• $32,3711
  • 35,0447
  • 2325.42
  • 9090.36
21 Haziran 2017 Çarşamba 01:00 | Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı, FETÖ yalanlarının peşine takılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı, FETÖ yalanlarının peşine takılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de insan hakkı ihallelerinin arttığına yönelik iddiaların FETÖ kampanyası olduğunu belirterek Avrupa’nın samimi olmadığını söyledi. 

Arnavutluk'un Top Channel televizyon kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı takındığı ikiyüzlü demokrasi söylemini eleştirdi. Erdoğan, Türkiye'de özellikle darbe girişiminin ardından kendisine yöneltilen insan hakkı ihlalleri iddiaları hakkındaki soruya "Buna halkım 16 Nisan'da en güzel cevabı verdi. Benim cevap vermeme gerek yok” ifadelerini kullandı. 

MİLLİ İRADE ORTADA 

“Yüzde 52 oy almak öyle her siyasi hareketin, her babayiğidin karı değil” diyen Erdoğan, “Böyle bir tercihin üzerinde, 'Hayır, ne kadar yüzde 52 verilmiş olsa da biz bunu kabul etmiyoruz' demeye kimsenin hakkı var mı? Yok” diye konuştu. 

DEZENFORMASYON VAR 

Tüm bu gerçeklere rağmen bazı dezenformasyonlar yapıldığını ve bunların peşine de özellikle Batı’nın takıldığını vurgulayan Erdoğan, “Bu FETÖ'nün bir kampanyasıdır ve buna Batılı dostlarımızın takılmasını anlamakta zorlanıyoruz. Siz seçimle işbaşına gelmiş olan bir partiyi veyahut da bir cumhurbaşkanını mı destekleyeceksiniz, yoksa darbe yapmak suretiyle bir ülkeyi bölmek isteyenlerin peşinde mi olacaksınız? Eğer demokrasi diyorsak, o zaman seçimle işbaşına gelmiş hükümeti destekleyecekler. Desteklemiyorlarsa demek ki samimi değiller" dedi. 

Sevginin nedeni halka hizmet 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın kendisine olan sevgisinin nedenini açıklarken, “Eğer halka hizmet ederseniz, halkın gönlünü kazanırsanız, bu halk sizi ihmal etmez” ifadelerini kullandı. 

Programın sunucusu, Erdoğan'a, görüş ayrılıkları bulunmasına rağmen insanların büyük çoğunluğunun kendisini çok sevdiği ve bu sevginin nasıl oluştuğu yönündeki sorusunu yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu soru üzerine şu değerlendirmelerde bulundu: 

Şu anda biliyorsunuz sandıkların neticesi ancak halka hizmetle olur. Eğer halka hizmet ederseniz, halkın gönlünü kazanırsanız, bu halk sizi ihmal etmez. 

VATANDAŞ HERHALDE KÖR DEĞİL 

İşte 15 yıldır başbakan ve cumhurbaşkanı olarak aralıksız milletime hizmet veriyorum ve milletimiz bizi kenara koymadı. Devamlı oyları yükselte yükselte bizi buraya getirdi. Fakat aldığımız Türkiye felaketti, her alanda çökmüştü. Biz şimdi üç kat büyüttük. Düşünün, 3 bin 500 dolar kişi başı milli gelir, şimdi 11 bin 500 dolara çıktı. Halk bunları görüyor. Böyle bir yere getiriyorsunuz. Bu vatandaş herhalde kör değil. 

Balkanlar'da ince hesaplar dönüyor

Erdoğan: Ha Makedonya, ha Arnavutluk, Sırbistan... Artık bu oyunların oynanmaması lazım. 

Erdoğan programda, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'yı tek bir Arnavutluk devleti şeklinde birleştirme girişimlerine yönelik iddialara da değindi. Erdoğan, şöyle konuştı: Tabii böyle bir şeyi aslında biz düşünmek istemeyiz. Her ülkeyi kendi coğrafi şartları içerisinde değerlendirmemiz lazım ve buralara bu tarihte olduğu gibi müdahaleleri asla doğru bulmuyoruz.

İzin vermemeliyiz 

Bunlar yanlış şeyler. İşte şu anda Ortadoğu'da olanlar ortada. Irak'ta olanlar, Suriye'de olanlar ortada. Bunları biz yanı 

Başımızda görüyoruz. 

Aynı şeylerin Balkanlar'da olmasını istemiyoruz. Balkanlar üzerinde bu tür ince hesaplar yapanlar var ama ona müsaade etmemeliyiz ve biz burada, Balkanlar'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulmasının özellikle yanındayız. Bunu bir defa görmemiz lazım. Onun için ha Makedonya, ha Bosna Hersek, ha Arnavutluk, Sırbistan, buralarda artık bu oyunların oynanmaması lazım. Hepsi de kendi toprak bütünlüğünü bu noktada kendi içinde nasıl geçmişte yaşadıysa, bundan sonra da yaşamaya devam etmelidir. 

Arnavutluk için tehdit daha büyük 

 

FETÖ’nün Türkiye’deki sızma hareketine dikkat çeken Erdoğan, "Arnavutluk daha küçük bir ülke" dedi.

FETÖ'nün Arnavutluk için oluşturabileceği tehdide işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu özellikle söyleyeyim. FETÖ nasıl bizim için bir tehdit oluşturma konumuna geldiyse, Arnavutluk küçük bir ülke, az bir nüfusa sahip, orada çok daha büyük bir tehdit oluşturabilir. Çünkü bunların en önemli şeyi şudur; kaliteli, seçkin ailelerin çocuklarını bunlar çekip alırlar, okullarında yetiştirirler, ondan sonra da devletin önemli kademelerine sokmak suretiyle yarın bunlar nasıl Türkiye'de tehdit oluşturdularsa Arnavutluk'ta da bir tehdit unsuru haline gelirler. Onun için bunlara böyle bir fırsatı asla vermemek lazım" uyarısında bulundu. 

UYARISINI YAPTI 

Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmalarına yönelik bu ülkenin yetkililerine yapılan uyarılara dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben sevgili Arnavutluk halkına şu ricada bulunacağım; çocuklarınızı kesinlikle FETÖ'nün okullarına göndermeyin" diye konuştu. 

Kadir gecesi için Külliye’de özel program  

İslam dininde "bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Camii'nde özel bir program düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da camide olacak. Programda, Mısır'dan gelen hafız Memduh İbrahim Amir, hafız Adem Kemaneci, Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, Boşnak hafız Senad Podojak Kur'an-ı Kerim okuyacak. 

 

 

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı