerekeni yapıyor. Ben buradan Silahlı Kuvvetlerimize de sesleniyorum, Silahlı Kuvvetlerimizin onurlu generallerine özellikle sesleniyorum: Onurlu generalleri, maalesef onur kaybına ulaşmışlara karşı onların da dik durmasını istiyorum. Bunlar gelip geçicidir ama siz kalıcısınız. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Bunlara haddini en kısa zamanda inşallah bildireceğiz. Herkesi, şehirlerinin meydanlarına davet ediyorum, havalimanlarına davet ediyorum. Ben de bu gece aynı şekilde onların arasında olacağım. İstanbul'dayım." Bir soru üzerine Erdoğan, tüm siyasi parti liderlerine de bu çağrıyı yaptığını belirterek, "Demokrasiye inananlar olarak hep birlikte bu adımı atmalıyız" dedi. "Size karşı bir girişim oldu mu?" sorusu üzerine Erdoğan, "Şu ana kadar herhangi bir şey söz konusu değil" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul veya Ankara'da meydanlarda olacağını ifade etti.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM KONUŞTU

Ankara ve İstanbul’daki askeri kalkışmadan sonra Ankara Esenboğa Havalimanının önünde hareketli anlar yaşandı.Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı havalimanının giriş kısmına araçlarıyla gelen yaklaşık yüz elli kişilik bir grup ellerinde Türk bayraklarıyla, “Türkiye uyuma vatanına sahip çık” sloganı atarak askeri kalkışmada bulunanlara tepki gösterdi. Askerlerin havaalanına olası girişine karşı vatandaşlar havaalanının giriş kısmına yüz metre kala yola sivil bir kamyonla bariyer kurdu. Polisin dağılma uyarısına rağmen alandan ayrılmayan vatandaşlar, “demokrasi kazanana kadar buradayız” karşılığını verdi. Öte yandan havaalanı önüne çelik yelekli özel hareket polisleri konuşlandırıldı. Havaalanına giriş ve çıkışlar polis kontrolünde yapılıyor.

 AA: GENELKURMAY BAŞKANI REHİN ALINDI

-Güvenilir kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın askeri kalkışmada bulunan bir grup asker tarafından rehin alındığını bildirdi.

Son dakika haberi: İşte darbe girişiminde son durum! Teslim olan erlerden ilk açıklama

 TRT BİNASINA GİRİLDİ

-Askerlerin TRT'nin Ankara Oran'daki binasına girdiği belirtiliyor. Çalışanların odaya kilitlendiği belirtiliyor. TRT rejisine el kondu. TRT'den 'Yurtta Sulh Konseyi' adına sıkıyönetim bildirisi okundu, sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. Bakan ise yaptığı açıklamada, bildirinin 'korsan' olduğunu duyurdu.

MİT MÜSTEŞARLIĞI'NDAN ÇATIŞMA SESLERİ

-Yenimahalle'deki MİT Müsteşarlığı ana binasından silah sesleri geliyor. AA, Ankara Yenimahalle'de bulunan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kampüsüne askeri helikopterlerce ateş açılması üzerine MİT'in çevre güvenliğini sağlayan unsurlarca saldırıya silahla karşılık verildiğini duyurdu.  

-İstanbul'da Vatan Caddesi'nde de silah sesleri yükseldi. Vatan Caddesi, TIR'larla kapatıldı.

-Genelkurmay üzerinde Süper Kobra helikopteri uçuyor. Kobra helikopterden Genelkurmay önündeki polislere ateş açıldığı bilgisi paylaşıldı. 

ÖZEL HAREKAT MERKEZİ'NDE PATLAMA

-AA'nın geçtiği habere göre Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Binasında bir patlama sesi yükseldi. İlerleyen saatlerde Özel Harekat Merkezi'nde şiddetli bir patlamanın daha yaşandığı öğrenildi.

Bir grup asker, Ankara Gölbaşı'ndaki Konya yolunun 40. kilometresinde bulunan TÜRKSAT binasını işgal etmeye çalışıyor. Halk, araçlarıyla TÜRKSAT binasına akın ediyor.       

E-5 KARAYOLU HER İKİ İSTİKAMETE TRAFİĞE KAPALI

İstanbul E-5 Karayolu Merter mevkiinde iki metrobüs yolu her iki istikamete kesti. Trafik akışı sağlanamıyor.

VATAN CADDESİ TRAFİĞE KAPATILDI

Vatan Caddesi, TIR'larla her iki yönde trafiğe kapatıldı. Aksaray Ordu Evi'nin önünde 9 tane tankın beklediği, Sikorsky helikopterlerin uçtuğu görülüyor. Bazı vatandaşlarında tanklardaki askerleri indirmeye çalıştığı dikkat çekiyor. 

AA: TRT'DE KORSAN BİLDİRİ OKUTULDU 

AA: TRT'yi işgal eden kalkışmacı askerler, korsan darbe bildirisi okuttu.       

AA'nın geçtiği haberde Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya ilişkin, TSK adına yapıldığı iddia edilen açıklamanın TSK tarafından yapılmadığına dikkati çekerek, "Korsan bildiridir. Gerekli özenin gösterilmesini rica ederiz" açıklamasını yaptığı belirtildi.

BAŞBAKANLIK OFİSİ VE TAKSİM MEYDANI'NDA ÇOK SAYIDA ASKER

Taksim Meydanı’na çok sayıda silahlı askerin geldiği görüldü. 

Beşiktaş’taki Başbakanlık Ofisi'nin önüne askerlerin geldiği görüldü.  

BAŞSAVCI: ASKERLER GÖRÜLDÜKLERİ YERDE TUTUKLANACAK

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, askeri kalkışmayı yapanlara karşı “darbeye teşebbüs” suçundan soruşturma başlatıldı.

Küçükçekmece Başsavcısı Ali Doğan, kalkışmacı askerlerle ilgili soruşturma başlattı ve askerlerin görüldükleri yerde tutuklanacaklarını bildirdi.

VATAN CADDESİ'NDE BİR ALBAY VE 3 ASKER GÖZALTINDA

İstanbul Vatan Caddesi'nde 1 albay ile 3 asker, emniyet güçleri tarafından "darbeye teşebbüs" suçundan gözaltına alındı. 

HARBİYE ORDUEVİ ÇEVRESİNDE SİLAH SESLERİ

Harbiye Orduevi çevresinde silah sesleri duyuldu. Bu sırada yoldan geçen bir sürücü yaralandı. Olay yerine gelen ambulans yaralıyı Şişli Etfal hastanesine kaldırdı.

BAYRAMPAŞA ÇEVİK KUVVET ÖNÜNDE ARBEDE

BAYRAMPAŞA çevik kuvvet müdürlüğü önündeki tanktaki askerler ile toplanan grup arasında arbede çıktı. Askerler havaya ateş açarken bir kişi yaralandı. Tepkiler üzerine asker tankla birlikte buradan ayrıldı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAN ASKERLER AYRILIYOR

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki askerler ayrılıyor. Vatandaşlar yürüyerek havalimanının içine giriyor.

Çok sayıda vatandaş Atatürk Havalimanı’na gitti. Burada binlerce kişi terminalden aprona girdi. Saat 23.00’ten bu yana Türkiye’de sivil uçuşlar durduruldu. Sadece inişe geçen yolcu uçaklarına izin veriliyor.

ASKERLER TESLİM OLDU

Atatürk Havalimanı kulesine el koyan askerler teslim oldu.

AA: BİRÇOK İLDE VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI

Birçok il ve ilçede vatandaşlar, sokaklara çıkarak İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösteriyor.

Erzurum, Malatya, Trabzon, Rize, Bayburt, Bolu, Sakarya, Adana, Konya, Çankırı, Niğde, Kütahya, Bursa, Iğdır, Aydın, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Zonguldak, Batman ve Gaziantep başta olmak üzere birçok il ve ilçede vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya karşı tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı.

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı