• $32,3302
  • 35,0909
  • 2296.43
  • 8988.37
4 Aralık 2016 Pazar 14:03 | Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arzu edilirse diğer Cumhurbaşkanları için de yapılacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de "Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi" açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

ARZU EDİLİRSE DİĞER CUMHURBAŞKANLARI İÇİN DE YAPILACAKTIR

Açlışını yaptığımız Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adıma tebrik ediyorum. Ülkemizde siyasi müze geleneği yavaş yavaş oluşmaya başladı. Burada olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı olarak arzu edilirse tüm eski Cumhurbaşkanlarımız adına kurulacak şahsi müzeleri destekliyor ve istenen her türlü imkanı sağlıyoruz. Tarih yapan bir millet olarak tarihimizi kayda geçirme, yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusunda aynı başarıyı maalesef gösteremiyoruz. Elimizin altında dünyanın en kapsamlı, düzenli kayıtları olan Osmanlı arşivleri gibi bir hazine duruyor. Onu bile doğru dürüst değerlendiremedik. Bunun yanında bazı arşivlerin hurda niyetine gitmesinin utancını bile yaşadık.

BU KÜTÜPHANE SAYIN GÜL'ÜN BİRİKİMLERİNİ YANSITACAK

Üniversite öğrenciliği yıllarımdan beri şahsen yol arkadaşı olduğumuz sayın Abdullah Gül'ün bilimsel çalışmalarınınyanında kültür ve medeniyet hayatımıza dair okumalarıyla adeta ayaklı bir kütüphane olarak biliyoruz. Bu kütüphane sayın Gül'ün yarım asrı bulan birikimini de şüphesiz yansıtacak. Abdullah Gül kardeşimle beraberliğimiz 1960'lı yıllara kadar uzanan. MTTB çatısı altında faaliyetlerle başlayan fikri ve şahsi hukukumuz, kendisinin akademik hayatı ve İslam Kalkınma Bankası'ndaki çalışmaları boyunca sürdür. Siyasi yol arkadaşlığımız ise 1991'de başlamış ve kesintisiz devam etmiştir. Kendisinin de aralarında bulunduğu bir grup arkadaşımızla birlikte AK Parti'nin çalışmalarını gerçekleştirdik.

SAYIN GÜL DEGİŞİMİN YAŞADIĞI YILLARDA GÖREV ALDI

Bu millete bu ülkede 367 garabeti yaşatılmıştır. Demokrasi ve milli iradeye karşı girişilen saldırılara karşı cevabımızı Abdullah Bey'i aday göstermek suretiyle verdik. Abdullah Bey'in adaylığı hem kendi camiamızda hem de milletimiz nezdinde hüsnü kabul gördü ve adaylığı Cumhurbaşkanlığı ile neticelendi. Görevi yürüttüğü yıllar Türkiye'nin değişim, dönüşümü yaşadığı bir dönem olmuştur. Ülkemizde anayasa kitapçıklarının fırlatığı dönemleri de gördük. Biz Cumhurbaşkanlığı makamı ve Başbakanlık makamı dayanışmasıyla bu dönemi başarılarla gerçekleştirdik. Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en önemli siyaset ve devlet adamlarından biri olan Abdullah Gül kardeşimin çalışmaları ve hizmetleriyle milletimin kalbinde müstesna bir yer edindiğine inanıyorum.

ÖNÜMÜZÜ KESME GİRİŞİMİNİN SON ADIMI 15 TEMMUZ'DUR

Hem manevi dünyamızı tahkim edecek hem de teknik kapasitemizi artıracak çalışmalara yön verdik. 1995 seçimlerinde adeta patlama yapan başarılarımızın gerisinde böyle bir emek ve böyle bir vizyon vardır. Siyasetin dikensiz bir gül bahçesi olmadığını da bu süreçte bizzat tecrübe ederek gördük yaşadık. Abdullah Gül Bey ve diğer kardeşlerimizle omuz omuza yürüttüğümüzde yeni partiyle 2002 yılında tek başına iktidarla neticelendirdi. 14 yıl geride kaldı. Bu 14 yıl Türkiye'nin tarihinin en büyük değişim, dönüşüm ve gelişiminin yaşadığı  dönem oldu. Artık bu dönemin ilk başbakanı, dışişleri bakanı son olarak Cumhurbaşkanı olarak da kardeşlerimizden biridir Abdullah Gül. Bu süreç içerisinde özellikle önümüzü kesme gayretlerinde en son adım 15 Temmuz darbe girişimi olmuştur: Bu da içeriden ve dışarıdan atılan adımla önümüzü kesmeye çalışanlar milletimizin o şehadete yürüyüşüyle bunu başaramadılar.

MİLLET GÖSTERDİ Kİ İNANMIŞ İNSANLARIN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ

Bu millet 16 saatte darbeyi kendi lehine darbeye dönüştürdü. Meydanlara yürüyün dediğimiz zaman benim milletim meydanlara yürüdü. Bunun neticesini de 16 saatte Rabbimin lütfuyla aldı. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz'da bu millet gösterdi ki, inanmış insanların önünde hiçbir güç duramaz.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak