• $32,384
  • 35,0713
  • 2326.4
  • 9128.7
28 Temmuz 2014 Pazartesi 18:51 | Son Güncelleme:

Başbakan Erdoğan bayramlaşma töreninde konuştu

Başbakan Erdoğan bayramlaşma töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partililerle bayramlaşma töreninde konuştu.

İşte satır başları...

Bayram inşallah her bir can için kutlu olsun, mübarek olsun. Umuyor ve arzu ediyorum ki bayram bayram gibi olsun. Tüm İstanbullu hemşehrilerimin bayramını gönülden tebrik ediyorum. Buruk bir bayram yaşıyoruz. Bir yandan Ramazan'a ulaşmanın, hayırlarımızı, oruçlarımızı yapmış olmanın gönül huzurunu yaşıyor bi yandan mazlumlarn acısını yüreklerimizde hissediyoruz. 

SURİYE BAYRAMI BOMBALARIN ALTINDA YAŞIYOR

Zor günlerden geçen ama Türkiye'nin desteği yanında olan Türkmen kardeşlerimizin de bayramını tebrik ediyorum. Suriye bir bayramı daha buruk yaşıyor, bombaların altında yaşıyor. Suriyeli kardeşlerim için bu bayram ne kadar bayramdır bilinmez ama bayramın onların gönüllerini ferahlatmasını diliyorum.

İSRAİL ATEŞKESE RİAYET ETMİYOR

Afganistan Somaliye yeryüzünde zulme uğramış tüm kardeşlerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Bugün bu bayram atmosferinde Gazzeli çocukların bayramlarını özxellikle kutluyorum. Şeker toplayamayan, harçlık alamaya, parkalara gidip oynayamayan Gazzeli çocuklara buradan selamlarımı gönerdiyorum gözlerinden öpüyorum. bırakınız şeker toplamayı el öpmeyi ilaç olmadığı için ellerini ayaklarını kaybeden Gazzeli çocuklar için sonraki bayramların bayram olmasını temenni ediyorum. Türkiye'nin çabalarıyla Gazze ateşkes sağlanması yönünde gelişmeler kaydettik. İsrail bugün de ateşkese riayet etmiyor. Ateşkesin kalıcı olması için yoğun çaba sarfediyoruz. İsrail 3 İsrailli sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Gazze'de şu ana kadar bin 100'e varan masum insan hayatını kaybetti. İsrail sözüm ona teröre karşı mücadele ettiğini söyleyerek yaptığı katliamı dünayaya meşru gösteriyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle hukuksuz, insafsız saldırı meşru müdafaa olarak görülemez. İsrail'in bu insanlık dışı saldırıları terörle mücadele gibi sunması dünyadaki bazı devletlern buna inanması yüz kızartıcı bir durumdur. Burada bir kez daha ifade ediyorum. Gazze'de sadece çocuklar, bebekler anneler ölmüyor, Gazze'de insanlık ölüyor. Tüm yeryüzünün vicdanı Gazze'de can çekişiyor. Dünya özellikler BM bu keyfice katliamların önüne geçmelidir. İstanbul'da vandallık yapan göstericilere polisimiz biber gazı kullandı diye Avrupa'da bir çokları ayağa kalktı, hatırlayın. Gazze'de binden fazla kişi ölüyor bu örgütlerden ses yok. Gazze'deki can kayıplarını habere değer bile görmüyor. Gazze için eylem yapılması yasaklanıyor. Dünyadan çıt çıkmıyor. 

BEBEKLERİN KANI YÜZLERİNE BULAŞTI

Gazze'de ölen bebeklerin kanı İsrail'in olduğu kadar sessiz kalanların da yüzüne bulaşmıştır ve oradan hiç çıkmaz. Maalesef bir bayramı daha böyle acı içinde buruk yaşıyoruz. İnşallah bu şekilde yaşadığımız son bayram olur. İslam ülkelerine baktığımızda bu mücadelenin hakkıyla yansımadığını görüyoruz. Filistinlilerin mücadelesinin Batı'dan ziyade bölgedeki ülkeleri rahatsız ettiğini görüyoruz. İsrail bütün Filistin'i haritadan silse bir pürüz ortadan kalktı diye bundan memnun olacaklar. 10 Ağustos seçimlerinin önemi buradan geliyor. Bizim önce bu fitneden bu münafıklıktan kurtulmamız gerekiyor. 

ÜMMET UMUDUNU BİZE BAĞLADI

Ramazan Bayramı feraha eriştir, kardeşliktir dayanışmadır. Ramazan Bayramı kucaklaşmaktır, helalleşmektir. Kardeşlerin kardeş olduğunu en güçlü şekilde hissetmesidir. Bayramın ruhunu tadamayanlar var. Türkiye olarak üzerimizde çok büyük bir mesuliyet taşıyoruz. Her meselede sağduyuyu temsil ediyor, kardeşliği dayanışmayı barışı savunuyoruz. Böyle yaptığımız için de ümmet yüzünü bize dönmüş, umudunu bize bağlamış durumda.

Buraya sığınanların içerisinde maalesef sıkıntılı tipler yok değil, var. Ama onların görerek bütünü olumsuz değerlendirmek çok yanlıştır. Türkmen kardeşlerimizin yanında yaoğun bir şekilde yaptığımız desteklerle varız. Cumhuriyet tarihinde Türkmen kardeşlerinin yanında bizim gibi olan bir hükümet olmamıştır, iddialı söylüyorum. Filistin'in yanında hem sesimizle hem sözümüzle hem yaptılarımızla varız. 

İçeride birileri Türkiye'yi aciz göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. 

Suriye ve Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz üzerinden istismar siyaseti izliyorlar. 

PENSİLVANYA İLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Türkiye büyük ama muhalefet hala çok küçük. İnşallah onlar da anlayacaklar. Özellikle 10 Ağustos'ta sandıktan çıkan sonuçla bu sorumsuz muhalefet kendisine çekidüzen vermek zorunda kalacak. Günlerdir bir senaryo sahneye konuldu senaristleri belli, paralel yapı. Bu senaryonun içinde bağımsız olduğu söylenen bağımlı milletvekilleri var. Bunlar yasa tanımaz şekilde adalet sarayının içine girecek kadar hassasiyetlerini kaybetmiş sözüm ona milletvekili. Kendilerine göre orada bazı kararlar veriyorlar. Çok açık söylüyorum herşey yavaş yavaş ortaya çıkıyor, bunun arkası gelecek. Arkasında nelerin olduğunu hissediyoruz. Bunlar bizim ulusal güvenliğimizi tehdit etmek için her türlü adımı atıyor. Bunlar devletin kurumları içine 40 yıllık bir çalışmayla yerleştiler. Bir dershane konusunda attığımız reform adımını kabullenemediler çok büyük rant geliyordu. Kaybettikleri için çılgına döndüler. Bunların okullarında okuyan çocuklarınız varsa alın, devletin okulları var. Ben imam hatipte, devletin okulunda okudum. Devletin okulları bunların verdiklerini veriyor. Okullarımız her geçen gün daha kaliteli oluyor. Cumartesi- pazar günleri takviye kurslarını devlet olarak parasız biz vereceğiz. Niye bunlara para vereceğiz ya? Çünkü bunlar buralardan kazandıklarını bu ülke için değil kendileri için kulllandılar. Bakıyorsun elinde kelepçeyle hava atıyor. Pekiyi kelepçe vurduklarınızın hali ne olacak? Dedik ya inince gireceğiz, inine girdik girmeye de devam edeceğiz. Bu can bu tende oldukça bu mücadele devam edecek. Çünkü bunlar benim şahsıma değil bu ülkeye bu millete ihanet ettiler. Bu konuda tabanları tenzi ederim. Bunları yönetenlerim uygulamaları bunlar. 

MUHALEFETİN KİMLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI ORTADA

Muhalefetin kimlerle işbirliği yaptığı çok net ortada. İthal monşer bir aday çıkarmaları tabanda çok ciddi rahatsızlığa neden oldu. Çeşitli muhalefet partilerin mensup belediye başkanları AK Parti davasına dahil olarak güzel bir sürpriz yapıyorlar. İnşallah bir bayramı da 10 Ağustos akşamı milletçe yaşayacağız. İlk kez halkın oylarıyla cumhurbşkanı seçeceğiz. Artık önümüzde 13 gün var. Bu 13 günü İstanbul teşkilatımızın çok yoğun geçirmesini özellikle rica ediyorum. 

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi