• $32,3807
  • 35,065
  • 2326.23
  • 9142.4
12 Şubat 2016 Cuma 07:22 | Son Güncelleme:

Şer ittifakının dünya turu

Şer ittifakının dünya turu

CHP ve HDP’li vekiller eş zamanlı olarak yurt dışına çıkıp, Türkiye’yi şikayet ederek ihanete imza attılar. PYD’yi savunan vekiller, sırtlarını dayadıkları ABD-Rusya kirli ittifakının ekmeğine yağ sürdüler.

Türkiye, dışarıda Rusya-ABD-Esad rejimi-İran dörtlüsünün terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD’ye verdiği destekle mücadele ederken, içeride de bir başka şer ittifakı ile uğraşmak durumunda kalıyor.

CHP ve HDP’li bazı milletvekilleri de Moskova, Londra ve Washington’da PYD’ye destek açıklamaları yaparak, arkalarında kimin olduğunu gösteriyorlar.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Türkiye’yi şikayet etmek ve PKK/PYD terörüne destek toplamak üzere ABD’de’ye gitti. Baydemir ve Özsoy, Washington’da ‘’Ordunun Güneydoğuyu yeniden işgal ettiği” şikayetinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bir başka ülkenin ordusuymuş ve bir başka ülkeye zorla girerek “işgal” etmiş gibi gösterilmek istendi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ise PYD terör örgütünün Moskova’daki temsilcilik açılışına katıldı. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrasında da Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş da önce ABD’ye, ardından da Rusya’ya gitmişti. HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan da CNN Türk’te katıldığı bir programda skandal ifadeler kullanarak, “Genelkurmay’ın açıklamasına göre, 756 gerilla öldü. Onların da bu vatanın evladı olduğunu unutmamak gerekir” dedi.

CHP, HDP YOLUNDA

Marjinalleşen ve HDP çizgisine evirilen CHP’li vekiller de HDP ile eşzamanlı olarak Londra’da Türkiye’yi eleştiren ve PYD’ye destek içeren açıklamalar yaptı. CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, Londra’daki toplantıda, Türkiye’yi İngilizlere şikayet etti. Tekin, konuşmasında Türkiye’yi aciz göstermeye çalışırken, Tanrıkulu ise, “AK Parti hükümeti, kendi topraklarında farklı halklardan, Türkmenlerden, Araplardan oluşmuş PYD’den rahatsız. Hükümet neden Türkiye’ye yönelik bir eylemi olmamış, kendi halkını temsil etmeye çalışan bu örgütten rahatsız” diyerek, terör örgütünün avukatlığına soyundu.

PKK’NIN YAVRUSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise PYD için açıkça terör örgütü demek yerine “Kim PKK’ya destek veriyorsa, biz onu PKK’nın yavrusu olarak görürüz” demeyi tercih etti. Kılıçdaroğlu, CHP’li Tekin ve Tanrıkulu hakkında konuşmaktan ise kaçındı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamalarına, “Tanrıkulu’nun metninin bütününe baktığınızda, ‘PYD terör örgütü değildir’ gibi bir anlam çıkarmıyorum” diyerek destek çıktı.

PARALEL İHANET

Bu arada, bir süre önce Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı 10 teröristin etkisiz hale getirilmesi FETÖ’nün yurt dışına kaçan sözde gazetecileri Tuncay Opçin ile Adem Yavuz Arslan tarafından katliam diye nitelendi. FETÖ - PKK birlikteliğinin bir başka örneği de Aksiyon dergisinin PYD’nin propagandası yapması ile ortaya çıktı. gerginliklerin Avrupa ülkelerini de doğrudan etkilediği ifade edilen mektupta, terör grupları ile etkili mücadeleye dem vurularak, bunların önlenmesi istendi ve müzakere yönteminden vazgeçilmesi eleştirildi. Mektupta, üyelik sürecinin AB ilkeleri çerçevesi dışında aktüel siyasi kaygılarla yürütüldüğü endişelerinin iletilmesi de dikkat çekti. (Star)

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi