• $32,3335
  • 35,0855
  • 2301.43
  • 9042.64
27 Mayıs 2016 Cuma 13:56 | Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 558 milyon liraya mal olan 116 projenin açılışını yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 558 milyon liraya mal olan 116 projenin açılışını yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile yarın Diyarbakır'a gerçekleştireceği ziyarette, 558 milyon liraya mal olan 116 projenin açılışını da yapacak.

65. Hükümet'in kurulmasının ardından Başbakan Yıldırım ile ilk ziyaretini Diyarbakır'a gerçekleştirecek olan Erdoğan, kentteki temasları kapsamında PKK'lı teröristlerce Dürümlü mezrasında bomba yüklü kamyonla düzenlenen katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret edecek ve acılarını paylaşacak.

Erdoğan, Diyarbakır Havalimanı ile kentte hayata geçirilen birçok yatırımın açılışını da gerçekleştirecek.

Valilik önünde düzenlenecek törenle toplam yatırım tutarı 558 milyon lirayı aşan 116 tesis ve projenin toplu açılışı yapılacak.

Açılışı yapılacak tesis ve projeler şöyle: 

"- Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığınca 230 milyon 567 bin liraya yapılan 5 milyon yolcu kapasiteli, 6 körüklü, uluslararası standartlarda Diyarbakır Havalimanı Terminal binası ile apron, taksi yolu ve garaj, itfaiye binası.

- Aynı bakanlıkça 16 milyon 841 bin liraya yapılan Silvan Çatakköprü-Hamzalı yolu, Köprü ve Üst Geçit Projeleri, Dicle ve Çüngüş PTT Hizmet binaları.

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 12 milyon 226 bin 420 liraya mal olan Karacadağ Kongre Merkezi, Lice ve Kocaköy İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binaları, hibe destekleriyle yapılan ve 72 milyon 465 bin 953 liraya mal olan 19 besi çiftliği, 12 süt çiftliği, 2 sulama, 4 işleme ve paketleme, 3 kırsal turizm, 5 bahçe kurulumu ve 3 arıcılık projesi.

- Milli Eğitim Bakanlığınca 81 milyon 843 bin 837 lira yapılan çeşitli ilçelerdeki ihtiyaca cevap verecek ve eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sunacak 397 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu.

- TOKİ tarafından yapılan ve 36 milyon 181 bin 750 liraya mal olan bin 24 Üç Kuyular Yoksul Konutu ve sosyal tesis inşaatı.

- Dicle Üniversitesinde 31 milyon liraya yapımı tamamlanan Öğrenci Sosyal Tesisleri ve Kampüs Altyapı Projeleri.

- Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 23 milyon 329 bin liraya yapılan Ergani İçme Suyu İsale Hattı ve 7 Taşkın Koruma Projesi.

- Sağlık Bakanlığınca 16 milyon 262 bin 45 liraya yapılan Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Diyarbakır Kocaköy Devlet Hastanesi.

- Gençlik ve Spor Bakanlığınca toplam 13 milyon 31 bin 920 liraya yapılan Yüzme Havuzu modernizasyonu, Diyarbakır ve Silvan Gençlik Merkezleri, Mardin yolu Spor Tesisleri ve Dicle Kapalı Spor Salonu.

- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılan 11 milyon 714 bin 639 lira maliyetli OSB altyapı projeleri.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca 11 milyon 200 bin liraya yapılan Trafo ve Trafo İlave Projeleri.

-İçişleri Bakanlığınca 1 milyon 300 bin liraya inşa edilen Güvenlik Güçleri Sosyal Tesisleri.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca alınan İşkur yeni hizmet binası."

-"Diyarbakırlıları görmekten memnuniyet duyarız"

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada, söz konusu yatırımların kentin refah düzeyini belli bir seviyenin üzerine çıkaracak önemli yatırımlar olduğunu söyledi.

Bu yatırımların yapımı ve tamamlanması noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve ilgili bakanlara Diyarbakırlı vatandaşlar adına teşekkür eden Aksoy, "Bu yatırımlar devletimizin özellikle Diyarbakır'a verdiği önemin önemli bir göstergesidir. Valilik önünde yapılacak toplu açılış töreninde tüm Diyarbakırlıları görmekten memnuniyet duyarız." ifadelerini kullandı.

- Havalimanı 5 milyon yolcu kapasitesine ulaştı

Havalimanının eski terminal binası ile apronun yetersiz olması nedeniyle yurt dışı seferlerin gerçekleştirilemediği Diyarbakır'ın bu sıkıntısı, yaklaşık 7 ay önce hizmete alınan yeni terminal binası sayesinde son buldu. Geçen ay Irak'ın Erbil ile KKTC'nin Lefkoşa kentlerine karşılıklı seferlerin gerçekleştirildiği Diyarbakır Havalimanı'ndan bu yıl içerisinde Avrupa ülkelerine de seferler düzenlenmesi bekleniyor.

Yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı, hizmete sunulan terminal binası sayesinde yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaştı.

İlin adeta çehresini değiştiren, aynı anda 6'sı körüklü 10 uçağa hizmet sunulabilen yeni terminal binası ve apronu, 7 ayda 7 bin uçak ile 1 milyon yolcuya hizmet verdi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Diyarbakır'ın yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ekonomi ve turizm alanında gelişmesi için önemli altyapı hizmeti sağlayan havalimanından Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve İzmir'e haftada 262 iç hat seferi, dış hatta da KKTC ve Erbil'e 14 sefer gerçekleştiriliyor.

- Bölge halkı memnun

Lefkoşa'ya giden yolculardan Bekir Barutçuoğlu, kentin modern bir terminal binasına kavuştuğunu dile getirerek, tesisin Ankara, İstanbul ve İzmir havalimanlarının kalitesinde olduğunu söyledi.

Barutçuoğlu, "Diyarbakır'dan artık Ankara ve İstanbul'dan aktarma yapılmadan Erbil ve Lefkoşa'ya ulaşmak mümkün. Her şeyden önce şehrimize yakışır bir terminal oldu. Şehrin simgesi haline gelen havalimanıyla kentin vizyonu değişti." dedi.

Mehmet Ali Dolu ise bu yatırım sayesinde Diyarbakır'dan yurt dışına artık daha düşük maliyetle gidebildiklerini vurgulayarak, seyahatlerde maliyetin azalmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AA

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'