• $32,3629
  • 35,0489
  • 2324.95
  • 9131.43
28 Şubat 2015 Cumartesi 00:31 | Son Güncelleme:

Arınç: Tarihte yerimizi aldık

Arınç: Tarihte yerimizi aldık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye, geçmişte güçlü bir imparatorluğun, devletin bakiyesi üzerinde kuruldu.

Bizim Cumhuriyetimiz de 90’ıncı yılını geçmek üzere. Biz Osmanlı Devleti, onun öncesi de başka medeniyetler ve daha sonra da Cumhuriyet yönetiminde, güçlü bir millet, güçlü bir devlet olarak tarihte yerimizi aldık" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen,"Bölgesel Dinamikler ve Yeni Türkiye" konulu dersiyle başlayacak olan, Bahar Döneminin açılışına katıldı. Açılışa çok sayıda Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Arınç, etkinliğe katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi’nde, Uluslararası Öğrenciler Akademisi kapsamında sizlerle bugün buluştuk. Bana bir sohbet etme imkanı tanıdınız. Bundan dolayı çok mutluyum. İstanbul’dan geliyorum. Bu çok önemsediğim proje içerisinde, sizleri tanımak, sizlerle sohbet etmek benim için de çok güzel. Daha önce ADAM, yani Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi’nde bazı çalışmalara katılmıştım. Burası çok önemli bir merkezdir. Haftanın her günü burada kültürel, bilimsel faaliyetler yapılmaktadır. Bugün de Uluslararası Öğrenciler Akademisi kapsamında, sizin gibi çok değerli genç arkadaşlarımla, üniversite öğrencisi genç kardeşlerimle birlikteyim, hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE BUNU BİR PROPAGANDA MALZEMESİ OLARAK YAPMIYOR"

Başbakan Yardımcısı Arınç, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları hakkında, "Değerli arkadaşlar pek çok ülkeden, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızın katkılarıyla, Türkiye’de üniversite hayatını yaşayan gençlerimizin bir arada olması, birbirlerini tanıması, sıkı bir dostluk ve arkadaşlık kurması; bu meyanda Türkiye’yi tanımaları, mümkün olursa Türkçe’yi öğrenmeleri ve buradan mezun olduktan sonra da ülkemizle sizin ülkeniz arasında sıkı bir dostluk ve arkadaşlık bağı kurmanız hepimizin arzusudur. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Türkiye bunu bir propaganda malzemesi olarak yapmıyor. Bir kültürel hizmet olarak yapıyor" ifadelerini kullandı.

"Madem ki üniversite eğitimi için Türkiye’yi seçtiniz, bu bizim için büyük bir onurdur" diyen Arınç, "Sizlerin Türkiye’de eğitim görmesi iyi, nitelikli bir eğitim alması ve ülkenize döndüğünüzde veya Türkiye’de kaldığınızda iyi yetişmiş birer eleman olarak, sizlerle güçlenmiş olmamız bizi mutlu edecek. Ülkenize dönerseniz bu güzel memleketi, bu güzel memleketin insanlarını da severseniz bu da bizim için bir kazanç olacak. Çünkü Türkiye, geçmişte güçlü bir imparatorluğun, devletin bakiyesi üzerinde kuruldu. Bizim Cumhuriyetimiz de 90’ıncı yılını geçmek üzere. Biz Osmanlı Devleti, onun öncesi de başka medeniyetler ve daha sonra da Cumhuriyet yönetiminde, güçlü bir millet, güçlü bir devlet olarak tarihte yerimizi aldık. Şüphesiz sizin ülkelerinizde geçmişte tarihi var, kültürü var, medeniyeti var; sizler de önemlisiniz" şeklinde konuştu.

"BİZ GENÇ NÜFUSU, KENDİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR DEĞER OLARAK GÖRÜYORUZ"

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasının devamında, "Bu topraklar üzerinde çok büyük medeniyetler kuruldu. Çok kavimler geldi geçti. Çok harplar yaşandı. Uzun süren imparatorluklar oldu. Şimdi de Cumhuriyet Dönemi var. Türkiye nüfusu güçlü olan bir ülke; neredeyse 80 milyona yaklaştık ve bu 80 milyona yaklaşan nüfusun da yarısından fazlası 30 yaşın altında. Bu şunu gösteriyor, yaşı, nüfusu genç bir ülkeyiz biz. Afrikalı dostlarımı, arkadaşlarımı görüyorm. Sizlerle belki tek tek tanışma imkanımız olur inşallah. Sizin ülkelerinizde de zannediyorum ki nüfusun genç olduğu bir gerçek. Ama Avrupa ülkelerinde ve daha çok Batı ülkelerinin büyük bir kısmında nüfus yaşlanıyor. Biz genç nüfusu, kendimiz için büyük bir değer olarak görüyoruz, güzel bir servet olarak görüyoruz. Hele onlar iyi yetişirlerse, kendi ülkelerine ve bütün insanlığa da çok büyük katkılar sunacaklar" değerlendirmelerinde bulundu. İHA

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi