• $32,3749
  • 34,9878
  • 2325.42
  • 9120.77
23 Eylül 2017 Cumartesi 01:16 | Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O topraklar sadece Kürtlerin ülkesi değil 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O topraklar sadece Kürtlerin ülkesi değil 

Erdoğan, Barzani yönetiminin kadir kıymet nedir bilmediğini belirterek, “Zamanında  maaş ödesinler diye 2 milyar dolar kredi verdik. Ayrıca o topraklar sadece Kürtlere ait değil” dedi. 

Murat Kelkitlioğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak ile ilişkilerde gelinen durumdan Türkiye’nin değil IKBY lideri Barzani’nin sorumlu olduğunu söyledi. “Memurlarına maaş ödeyemez hale geldiklerine onlara biz yardımcı olduk. Başbakanlığım dönemiydi, 2 milyar dolar kredi verdik ki maaş ödesinler” diyen Erdoğan, “Fakat bunlar kadir kıymet bilmiyorlar” şeklinde konuştu. 

İSTİKAMETİ KAYBETTİLER

MGK sonrası adımların netleşeceğini belirten Erdoğan, “O topraklar sadece Kürtlere ait değil. Orada Türkmen’i var, Arap’ı var. Dolayısıyla birilerinin orada sadece kendileri varmış gibi hareket etmeleri son derece yanlış. Birilerinin istikametlerini iyice kaybettiklerini görüyoruz” dedi. 

ABD BİZİMLE AYNI GÖRÜŞTE 

Meclis’ten geçecek tezkerenin önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bütün adımlar atılmış olmalı ve buna göre de bu işin üzerine gitmeliyiz. K. Irak yönetiminin de ne yapacağını düşünmesi lazım. Yalnız gördüğümüz kadarıyla ABD bizimle aynı düşünüyor. Tabii İran ile görüşmemiz çok önemli. İran’ın kararı bizimle örtüşüyor” diye konuştu. 

Bangladeş mülteciler için ada teklif etti   

Arakan konusunda BM’de düzenlenen toplantıya katılım sayısının iyi ancak düzeyin düşük olduğunu belirten Erdoğan, “Görünürde henüz ciddi bir şey yine yok. Bangladeş Başbakanı, ülkelerinde bir adayı tahsil etmekten bahsetti. Biz bu adanın durumunu öğrenmek için Kızılay, AFAD gibi heyetlerle gidip inceleyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Kararlı duruşumuz neticesinde Trump bana S-400 konusunu açmadı 

Erdoğan, yaptıkları ikili görüşmede ABD Başkanı Trump’ın S-400 alımıyla ilgili konuyu gündeme getirmediğini belirterek, “Bu bizim kararlı duruşumuzun önemini gösteriyor” dedi. 

ABD Başkanı Trump ile yaptığı ikili görüşmeyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 füzelerinin alımına ilşkin konunun Trump tarafından açılmadığını söyledi. “Bu bizim kararlı duruşumuzun önemini gösteriyor. ABD’liler benzer bir şeyi sunabilme noktasında değillerse bize bir şey diyemezler. Mesela Zigzaver’i verme hususunda kongreden onay çıkmamışsa bizim elbette bekleyecek halimiz yok. Biz o işi yerli silahlarımızla da o işi görürüz. Atmaca ile Sarsılmaz ile işimizi görürüz. Öbürü marka, bizimki henüz değil. Ama bizimki de kullanmaya başladıktan sonra marka olur” dedi.  Rusya ile anlaşmanın kesinleştiğini söyleyen Erdoğan, “Bir sıkıntı yok. Bizzat Putin ile aramızda konuştuk” diye konuştu. 

DESTEĞİ SAVUNAMIYOR 

Suriye’de YPG’ye verilen silahları Trump’ın savunamadığını belirten Erdoğan “Seri numaraları falan bu konulara da girdiğimizde oraları da savunamıyor” ifadelerini kullandı.   

Onların gündeminde papaz vardı  

Trump ile görüşmesinde ağırlıklı olarak Irak ve Suriye’nin konuşulduğunu ifade eden Erdoğan, “Onun dışında Rıza Zarrab ve korumalarla ilgili konu görüşüldü. FETÖ meselesi vardı. Onların gündeminde de papaz meselesi vardı. O tabii ki şu anda yargının tutuklama kararı verdiği bir kişi. Karar nedeniyle içeride” dedi. 

Kişisel tasarrufuyla iade edebilir

Erdoğan, “FETÖ’nün başıyla ilgili olarak ABD makamlarına 85 koli belge verdik. Kendisi ABD’de yargı ve benzeri bir sürecin içinde de değil. Ama buna rağmen bize vermiyorlar. Halbuki isteseler, bunu kişisel tasarruflarıyla Türkiye’ye gönderebilirler. Ama nedense buna yanaşmıyorlar. Bunlar düşündürücüdür” ifadelerini kullandı. 

Nefes almadan görüşmeler yaptık

“Ana muhalefetin başı kimseyle yan yana fotoğraf veremeyeceğinizi ileri sürdü” şeklindeki hatırlatmaya Erdoğan, “Burada kimlerle görüştüğümüz fotoğraflarıyla, videolarıyla basında yer almışken, o tür şeyler söylenebilmesi gülünç” dedi. 20’ye yakın görüşme gerçekleştirdiğini vurgulayan Erdoğan, “Adeta nefes almadan diyebileceğimiz şekilde görüşmeler sürdü” ifadelerini kullandı. 

İdlib’de ilk defa okula gidiliyor  

Erdoğan: Astana’nın son toplantısında alınan kararlara uyarak adımlar atılmaya başlandı. İdlib bölgesinde sınırlarda dışardaki karakollar Rusya tarafından, içerideki karakollar ise bizim tarafımızdan kullanılıyor. Heyet Tahrir-i Şam burada dağılmaya başladı. El Nusra da dağılma sürecine girecektir. Pazartesi günü okullar ilk defa çocuklar okula gitmeye başladı. 

FETÖ her yerde kan kaybediyor

“Bizim burada görüştüğümüz Türkler FETÖ’nün diaspora oluşturduğunu eski güçlerine kavuşmak üzere olduğunu söylediler. Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Erdoğan, “Ben ihtimal vermiyorum. Çünkü bunların elindeki güç etnik milliyetçiliğe bağlı bir güç değil. Her yerde kan kaybediyorlar. Önemli olan bizim millet olarak kararlı durmamız” yanıtını verdi. 

Baktım kulak asan kimse yok açıkladım 

“Kapsamlı bir eğitim reformunu ne zaman tartışabiliriz?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda tartışmıyoruz, yaşıyoruz. Mesela TEOG… Ben o açıklamayı yapmamış olsam hala ülkenin gündeminde kalacaktı. Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor. En iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım istedim bunu” dedi. 

Para FETÖ’ye akıyordu  

Ailelerin halinin ortada olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEOG ne kazandırıyor bize? Sadece, stres stres stres... Masraf masraf masraf.. O sistem, paraların genelde o namussuzlara (FETÖ’ye) akmasını sağlıyordu. Bu nedenle dershaneleri kapattık, biz devlet olarak hafta sonlarına takviye kursları koyduk. Sen devlet olarak çocuklarını yetiştiremiyorsan bir yerde suç bizimdir. Bunu aşmamız lazım” diye konuştu. 

Bu sınav sistemi geçmişimizde yok 

Erdoğan sınavlarla ilgili olarak “Bizim eğitim öğretimde çok ciddi bir dönüşüme girmemiz lazım. Bunların hiç biri bizim geçmişimizde olan sistemler değil. Sonradan siyasi yaklaşımlarla eğitim öğretimin içerisine girmiş sistemler. Ben YÖK ile de bu konuyu görüştüm. Milli Eğitim ile de. Başbakan’la da bu konuda mutabık kaldık. En kısa zamanda gereken adımlar atılacak” ifadelerini kullandı. 

Beş provokatör YPG’li gözaltında

Geçtiğimiz mayıs ayında olduğu gibi bu kez de Erdoğan’ın etkinliklerinde provokasyon yapmak için YPG’liler devreye girdi. Erdoğan’ın “Türk Amerikan ve Amerikalı Müslüman Toplumuyla Buluşma” programındaki konuşması sırasında beş terör yandaşı slogan atıp provokasyon yapmaya çalışırken gözaltına alındı. Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı Günay Evinch, gözaltına alınanlardan Kasım Mollaoğlu’nun, mayıs ayında Erdoğan’ın başkent Washington’ı ziyaretinde büyükelçilik rezidansı önündeki izinsiz gösteride Alp Kenan Dereci adlı Türk vatandaşını başından megafonla yaralayan kişi olduğunu söyledi. 

Hayatım boyunca unutmayacağım  

Emine Erdoğan, Bangladeş’te karşılaştığı manzarayı Birleşmiş Milletler’de anlatarak herkesin çözüm için sorumluluk almasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Görüşmeleri kapsamında Türkiye’nin BM Daimi Temsilciliği tarafından düzenlenen “Mültecilerle Dayanışma: Akdeniz, Afrika ve Myanmar’a Yönelik İnsani Yaklaşımlar” başlıklı yüksek düzeyli toplantıya katıldı. Konuşmasında

mültecilerin yaşadığı dramlara dikkat çeken Erdoğan Bangladeş ziyaretinde tanık olduklarını aktararak, “Orada gördüğüm kadınların ve çocukların çaresiz bakışlarını hayatım boyunca hiç unutmayacağım. Myanmar’da sık sık tekrarlanan bu krizin kalıcı çözüme kavuşturulması, insan olarak hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu. 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı