• $32,3308
  • 35,0913
  • 2293.98
  • 9041.62
13 Temmuz 2014 Pazar 22:38 | Son Güncelleme:

Bakan İsmet Yılmaz'dan açıklama

Bakan İsmet Yılmaz'dan açıklama

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ın Gürün ilçesinde esnaf teşkilatı ile iftar programında bir araya geldi.

Bakan Yılmaz, baba ocağı Gürün ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Ramazan ayının bitimiyle birlikte seçim dönemine girileceğini belirten Bakan Yılmaz, “Bu ramazan bitiminde her dönemden çok daha farklı bir seçim dönemine giriyoruz. Nedir bu seçim dönemi bir cumhurbaşkanı seçeceğiz ve Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu 1923'ten bu güne kadar ilk defa bir cumhurbaşkanını halk seçecek. Halkın seçmesi neden önemlidir. Eğer siz cumhurbaşkanını seçerseniz. Çankaya köşküne siz çıkmış olursunuz. Eğer siz Çankaya Köşkü’ne çıkacak adamı seçerseniz seçtiğiniz adamı denetlersiniz. Çünkü 5 yıl sonra önünüze bir daha sandık gelecek. Eğer halkın tercihlerine duyarlıysa yola devam dersiniz. Halkın tercihlerine duyarsız ise kusura bakmayın teşekkür ediyoruz dersiniz. Eğer halkın tercihini dikkate alan bir cumhurbaşkanını bu millet seçmiş olsaydı, Demirel zamanında başörtülüler Suudi Arabistan’a gitsin denilmezdi. Eğer halkın tercihlerine duyarlı olan seçilseydi, Ahmet Necdet Sezer döneminde bir bürokratın hanımının başı örtülü diye kararnamesi geri çevrilmezdi. Bu çok önemlidir. İlk defa devlet A’sından, Z’sine kadar devletin en başından en altına kadar halk ile milletin bütünleşmesi sağlanacak. Ülkeye huzur gelecektir. Hiçbir makam daha yüksek olmayacaktır” dedi.

SİYASET DIŞI DİYE BİR KAVRAM ÇIKARDILAR

Siyaset dışı diye bir kavram çıkarıldığını söyleyen Yılmaz, “Siyaset dışı, siyaset halkın tercihlerini dikkate almaktır. Siz siyaset dışı olun dediğinizde halkın tercihlerini dikkate alma demektir. Eskiden bu olabilirdi. Onun için Demirel başörtülü olanlar Suudi Arabistan’a gitsin dedi. Halkın tercihleri dikkate alınırsa kimse halkın karşısında bu cümleleri kullanamaz. Milletin duyarlılığına sesiz kalamaz. Hem Hakkari’dekinin hem de Edirne'dekinin tercihini de dikkate alacak. Anayasada yeminde de var. Halkın huzuru ve mutluluğu için çalışacağıma, anayasayı gözeteceğime. Eğer bir cumhurbaşkanı anayasayı gözetirse siyasi belgedir. Bu cumhurbaşkanına siyasi dışı denilebilir mi? Halkın huzur ve mutluluğunu gözeteceğine derse bu cumhurbaşkanı şuan ki mevcut anayasa yemininde var. O halde halkın huzur mutluluğunu gözetecek. Hem de halkın tercihlerine duyarsız kalacak. Bunlar doğru bir şey değildir. Eski vesayet döneminde kendi istedikleri adamı neden milletin değerlerine ters olabilirdi. Onun için yüzde doksan dokuzda alsanız biz burada istediğimizi yapabiliriz diyorlardı. Bu düşüncede olanları Çankaya'nın başına getirebilmek için bırakın siyaset dışı kalsın diyorlardı. Ama biz millet olarak şunu dememiz lazım, halkın tercihlerini en üst tepede sorgulayacak, halkın tercihleri arısında uyumu gösterecek ve halkın tercihlerini bürokrasinin her alanında kullanmasını gözetecek uyumu sağlayacak, ahengi sağlayacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. İnşallah bu cumhurbaşkanlığı seçiminde milletimiz kendi frekansı ile aynı seviyede olan kendi duyguları ile aynı duyguları paylaşan birisini inşallah cumhurbaşkanlığı makamına seçecektir. Ve işte o zaman cumhurbaşkanı da Çankaya Köşkü de halkın makamı haline gelecektir. Bizim AK Parti olaraktan adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜVENİ ERDOĞAN SAĞLADI

Halka öz güveni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sağladığını vurgulayan Yılmaz, “Eski Türkiye’nin dış politikasında bakalım Avrupa birliği ne der bakalım Amerika ne der bakalım bizim müttefiklerimiz ne der diye bakarlardı. Onun için eski Türkiye olsaydı Mısır'daki darbeye darbe diyemezdi. Suriye'deki Esad'ın kendi halkına yapmış olduğu zulme karşı sesimizi çıkarmazdık. Aynı Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi buna politika denilebilir mi? Buna dış politika denilebilir mi, buna bağımsız politika denilebilir mi? Hem bağımsız Türkiye diyeceksin, hem de Mısır'daki darbeye darbe diyemeyeceksin. Niye Amerika, İngiltere darbe demedi diye bu olur mu? İşte dış politikada bağımsız politika uygulama öz güvenini sağladıysa bu Recep Tayyip Erdoğan başbakanımız sayesindedir” şeklinde konuştu.

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE OLABİLİRİZ

“Ama Tayyip Erdoğan ne yaptı derseniz Tayyip Erdoğan bu ülkeye öz güvenini sağladı yeniden büyük Türkiye olabiliriz, yeniden 21’inci asrı Türkiye’nin asrı yapabiliriz buna herkeste inanıyor” diyen Yılmaz şöyle devam etti:

“Bu ana kadar ne yaptıysak aziz milletimizin desteğiyle yaptık eğer o destek olmasaydı yapamazdık. İnşallah 10 Ağustos’ta yapacakları tercihte de inşallah Başbakanımızı Türkiye’nin milli gelir üç kat artırmış, kişi başına düşen geliri üç kat fazla artırmış bir lideri inşallah Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması demek inanın her aileden birisinin Çankaya’ya çıkması demektir. Çünkü bu milletin hassasiyetini bire bir bilen, bu milletin derdiyle dertlenmiş ve 2023 hedeflerini koymuştur. Güneydoğu’daki, Doğu’daki inşallah sorunu da çözeceğiz milli birlik ve kardeşlik projemizi güçlendireceğiz ve inşallah hem Hakkari’deki ve Edirne’deki bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak Türkiye’nin geleceğinde kendisine bir umut görecektir”

Bakan Yılmaz, programın ardından karayolu ile Ankara’ya hareket etti. İHA

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'