• $32,4048
  • 35,2527
  • 2324.21
  • 9079.97
31 Ağustos 2016 Çarşamba 10:57 | Son Güncelleme:

Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Keçiören'de halka hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören halkına yaptığı konuşmada "Buradaki metronun başlangıç istasyonunun ismi Şehitler İstasyonu olsun mu?" diye seslendi. Keçiörenler büyük bir coşkuyla "Evet" karşılığını verdi... 

>>> HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

Önce Kızılay Çayyolu, Sincan Batıkent'i, şimdi de Keçiören Atatürk Kültür Merkezi'ni önümüzdeki 1-2 ay içerisinde, sene sonu inşallah. Ne dedik, Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek, Yıldırım sözü. Geçenlerde bu istasyonlardan birisini incelemeye geldiğimizde gazetede bir haber gördüm. Diyor ki, "Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin, sürsün, Keçiören Metrosu gibi olmasın" diyor. Şimdi bu gençler üzülmesinler, başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin. Buradan 27 km. Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. AKM'den Kızılay meydanına kadar 3,5 km. daha uzatıyoruz. Başkandan kısa günün kârı onu da kopardım. Bütün bu Keçiören bittiği zaman Ankara'da raylı sistem 64 km.ye ulaşmış olacak. 50'den fazla 60'a yakın durak artık Keçiören'den Ankara'nın merkezine gitmek çile olmaktan çıkacak, 16 dakikada Ankara'nın merkezindesiniz. Trafik yok, sıcak yok, eziyet yok, keyif var. Ankara'ya da bu yakışır, sizlere de bu yakışır. Sizler değil misiniz 15 Temmuz'da hainlere karşı dimdik duyan Keçiören. Size de bu yakışır, hizmetlerin en üzeli yakışır. 

FETÖ'CÜ HAİNLERE HESAP SORMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

AK Parti 15 yaşını tamamladı. 15 yıla sayılamayacak kadar büyük hizmetleri sığdıran, Türkiye'ye çağ atlatan bir iktidardan söz ediyoruz. Bu iktidarın başında liderimiz, partimizin kurucusu, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan var. Onun ortaya koyduğu dirayet, vizyon ve onun ekibi olarak bizler ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İşte şurası muazzam bir park haline geliyor. Oradaki dere ıslah ediliyor. DSİ, Büyükşehir, Keçiören Belediyemiz elele vermişler Keçiören'in en güzel mekanı hale getiriyorlar. Sizler herşeyin en güzeline layıksınız. İşte bizim gurur tablomuz karşıda; Keçiören şehitleri. Onların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Onları şehit eden hainlere hesap sormak boynumuzun borcudur. Türkiye çok büyük bir ülke. Türkiye'nin bulunduğu konum dünyanın merkezidir. Onun için herkesin gözü Türkiye'de. Bölgedeki mazlum, ezilmiş, hakları elinden alınmış milletlerin umudu da Türkiye'dir. İşte bir yandan Suriye'de devam eden bu savaş ve 500 bin masum insan hiç uğruna hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum, günahsız, kadın, çocuk, genç, ihtiyar memleketimize geldi, onlara bağrımızı açtık, misafir ettik. Bize yakışan da budur. 

ÜLKELERİNE 10 MÜLTECİ GELDİ DİYE AVRUPA CİYAK CİYAK BAĞIRDI

Avrupalılar 10 tane göçmen gittiğinde cıyak cıyak bağırıyorlar. Çünkü onlar böyle bir şeye alışık değil. Ama bizim tarihimizde, geçmişimizde insanlık var. İnsana hizmet var, insanı yücelt ki, devlet yücelsin anlayışı var. Biz dedelerimizden böyle gördük, torunlarımıza da bunları anlatıyoruz. Bizim bu güzel hasletlerimizi anlatmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'da FETÖ hain örgütünün dersini verdik. Ama bu terör örgütleri aynı aklın emrindeler, FETÖ bölücü terör örgütü geldi. Kim gelirse gelsin, topunuz gelsin, karşınızda dimdik duran 79 milyon vatan evladı var. Evelallah bu millet sahip çıktıkça hiçbir şer odağı, terör örgütü, bu ülkede, bu topraklarda barınamayacaklardır. Bir yandan terör örgütleriyle, bölücülerle FETÖ'cülerle, ülkemizi rahatsız eden DAEŞ, PYD, YPG bilumum şer odaklarıyla amansız mücadele verirken aynı zamanda da milletimizin, sizin özlem çektiği hizmetleri birer birer tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye, dünyada yaprak kıpırdamazken küresel kriz tüm hızıyla devam ederken, dünyanın dördüncü büyük köprüsünü Osmangazi Köprüsü'nü açtık mı?

15 BÜYÜKŞEHİRİMİZ HIZLI TRENLE ANKARA'YA BAĞLANIYOR

25 katrilyon, dile kolay, projeyi yaptık, Bursa-İstanbul 45 dk. Onlar konuşur AK Parti yapar, vesselam. Geçen gün büyük zafer 26 Ağustos, Sultan Alparslan'ın Anadolu topraklarına ayak bastığı günün yıldönümünde Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de milletimizin hizmetine sunduk, hayırlı uğurlu olsun. Şimdi Keçiören'in önemli sorunlarından birisini, ulaşım sorununu kökünden halledecek Keçiören Metrosu'nun ayak sesleri gelmeye başladı. Yıl sonuna kadar inşallah seyahatlere başlayacak. Birkaç ay yolcusuz gidip gelecek, aksaklıklar ortaya çıkacak. Yılbaşı olunca da hep beraber metroya binip seyahatin keyfini yaşayacağız. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, Türkiye'yi birleştirdik. Kuzeyle güneyi, doğuyla batıyı kardeş ettik. Hainler ne kadar uğraşırsa uğraşsın bu milleti asla bölemezler. Havayolunu halkın yolu yaptık. Hızlı tren rüyasını gerçeğe dönüştürdük. Bakın Ankara hızlı trenin merkezi oluyor. Çok modern, uzay binaları gibi yeni bir gar yapıyoruz. Hemen hemen bitmeye yaklaştı. Ankara'Dan çıkan bir hemşehrimiz 2019'a kadar İstanbul, Eskişehir, Bilecik'e hızlı trenle gidiyor, 2019'a Sivas'a, Yozgat'a, Kırıkkale'ye kadar da hızlı trenle gideceksiniz. 2 saatte Sivas'a varacaksınız. Türkiye nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 15 büyükşehirimizi Ankara'yla hızlı trenle bağlıyoruz. 

KEÇİÖREN METROSUNUN BAŞLANGIÇ NOKTASI ŞEHİTLER İSTASYONU OLSUN

Bu istasyonun adını şehitler istasyonu yapalım mı? Artık Şehitler İstasyonu Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonudur, hayırlı uğurlu olsun. Hepinize teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz ilgi, alaka bize güç veriyor, milletimize olan sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Herşey Keçiören için, hayırlı uğurlu olsun. 

FIRAT KALKANI OPERASYONU BÖLGEYE HUZUR GETİRECEK

Bu proje ilk değil son da olmayacak. Bunun havaalanına devamı var. Büyükşehir belediyemizin, Keçiören Belediyemizin yaptığı Ankaralıların beklediği birçok proje var. Bazıları fitne odakları oluşturmaya çalışırken, milleti bölmeye çalışırken, milletimize, polisimize, ordumuza hainlik yapmaya çalışırken bizler de belediyeler, hükümet olarak ülkemizi muassır medeniyete ulaştıracak, vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak projeleri birer birer hizmete alıyoruz. Küresel krizden dolayı yaprak kıpırdamazken Türkiye büyük projelere imza atıyor. Tüm bunları yaparken FETÖ ve bölücü terör örgütüyle, DEAŞ'la, PYD ile YPG ile şer odaklarıyla silahlı kuvvetlerimiz Fırat Kalkanı operasyonuyla bölgeye huzur ve kardeşlik getirmeye devam ediyor. Çalışmalarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hız kesmeden devam edecek. 

TEHDİTLER BİTENE KADAR FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK

Fırat Kalkanı'nın iki önemli ayağı var birincisi güney sınırlarımızda güvenliği sağlamak ikincisi ise Suriye'deki DEAŞ, PYD, YPG unsurları roket atıyorlar Kilis'e, Karkamış'a, Gaziantep'e. Bugüne kadar 27 vatandaşımız hayatını kaybetti. Buna daha fazla rıza gösteremezdik. Dolayısıyla orada yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere Cerablus'ta Özgür Suriye Ordusu'nun faaliyetlerine destek vermek amacıyla birtakım silahlı kuvvetler unsurlarımız oraya geçtiler. Oradaki terörist unsurlar tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar, vatandaşlarımıza yönelik tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecektir. 

HER İKİ İSİM DE ADLİ YIL AÇILIŞINA KATILMALADIR

Hem sayın Kılıçdaroğlu hem de Barolar Birliği Başkanı Beştepe'yi ziyaret ettiler. oraya yabancı değiller. Şimdi ne değişti de bu karara vardılar, bunu anlamak da zorlanıyoruz. AK Parti olarak kardeşlik, birlik ve beraberliğe özen göstereceğiz. Bu birlik havasını devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız. Ben bir kez daha hem sayın Kılıçdaroğlu hem de Barolar Birliği Başkanı'na davette bulunuyorum. Beştepe'de yapılacak toplantının bir otelde yapılmasını tercih etmek herhalde bu ülkenin gücünü göstermiyor. MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli kendisi katılacağı gibi sayın Kılıçdaroğlu'nun katılması için çağrıda bulundu. Beştepe milletin yeridir, milletin işleri de orada pekala en iyi şekilde yerine getirilmektedir. Cumhurbaşkanımızın bu toplantıya katılması şüphesiz ülkede hukuk devleti ve onun getirdiği gelişmeyi gösteren ayrı bir şeydir. Cumhurbaşkanının bu tür toplantılara katılmasının hukuk devletine vurgu yapması doğaldır. 

ABD'NİN PYD TAAHHÜDÜNDE BİR DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORUZ

Açıklamalar ne olursa olsun, PYD, YPG, PKK'nın uzantısı terör örgütleridir. Adamlar aynı adamlar. Bunlar Türkiye'nin bölgenin canını yakan terör örgütlerinden başkası değildir. Bizim buradaki kararlılığımız devam etmektedir. Bu unsurlar mutlaka Fırat'ın doğusuna, geldikleri yöne gideceklerdir. ABD'nin ülkemize taahhüdü vardır, bu taahhütlerinde herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı
Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı

Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür