• $32,4144
  • 35,3474
  • 2326.11
  • 9079.97
17 Ocak 2018 Çarşamba 01:00 | Son Güncelleme:

Suriyeli muhalifler Afrin operasyonunda

Suriyeli muhalifler Afrin operasyonunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli muhalif grupların terör örgütüne karşı TSK ile birlikte savaşacağını belirterek, “Topraklarına sahip çıkmaları için oradaki kardeşlerimize yardımcı olacağız” dedi  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA AÇIKLADI 

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde, Suriye’deki sıcak gelişmeler vardı. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.

KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Afrin operasyonunun Suriyeli muhaliflerle beraber yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı, “Savaş stratejisinde geceler sayısızdır. Onlar için veriliyor bu mücadele. Biz onlara, topraklarına sahip çıkmaları için, bu kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz.Amerika 11-12 bin kilometreden gelecek, burada  kendisine bir ordu oluşturacak ve adını da ne koyacak? ‘Sınır güvenliği.’ Neyin  sınır güvenliği? Bakın şu anda Suriye’de rejim, ‘Bu bizim için bir tehdit  oluşturur’ diyor ve kesinlikle böyle bir oluşuma onlar da sıcak bakmıyor” diye konuştu.

ERDOĞAN’A ŞİİRLE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup salonundaki izleyiciler arasında yer alan bir çocuğun şiir okuması sırasında konuşmasına ara verdi. Erdoğan, kendisine “Tayyip Dede” diye seslenen çocuğu sevdi, oyuncak hediye ederek ailesiyle sohbet etti.

BİR DAHA TRUMP’I ARAMAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD‘yle yaşanan krizde Trump’ın kendisini aramadığını belirterek, “O bana dönmediği sürece ben de ona dönmem” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin gündeminde ABD ile yaşanan Suriye krizi vardı. “ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşmeniz olacak mı” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem” diye konuştu. “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile son gelişmelere ilişkin görüşmesinin olup olmadığı” yönündeki soruya Erdoğan, “Oluyor. Daha iki üç gün önce konuştuk, telefon diplomasimiz devam ediyor” karşılığını verdi. 

CHP’ye yakışan il başkanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada millete ve milli değerlere hakaret edip, terörü öven CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu eleştirdi.

Biz bu partinin başındaki zatın hezeyanlarını, kimi zaman üzüntüyle kimi zaman yüzümüz kızararak takip ederken, şimdi İstanbul’a il başkanı seçmişler ki tam bir facia. Bakınız çok ilginç. Bu tweet’lerde neler yok ki? Polisimize taş atmaya varıncaya kadar, görüntülerden tutun, nasıl birisi? Her şey bir tarafa da Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu parti ne hallere geldi ya, kimlerin eline kaldı. ‘Ermeni soykırımı’ diyerek tarihimizi aşağılıyor. ‘Devlet katil değil, seri katil’ diyerek güvenlik güçlerine saldırırken, hayatını kaybedenlerin suçunu devlete atıyor. Yüzünde maske, güvenlik güçlerimize saldırırken çekilmiş eylemci resmi ona ait değilse bile, bu vandallığa sahip çıktığını gösteriyor. Karikatür bir tipin başında bulunduğu bir partiye de, tencere kapak misali bu il başkanı yakışır. 

Dışarıda terör içeride CHP

CHP’de yaşananların, ülkemizin güney sınırlarında maruz kaldığı tehditten bağımsız olmadığını belirten Erdoğan çarpıcı bir değerlendirmede bulundu: “Türkiye’yi güney sınırları boyunca kurmak istedikleri bir terör koridoruyla kuşatmayı hedef alan projenin içerideki bir başka kolu da CHP eliyle içeride siyaseti kuşatmaktır. Milletimiz Gezi olaylarından beri böyle bir kuşatmaya izin vermeyeceğini göstermiştir.”

NATO’YA GÜVENLİK ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’teki grup toplantısı konuşmasında Türkiye’nin güvenliği konsunda ikiyüzlü tavırlar sergileyen NATO’ya da eleştirilerde bulundu. Konuşmasında NATO’ya  serzenişleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın  Genelkurmay Başkanları Zirvesi’nde bu konuyu gündeme taşıdığını da hatırlatarak, “Ey NATO, siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde, tacizinde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Peki, şu ana kadar siz, ne tür bir tavır aldınız? Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Şu anda da Belçika’daki toplantıda Genelkurmay Başkanımız, kendileriyle bu konuları da görüşüyorlar, görüşecekler” dedi.

Destek yerine kuru laf geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO’ya yönelik eleştirisine NATO yetkililerinden jet cevap geldi: “NATO, Türkiye’ye giderek zorlu hale gelen güvenlik ortamında yardım etmeye devam ediyor. Türkiye’nin Suriye’den gelebilecek balistik füzelere karşı hava savunmasını güçlendirdik, Türk toprakları üzerinde erken uyarı sistemi uçuşlarını geliştirdik ve Ege’de donanma varlığımızı arttırdık. NATO’nun Türkiye’nin savunmasına güçlü bir şekilde bağlı olduğunu ortaya koyuyoruz.”

ELÇİLERDEN GÜVEN MEKTUBU

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine, güven mektubu takdim eden Afganistan Büyükelçisi Abdul Rahim Sayedjan, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick John Chilcott Cmg ve Ürdün Büyükelçisi İsmail İssa Rifaie’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ayrı ayrı kabul etti.

ERDOĞAN’IN DIŞ TEMASLARI

Cumhurbaşkanı 5 Şubat’ta Vatikan’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Şubat’ta Papa Francis’in davetlisi olarak Vatikan’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan’ın Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile görüşmesinde en önemli gündem maddesi Kudüs meselesi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ziyaretinin ardından Latin Amerika turuna çıkacak.

SURİYE HEDEFLERİ

Terörün kalbine hançer soktuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’deki hedefleriyle ilgili şunları söyledi: “Dün Irak’ta oynanan oyunu bozduk. Suriye’de oynanan oyunun kalbine Fırat Kalkanı ile adeta bir hançer sapladık. İnşallah yarın öbür gün, kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç’ten başlayarak Suriye’deki diğer terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız.

15 TEMMUZ’A BAKIN

Buna ne müttefikimiz gibi gözüküp de bizi sırtımızdan vurmaya kalkanlar engel olabilir, ne de siyasetçi görünümlü marjinal terör destekçileri mani olabilir. Osmanlı’ya yaptıkları gibi bize de hasta adam muamelesi çekmek isteyenler varsa açsınlar 15 Temmuz’un görüntülerini tekrar tekrar seyretsinler. Orada, hasta adam mı var yoksa erkeğiyle kadınıyla yaşlısıyla kıyama kalkmış koskoca bir millet mi?”

CHP’YE YENİ DAVA 

Kılıçdaroğlu, o genci suça teşvik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Meclis’in önünde kendini yakmaya teşebbüs eden bir vatandaşa, “Gidip kendini sarayın önünde yaksaydın, ardından sarayı da yaksaydın” diyebilecek kadar vicdan ve ahlak fukarası olduğunu kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu anda ben de, arkadaşlarım da, zaten suça teşvikten başta Bay Kemal hakkında davalarımızı açıyoruz. Lafa bak ya, bu söylenir mi? ‘Git kendini sarayın önünde yak ve sarayı da yak.’ Bu nasıl bir siyasetçi? Bu nasıl bir ülkede siyaset yapıyor? Bunların bedelini ödeyecekler.

KÜRT SEÇMEN CEVABI 

O oyunları millet aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup konuşmasının ardından gazetecilerle yaptığı sohbette. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sorulara da cevap verdi. “MHP ile ittifakta Kürt vatandaşların küseceği” iddialarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Onlara inanmayın. Bu millet o oyunları artık aştı” ifadesini kullandı. 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür