• $32,3375
  • 35,1132
  • 2301.26
  • 9079.97
10 Ocak 2018 Çarşamba 01:00 | Son Güncelleme:

'Bu trenden düşenler düştükleri yerde kalır'

'Bu trenden düşenler düştükleri yerde kalır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında isim vermeden Gül’ü eleştirdi: Geçmişte partimiz çatısı altında olup, bugün başka havalarda gezenlerin partimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. 

ERDOĞAN: REFERANDUMDA HAYIR KAMPANYASI YAPANLAR ŞİMDİ KENDİNDE SÖZ HAKKI GÖRÜYOR! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, son çıkan KHK üzerinden AK Parti’yi yıpratmaya çalışanlara isim vermeden sert yanıt verdi: Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün başka havalarda gezen kimsenin partimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Bu trenden düşenler düştükleri yerde kalır. Bizim gücümüz birliğimizden ve milletimizle olan bağlarımızı sıkı tutmamızdan geliyor. Bu iki unsura zarar verecek hiçbir davranışı, sözü affetmemiz söz konusu olamaz.

KEMALET İLE KEMALAT OLMAZ 

Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna, kimlerle aynı safa geçtiğine dikkat etmelidir. Kemalet ile Kemalat olmaz. Bu süreçte bize düşen kendi işimizi sağlam tutmak, hedeflerimizden uzaklaşmamak, geçmişteki hatalardan uzak durmaktır. Tüm teşkilatlarımızın bu konuda anlayış ve güç birliği içinde olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Hırslarının esiri olanların hükmünü milletimiz zaten veriyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic’i Beştepe’de resmi törenle karşıladı. 

Sıra o terör koridoru planını çökertmede! 

“2015 yılındaki seçimlerle mukayese edilemeyecek oranlarda büyük bir coşku ve heyecan göze çarpıyor” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illerimizdeki samimi ilgiden memnuniyet duydum. Çukur eylemleri, 16 Nisan halk oylaması ve Kuzey Irak’taki gelişmeler sırasında gösterdikleri sağlam duruş, bölgedeki kardeşlerimizin samimiyetlerinin ifadesidir. Sıra bölücü örgütün Suriye terör koridoru oluşturmasını çökertmeye gelmiştir. Tüm sınır boylarını güvene kavuşturarak bu süreci tamamlayacağız. 

ABD’deki dava, darbe girişiminin adımıdır

ABD’de Halkbankası’na yönelik olan davayı da eleştiren Erdoğan, “15 Temmuz darbe girişimini başaramayanlar farklı darbe arayışları içindeler. Türkiye’yi kendilerine göre ekonomik noktada sıkıştırmak için FETÖ, CIA ile FBI’ın operasyonu” ifadesini kullanarak şunları kaydetti: Şu anda Amerika’daki malum dava işte bir siyasi içerikli darbe girişiminin adresidir. Türkiye’yi güya kendilerine göre ekonomik noktada sıkıştırmak, FETÖ terör örgütüyle CIA ile FBI ile sıkıştırmak suretiyle, Türkiye’yi kendilerine göre bir sıkıştırma operasyonudur. Fakat bu da tutmayacak, bunu da başaramayacaklar. Şunu herkesin iyi bilmesi lazım. Türkiye bir kabile devleti değildir! 

İsrail’in şımarıklığı felakete sürüklüyor 

“Asırlar boyunca ecdadımız barışı, huzuru bozmamak şartıyla Kudüs’te kimsenin ibadetine karışmamıştır”diyen Erdoğan şöyle devam etti: Bölgede uygulanan devlet terörü insan hakları ihlalinin zirvesidir. Amerika’nın himayesindeki İsrail’in şımarıklıkları tüm dünyayı felakete sürüklemektedir. Diplomasi trafiğini hızlandırdık. Genel görüntü ümit verici. 

Grup toplantısında ziyaretçilerden bir vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına gelerek elindeki mektubu Başbakan Yıldırım’a verdi. Erdoğan görüşme üzerine Bozdağ'ı yanına çağırdı.

Destek için şükranlarımı sunuyorum

Bahçeli’ye tarihi açıklaması için teşekkür eden Erdoğan "MHP ile el ele vererek dayanışma birlikte yürürüz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı ittifak çağrısından sonra, davet ettiğini ve cevap beklediğini açıkladı. Erdoğan, “Hayırlı olan işte acele davranmak lazım” dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hazırlıklarının büyük ölçüde hazırlanması gerektiğini ifade Erdoğan “Bunları da özellikle MHP ile el ele vererek dayanışma içinde yaparız. Temenni ederim ki ana muhalefet de buna katılır, bu süreci hızlandırmamız gerekiyor” diyerek şunları söyledi: Seçimlerin arifesinde Bahçeli’nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım.

7 AĞUSTOS RUHUYLA...

Bizler 7 Ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız. Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz birlikte yürürüz. Kendisine şimdiden beyan ettiği destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 2019 seçiminin yerli ve milli olanlarla, ipi başka mahfillerin elinde bulunanlar arasında geçeceği açıktır. 

İTTİFAKTA İLK TEMAS BUGÜN SAAT 16.00’DA

Erdoğan, Bahçeli'yi Beştepe'ye davet ettiğini yanıt beklediğini söyledi. Ardından jet açıklama geldi: Buluşma bugün saat 16.00'da Beştepe'de.

BİR KISKANÇLIKTIR GİDİYOR!

Çatlasanız da kararlıyız patlasanız da!

Erdoğan: Türkiye’nin son 15 yılda geldiği yer birilerini rahatsız ediyor tabi. Bir kıskançlıktır gidiyor. Ama çatlasanız da patlasanız da biz bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. 911 km Suriye sınırında, 350 km Irak sınırında kalkıp da terör örgütlerine her türlü ağır hafif silah desteğini veriyorlarsa, biz kendileriyle neyi konuşacağız? Defalarca uyarmamıza rağmen en ufak geri adım var mı? Yok. Ondan sonra kalkıp bize nasihat çekmeye kalkıyorlar, o nasihati kendinize saklayın.  

DEDEM SARIKAMIŞ’TA TÜFEĞİNE SARILI HALDE BULUNMUŞ

“Bugün Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıldönümü. Bu bir zaferdir” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Köyümüzden bazı büyüklerimiz Sarıkamış’tan dönünce merhum dedemle ilgili “Tüfeğe sarılarak donduğunu gördüm” diyor. Bize de yaşadıklarımızdan ders almak düşüyor. 

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Gazetecilik sadece haber aktarmak değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı: Gazetecilik sadece haber aktarmak değil, aynı zamanda yorum yapmaktır. Maalesef fikir özgürlüğü konusundaki hassasiyetimizi istismar edenler manipülatif haberlerle milletimizin kardeşliğini, devletimizin bütünlüğünü bozmaya çalışıyor. Gazetecilerin rahat çalışma koşullarına sahip, emeğinin hakkını alabildiği bir basın ortamına kavuşmaları en büyük dileğim.   

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'