• $32,3912
  • 35,0823
  • 2326.79
  • 9087.25
13 Haziran 2013 Perşembe 19:54 | Son Güncelleme:

TBMM'de tek geçerim tartışması

TBMM'de tek geçerim tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda Bahçekapılı ve İnce arasında ‘tek geçerim’ tartışması yaşandı.

ANKARA

TBMM Genel Kurulu’nda ‘tek geçerim’ tartışması yaşandı. AKP ve CHP’li vekiller bu defa ‘tabir’ tartışması AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı “Sözünde durmama konusunda ben Kemal Kılıçdaroğlu'nu tek geçerim, üstüne de adam tanımam. Bir yerde bir şey söyler, öbür yerde bunu değiştirir” deyince CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce 'nin yanıtı sert oldu.

Tartışmayı başlatan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın ‘vandalizm’ üzerinden yaptığı hükümete ve Başbakan’a yönelik eleştiri oldu. Başbakan Erdoğan'ın vatandaşları tahrik ettiğini öne süren Baydar, Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerinin, sıkça Vandalizm ifadesini kullanmaya başladığını söyleyerek, "Her ne kadar AKP yöneticileri, meydanlarda hakkını arayanları vandal olarak nitelendirse de asıl vandalların kimler olduğunu yaşanılan birkaç örnekte görebilirsiniz. Bir heykele 'ucube' diyerek yıktıranlar, tarihi buluntulara 'çanak çömlek' diyenler, AOÇ'de saray yaptıranlar, tükürük bezlerinden gelen salgılarını heykellerin üzerinde denemek isteyenler, işte vandallar bunlardır" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NU TEK GEÇERİM"

Baydar’ın sözleri üzerine AK Parti sıralarından tepkiler yükseldi. Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın sözleri ise tartışmanın hararetini artırdı.  Baydar’ın vandalizm ile ilgili ders verdiğini söyleyen Bahçekapılı şunları söyledi:
 "Ama bunun içine ambulansları, otobüsleri yakmak, kundaklamada girer, her şeyi yakıp yıkmak da girer. Biz hiçbir şeyi dedikoduya ve söylentiyi göre iddia etmiyoruz. Başbakan ile ilgili söylediği bir sözde durmadığını ifade ettiniz. Bu konuda ben Kemal Kılıçdaroğlu 'nu tek geçerim, üstüne de adam tanımam. Bir yerde bir şey söyler, öbür yerde bunu değiştirir. Tek geçerim'' 
Bahçekapılı’nın konuşması üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de şu ifadeleri kullandı:

"BAŞBAKAN'I TEK GEÇERİM"
 
"Sayın Bahçekapılı, NATO'nun ne işi var Libya'da diyerek, 2 gün sonra NATO'ya asker göndereni ben tek geçerim.'Erdoğan' diye internete, facebooka, twittera bakarsanız en fazla izlenen videoyu ben tek geçerim. Hatta internette bunlar dolaşınca kendi konuşmasına yasak getiren Başbakan'ı tek geçerim. 1 Mayıs'ta 'insanlar çukura düşecek' dediler. 15 gündür o çukura düşen bir tane insan var mı? Ama siz 15 gündür diktatörlük, zorbalık, faşizm, yalan çukuruna düştünüz. Bu ülkede Dolmabahçe'deki caminin imamı size şunu gösterdi. Tayyip korkusu mu, Başbakan korkusu mu, Allah korkusu mu? Helal olsun o imama ki Allah korkusu daha ağır bastı. Sizden isteğim inşallah sizde de o Dolmabahçe'deki imamın düşündüğü gibi Allah korkusu ağır bassın."
Genel Kurul'da tekrar söz almak isteyen Bahçekapılı'ya CHP  İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın tepki göstermesi üzerine AK Parti milletvekilleri ile CHP milletvekilleri arasında itiş kakış yaşandı.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi