• $32,3262
  • 35,1121
  • 2308.16
  • 9079.97
21 Ağustos 2016 Pazar 15:27 | Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın önünde bir basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki kanlı saldırıyı 13-14 yaşlarında bir canlı bombanın yaptığını açıkladı. Erdoğan ayrıca vatandaşlara çağrıda bulunarak "En önemli istihbarat insani istihbarattır, vatandaşlarımız apartımanında, mahallesinde şüphelendiği en küçük bir hareketlenmeyi güvenlik birimlerine bildirmelidir" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

SALDIRGAN 12-14 YAŞLARINDA BİR CANLI BOMBA

Bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde önce 94 yaralı şu an itibarıyla bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak, hastanelerde yaralı olanlar şu an 69 yaralı var. Bunların 17'si ağır. 51 ölüm vakası sözkonusu. Daha çok Siirtli ve Vanlı vatandaşlarımızın olduğu bir mahallede olay cereyan ediyor. Şu an itibarıyla valiliğimiz, emniyet teşkilatımız vardıkları ilk kanaatler bir DAİŞ eylemi olduğu istikametinde malum son dönemlerde Gaziantep'te DAİŞ'in böyle bir yapılanması veya yer bulma gayretleri sözkonusu. Birçok yoğun operasyonlar yapıldı, yapılıyor, orada güvenlik güçlerimizin bu çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Ölenlerin şahsım ve milletim adına ailelerine başsağlığı diliyorum.

BU FETÖ OLABİLİR PKK OLABİLİR DAİŞ OLABİLİR

Sürecin hassasiyetini aynen koruduğunu ifade etmek istiyorum. Birliğimizi beraberliğimizi daim kılmak suretiyle, bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor. İlk kanaatler DAEŞ eylemi olduğu yönünde. Ancak bu FETÖ olabilir, PKK olabilir, DAİŞ olabilir, Suriye'nin belli bölgelerinde PYD, YPG olabilir. Hepsi bizim için terördür. Bunların dini, milleti, ırkı, vatanı sözkonusu değildir. Bizler tüm gücümüzle ve 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimizle elele, omuz omuza bunların üzerine gideceğiz. Milletimiz nerede olursa olsun tanıdığı, bildiği, burada bir yanlış hareketlenme var vs. gibi bilgileri aldığı anda bunları güvenlik güçlerimize bildirmelerinde çok büyük fayda var, işimizi kolaylaştıracaktır.

VATANDAŞLARIMIZ EN UFAK HAREKETLİLİĞİ BİLDİRMELİDİR

En önemli istihbarat insan istihbaratıdır. Bu tür hareketlileri icabında apartmanında, mahallesinde fark eden vatandaşlarımız bunları güvenlik güçlerine bildirdiği an netice alınma daha kolay olacaktır. Bunu kimse ispiyon olarak düşünmesin. İstihbaratın önemli ayaklarından biri budur, o da insani istihbarattır. Teknolojik istihbaratın farklı yerlerde değerlendirilmesi sözkonusudur.

FETÖ SİLAHLI KUVVETLER VE POLİSTEN TAM OLARAK ARINDIRILMIŞ DEĞİL

Şu anda bulunduğumuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde 15 Temmuz'da burada şehitlerimiz verdik. Silahlı kuvvetlerimizin içine sınmış, orada kendine yer bulmuş, asker giysisi içindeki silahlı teröristlerin buradan vatandaşlarımıza nasıl nokta atışları yaptıklarını o görüntülerde izleyerek, o talihsiz görüntüleri maalesef görme fırsatını buldum. Temenni ederim ki, bundan sonra bu tür işlere rastlamayız. Aynı gafiller temenni ederim ki bundan sonra böyle bir iş yapmaz. Ben ne silahlı kuvvetlerimizi ne de polisimizi bunlardan arındırılmış olduğunu düşünmüyorum. Yargıda, devletimizin kurullarında bunları temizleyeceğiz. Kanun hükmündeki kararnamelerle attığımız adımlar bunlara yöneliktir. Burada siyasi partilerimizin elele vermek suretiyle TBMMM'den ki bu meclis bu teröristlere karşı her türlü yaptırımı, kararını alma kararlılığındadır. Sayın meclis Başkanımız o gece ortaya koydukları tavırlarıyla, kapalı olmasına rağmen 100 kadar milletvekillerimizin parlamentoya gelmek suretiyle dünya demokrasisine ders vermiştir. Temenni ederim ki Batı bunlardan nasibini alır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize tekrar şifalar temenni ediyorum. 

BUNLAR İPE UN SERİYOR BUNU AÇIK BİR ŞEKİLDE BİDEN'A SÖYLEYECEĞİM

FETÖ'ylü ilgili şu ana kadar gerek 15 Temmuz öncesi gerek sonrası 85 koli dosya göndermiş bulunuyoruz. Şimdi bunları incelemeye başladıklarını söylüyorlar. Suçluların iadesi noktasında özellikle böyle bir talep, suçluların iadesi anlaşması olan ülkelerde eğer bunu bir taraf istiyorsa, bunu o kişi hangi ülkedeyse bunu isteyen tarafa vermesi gerekir. İşin aslı budur. Burada ipe un seriliyor. Bunu çok açık ve net sayın Biden'e söyleyeceğiz. Biz ABD'nin bizden istedikleri suçlularla ilgili 'Bize belge gönderin' diye bir şey asla söylememişizdir. Bizden istedikleri suçluları vermişizdir. Böyle bir örgütün başını isteyeceğiz, bu kadar belgeyi sunacağız. Hala burada "Gerçekten bu mudur?" diye bir yaklaşım stratejik ortaklığımıza gölge düşürmektedir. Öyle zannediyorum Çarşamba günü yapacağımız toplantıda bunları aşarız. 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'