• $32,3789
  • 34,9632
  • 2325.66
  • 9093.78
15 Mart 2019 Cuma 08:00 | Son Güncelleme:

Tarihi açılışta 3600 ek gösterge müjdesi

Tarihi açılışta 3600 ek gösterge müjdesi

Avrupa’nın en büyük, dünyanın tüm birimleri tek seferde inşa edilen 3. büyük hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesi, Başkan Erdoğan tarafından müjdelerle açıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşma yaptı. Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik eden Erdoğan “Sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıların affedilir bir tarafı yok. Polis ve öğretmenlerimizle birlikte hemşirelerimizin de 3600 ek göstergesini söz verdiğimiz gibi çözeceğiz” diyerek şöyle devam etti: 

KANSER TEDAVİSİNDE ÖNCÜ

 “Ankara Bilkent ile tamamı nitelikli 12 bin 100 yatak, 2 bin 831 poliklinik, 410 ameliyathane sayısına ulaştık. 2013'te şehir hastaneleri için icra sürecine geçtik. Kanser tedavileri hastanelerimizde en ileri yerli ve milli çözümlerle, yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Yıllar önce Bolu’da kaza yaptım; sadece dört teker ve kaportası olan bir ambulansla Düzce’ye getirdiler. Serum takacak hemşire bile yoktu. Parası olan yurt- dışına gidiyor, olmayan burada çile dolduruyordu. Şimdi yabancılar tedavi için Türkiye’ye geliyor. 

600 DÖNÜM SAĞLIK VADİSİ 

“Bilkent Şehir Hastanesi’nin yanına 600 dönümlük sağlık vadisi ve yaşam bilimleri teknoloji merkezini de kuracağız. Hekim ve mühendislerimizin aynı çatı altında çalışacak. Böylece ilaç ve tıbbi teknolojilerde dışa bağımlılıktan kurtulup ihracatçı olacağız."

Başakşehir Şehir Hastanesi

Depremde bile ameliyat yapılacak

İstanbul’un ilk, Türkiye’nin dördüncü şehir hastanesi Başakşehir Şehir Hastanesi'nin inşaatının yüzde 40’lık bölümü tamamlandı. 2020'de tamamlanacak olan hastane hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, “Binanın temeline izolatörler yerleştirildi. Bu sayede depremde bile ameliyat yapılabilecek" dedi.

TÜRKİYE'NİN HER ŞEHRİNE DEV SAĞLIK KOMPLEKSİ

Başkan Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği şehir hastaneleri, Türkiye’nin dört bir yanını donatıyor. Tarihi projede toplam yatak kapasitesi 44 bin 418 olan 31 proje yer alıyor. 

Ankara Şehir Hastanesi, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ‘tüm birimleri tek seferde inşa edilen’ 3. büyük hastanesi. Yozgat, Mersin, Isparta, Adana, Kayseri, Elazığ, Eskişehir ve Manisa’dan sonra hizmete giren 9. şehir hastanesi. 

-8 HASTANE: Genel, Kalp, Nöroloji-Ortopedi, Çocuk, Kadın-Doğum, Onkoloji, Adli Psikiyatri ve Fizik Tedavi bölümleri var. Ayrıca 904 poliklinik hizmette. 

-131 ÖZEL AMELİYATHANE: En özel ameliyatlar için yüksek hijyen düzeyli 131 ve aynı anda anjiyo yapılabilen hibrit ameliyathaneleri mevcut. 

-3.633 YATAK: Tuvalet ve banyolu 2 bin 117 nitelikli hasta odası. 674 yataklı yoğun bakım ünitesi. Türkiye’nin en büyük laboratuvarını içeriyor. 

-KOLAY ULAŞIM: Ulaşım için 33 km bulvar, 29 köprülü kavşak, 2 köprü, 2 alt geçit ve 2 tünel bitmek üzere. Ayrıca 2 heliport yapıldı. 

- İlk açılan birimlerde 1,5 ayda 121 bin muayene ve 2 bin 815 ameliyat yapıldı. 

- Günde 30 bin hasta kabul edecek. Acil servis kapasitesi 8 bin. 1000’in üzerinde hekim, 3 bin personel toplam 12 bin kişi çalışacak. 

-‘SAĞLIK VADİSİ’NDE YERLİ ÜRETİM: Ankara’da ayrıca, ilaç, malzeme ve tıbbi cihaz konusunda Ar-Ge ve üretim yapılacak ‘Sağlık Vadisi’ kurulacak. İlaçta yüzde 54, malzemede yüzde 82, cihazda yüzde 84, aşıda yüzde yüze yakın bir dışa bağımlılık var. Bunun bedeli yıllık 10-12 milyar dolar. 2023 hedefi, bu rakamın en az yarısını yerlileştirmek. 

Bilkent Şehir Hastanesi

ETLİK VE BURSA DA HAZIR 

44 bin 418 yatak kapasiteli 32 hastaneden 9’u hizmette; Ankara Etlik ve Bursa bu yıl açılacak. Konya, Kütahya, Tekirdağ, Gaziantep, Kocaeli, İkitelli, Bayraklı ve Şanlıurfa inşa halinde. 9 hastanede ocakta 3 milyon muayene yapıldı.

KAYSERİ’YE 100 TAM PUAN 

Sağlık Bakanlığı, şehir hastanelerinin kalite denetimini de yapıyor. Bu kapsamda 1607 yataklı Kayseri Şehir Hastanesi, 100 tam puan alan ilk hastane oldu. Hastanede bir yıl dolmadan 2.8 milyona yakın muayene ve 53 bin 462 ameliyat yapıldı. 

EN DÜŞÜK KATILIM PAYI 

Dünyada en düşük katılım payı alan ülke Türkiye. Muayenelerden 6-8 TL alınıyor. Acil, yoğun bakım, yatarak tedavi, ameliyat, tahlil ile kanser gibi hastalıkların ilaçları ücretsiz. Sağlık hizmetinin içinde katılım payı ilaç dahil yüzde 5,9. 

Ezan bayrak ve vatandan taviz yok

Başkan Recep Tayyip Erdoğan; Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak yayınında Veyis Ateş ve Ece Üner'in sorularını yanıtladı. Cumhur İttifakı'nın ortak mitinglerine ilişkin, "Ankara, İstanbul, İzmir mitinglerini yapacağız, Sayın Bahçeli ile Cumhur İttifakı'nın iki tarafı olarak oralarda birlikte olacağız" diyen Erdoğan, "Bu milletin kırmızı çizgisi ezandır, bayraktır, vatandır. Bundan taviz yok" diye konuştu. Başkan Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'yi başkanlık sistemiyle yönetiğini ama bunu kimsenin dillendirmediğini ifade etti.

Belediyelere kayyum atanması sorusuna Erdoğan, "Kayyumlarla oralarda çok çok güzel yatırımlar yapılmış, verdiğimiz paralar Kandil'e gitmemiş" yanıtını verdi.

AKŞENER YANLIŞ YAPTI

Başkan Erdoğan, İP Genel Başkanı Meral Akşener'in Denizli'deki sözleriyle ilgili de, "Denizli'de çok ciddi bir yanlış yaptı. 'Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer...' Erdoğan böyle bir şeye tahammül etmez. Ben hiçbir siyasi partiye oy verene 'terörist' ifadesini kullanmadım. Siyasetin bu kadar acemisi değilim" diye konuştu.

Krizler geride kaldı

Ekonomiyi de değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu krizler geride kaldı. Bizim için 2019 tam aksine ateşlemenin yapılacağı ve kalkınmanın çok daha iyi bir noktada olacağı bir yıl."Başkan Erdoğan, S-400 işinden geri adım atılmasının söz konusu olmayacağını da tekrarladı. Fazıl Say'ın davetine ilişkin Erdoğan, şöyle konuştu: "Yıldırmaya yönelik şeyler söylendi. Arkadaşlarıma 'gideceğim' dedim."

Alengirli işlere bulaşmış zatı aday yaptılar

Ankara Yenimahalle’de konuşan Başkan Erdoğan, CHP adayı Mansur Yavaş'ı eleştirdi: "Bay Kemal gitti, büyükşehirde kendisi gibi sürekli kaybeden birisini buldu. Alengirli işlere bulaşan zatı adayımız diye Ankara’ya dayattılar. Bölücü örgütün siyasi uzantılarını, marjinalleri, sapkınları, ezan-bayrak karşıtlarını da ittifaka dahil ettiler.” 

BUKALEMUN İTTİFAKI

“Doğuda bölücü, batıda Atatürkçü bir bukalemun ittifakı oluşturdular. CHP’nin başındaki zat Ankara’da bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Yanındaki hanım da vatan millet edebiyatı yapıyor. Bay Kemal, Meral Hanım siz bu ezan düşmanlarıyla berabersiniz. Teröre yönelik adım atanların tepelerine tepelerine bineriz."

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı