• $32,3237
  • 35,1191
  • 2305.95
  • 9079.97
24 Nisan 2014 Perşembe 09:11 | Son Güncelleme:

Erdoğan‘dan geceye damga vuran espri

Erdoğan‘dan geceye damga vuran espri

TBMM'nin 94. açılış yıl dönümü resepsiyonunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la BDP'li milletvekilleri arasında bol espri ve kahkahalı diyalog geceye damgasını vurdu.

TBMM'de yapılan 94. yıl resepsiyonuna Başbakan Erdoğan'la BDP'ililerin diyalogu damgasını vurdu. Resipsiyona BDP'li milletvikilleri Sırrı Sakık, Hasip Kaplan, Adil Zozani, Erol Dora katılırken HDP'den sadece Eşbaşkan Ertuğrul Kürkçü vardı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

MECLİS'TE MUHTEŞEM  ŞOV

Niye ayrıldınız, niye birleştiniz?

Gecenin sonuna doğru Sakık ve Kaplan Başbakan Erdoğan’a selam vermek üzere yanına gitti. Sakık, 'Size grup olarak bir merhaba diyelim' diyerek söze girdi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan ve BDP'liler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. TBMM'nin özel oturumunda, BDP'nin yanısıra HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü'nün de konuşma yapmasına dikkat çeken Erdoğan'la BDP'liler arasındaki hareketli diyaloglar şöyle:
-Sırrı Sakık: Grup olarak size bir merhaba diyelim dedik.
-Başbakan Erdoğan: Grubunuz değil canım, grubunuzdan birileri…
-Hasip Kaplan: Merhaba..
-Sakık: Efendim biz zaten hepimiz bir yerde duruyoruz..
-Hasip Kaplan: Büyüdük büyüdük iki parti birleştik…
-Başbakan Erdoğan: Yine birleştiniz de, niye ayrıldınız niye birleştiniz anlayamıyorum yani.
-Hasip Kaplan: Biri yedek dursun dedik, devlettir ne yapar bilinmez…
-Başbakan Erdoğan: Veya bugün bir 10 dakika kazanalım dediniz.
-Hasip Kaplan: Onun da esprisini sizinkiler yapıyordu. Bölelim 5’e…
-Başbakan Erdoğan: O zaman 50 dakika olur ya…
-Hasip Kaplan: Fakat Başbakan kabul etmez teke alışmış dedim.
-Başbakan Erdoğan: Bizim istişari mekanizmalarımız hiçbir siyasi partide yok.
-Hasip Kaplan: İstişari örgütlenmenizi takdir ediyoruz. Doğrudur o konuda. (Milliyet) 

'TERLİYİM' DEDİ, GİTTİ

Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan resepsiyonunda biraz daha kalması istenince ''Çok terliyim, havada serin, dışarıda kalmayayım. Terli dışarı çıkınca hasta oluyorum. Zaten ne geliyorsa bu terden geliyor başıma'' diyerek gitti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis’in 23 Nisan Resepsiyonuna eşsiz katıldı.

Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte dolaşıp konuklarla sohbet etti.

Resepsiyondan ayrılmak üzere hareketlenen Gül, Meclis bahçesindeki ışık gösterisini hatırlatan Çiçek'e “Çok terliyim, hava da serin, dışarıda kalmayayım. Terli dışarı çıkınca hasta oluyorum. Zaten ne geliyorsa bu terden geliyor başıma” dedi.

Gül'ün bu sözleri Başbakan Erdoğan, gazete ve televizyonların yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda, cumhurbaşkanlığıyla ilgili verdiği şu mesajı hatırlattı: "Cumhurbaşkanını ilk kez halk seçecek. Anayasa, Cumhurbaşkanı’nı yürütmenin başı olarak görüyor. Bu seçimden sonra sorumluluklar daha farklı olacak. Protokol cumhurbaşkanı değil, terleyen, koşan, koşturan cumhurbaşkanı...”

RESEPSİYONDAN NOTLAR:

 Resepsiyona liderlerden ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. Bahçeli'den sonra resepsiyona, CHP milletvekilleriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Liderlerden salona son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan giriş yaparken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erdoğan'dan kısa bir süre sonra resepsiyonda yer aldı. Gül ve Erdoğan,  geçen yılkinden farklı olarak  bu yıl resepsiyona eşsiz katıldı.

Gül, Çiçek çiftiyle birlikte salonu dolaştı. MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir süre konuşan Gül, daha sonra kuvvet komutanları ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bulunduğu bölüme gitti.

''ATLARI KOŞTURMAYA BAŞLADIK''
      
Gül, Çiçek ve komutanlar, burada bir süre sohbet etti. Resepsiyonun yapıldığı salonun gündeme gelmesi üzerine Çiçek, diğer salonun daha dar olduğunu söyledi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, "Burası daha iyi olmuş. Daha yüksek, daha havadar" dedi.
      
Gül, Çankaya Köşkü'nde süvari takımı olarak kurulan atlı birliklerin törenlerde yer almasını da gündeme getirdi. Gül, "Atları koşturmaya başladık. İki yıl önce başladı ama bizim orası yokuş olduğu için yokuşu çıkamaz dediler. Atlar arabadan daha kolay, rahat çıkıyorlar. Ata yakışan şekilde üniformalar üzerinde çalışacağız herhalde. Maksat tarihi yaşatmak" dedi.
      
Orgeneral Öztürk de "Atın bir şekilde devlet töreninde olmadığı bir Türk geleneği olabilir mi?" diye sordu.
      
Burada gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Gül, "Sonra konuşuruz. Buradaki sohbetimizi bozmayın" diye karşılık verdi.

GÜL VE ERDOĞAN KARŞILAŞMADI
      
Kalabalık bir davetli grubunun bulunduğu salonda Gül, Başbakan Erdoğan ile karşılaşmadı. Kılıçdaroğlu da resepsiyonda kısa bir süre yer aldı. Gül, yaklaşık yarım saat kaldıktan sonra resepsiyondan ayrıldı.

GÜLTEN ÇİÇEK MOR KAFTAN GİYDİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in eşi Gülten Çiçek,  resepsiyonda, üstten görüntü alan kameraman ve foto muhabirlerine el salladı.
      
Gülten Çiçek, Olgunlaşma Enstitüsü'nde kendisi için hazırlanan mor bir kaftan giydi.

BAKAN IŞIK, UYARI ÜZERİNE MECLİS BAŞKANI'NI FARK ETTİ
      
Resepsiyonda,  Çiçek ve eşinin kapının girişinde durması nedeniyle bazı davetliler kendisini farketmeden önünden geçerek şeref holüne yürüdü. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da yanındakilerin uyarısı üzerine Çiçek'i farkederek kendisiyle tokalaştı.

''BENİM DE BİR ZAMANLAR SAÇLARIM VARDI''

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, resepsiyona gelirken, gazetecilerin Anadolu Ajansı'nın bakanlarla ilgili çocukluk resimlerini hatırlatarak, "Size hiç benzetemedik" demesi üzerine, "Benim de bir zamanlar saçım vardı.  İnanmak zor ama... Bazen evde tarak çıkarıp saçlarımı taradığımda çocuklarım da çok gülüyor" demesi gülüşmelere neden oldu.

''İZMİRLİLER BENİ SEÇMEDİ AMA PROJELERİMİ SEÇTİ''
      
Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da gazetecilerin "Yeni hayatınıza alıştınız mı?" sorusuna, "Ben bu konuda her seçim öncesinde gittiğim için alışkınım. Bir sorun yaşamadım" karşılığını verdi.
      
Yıldırım, "Seçimden sonra İzmir'e gittiniz mi?"  sorusunu ise "İzmirliler beni seçmedi ama projelerimi seçti. Orada bir milyon kişi bana oy verdi. Onlar için gidip geliyorum. Benim orada projelerim var. İzmirliler bu projeleri talep ediyor. Bu projeler nedeniyle  mevcut belediye de rahat değil artık" diye yanıtladı.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'