• $32,3289
  • 35,0852
  • 2299.32
  • 8995.51
19 Kasım 2017 Pazar 00:56 | Son Güncelleme:

'Aptalların değil alçakların hatası'

'Aptalların değil alçakların hatası'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO tatbikatındaki terbiyesizliğin alçaklar tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Bir süredir devam eden çarpık bakış açısının dışavurumu” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Kapalı Spor Salonu’nda dün düzenlenen AK Parti Rize 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Burada partililere seslenen Erdoğan, Norveç’teki NATO tatbikatı sırasında yaşanan skandalı sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “Bu iş öyle tatbikatlarda terbiyesizlik yapılarak sahte sosyal medya hesapları üzerinden provakasyonlara girişilerek sonra da kuru bir özürlü geçiştirilerek üzeri örtülebilecek bir konu değildir” ifadelerini kullandı.

BAKIŞ AÇISININ DIŞA VURUMU 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Türkiye’nin son günlerde hem içeriden hem de dışarıdan saldırılara maruz kaldığını belirterek, “İşte daha dün Norveç’teki NATO TAbikatı’nda yaşanan terbiyesizliği sizlerde takip ettiniz. Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da işte böyle bir hadisedir. Şahsımı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan bu terbiyesizliği NATO içinde bir süredir varlığını müşahade ettiğimiz çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum” diye konuştu.

Kritik dönemde füzeleri çektiler

-Erdoğan, “Suriye’den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde, füze savunma sistemlerini geri çekerek Türkiye’ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilemeyebileceği ihtimalini veren NATO’nun güvenirliliği tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve 30 yılı aşkın zamandır sürdürdüğü terörle mücadelede döneminde özellikle de Suriye ve Irak’taki son krizler sırasında kime ne kadar güvenebileceğimizi biz çok iyi gördük” dedi.

Ansızın gelmeye devam edeceğiz

Erdoğan “Artık göbeğimizi biz keseceğiz dedik. Kestik. Afrin’de aynı adımları atacağız. Kim ki bize en ufak tacizde bulunur, bunun hesabını sorarız. Bir gece ansızın gelebiliriz dedik, geldik. Bundan sonrada aynı şekildegelmeye devam edeceğiz. Münbiç’i de asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Kandil başta olmak üzere ülkemize yönelik terör eylemlerinde kullanılan ne kadar bataklık varsa hepsini kurutacağız” şeklinde konuştu.

Size söylüyorum; S-400’leri satın aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400’leri zaten aldık, iş bitti. Şuanda finansman konusundaki detayları konuşuyoruz. Onlarda en kısa sürede sonuçlanacak.

Erdoğan, “Buradan NATO’ya da diğer müttefiklerimize de açıkça ifade ediyorum; biz S-400’leri zaten aldık, iş bitti. Şuanda finansman konusundaki detayları konuşuyoruz. Onlarda en kısa sürede sonuçlanacak. İnşallah en yakın zamanda bu sistemi ülkemizde kuracağız. Bununla kalmıyor kendimiz benzer sistemlerin üretimi konusunda yoğun bir çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı. Bazı ülkelerden Türkiye’nin S-400 anlaşmasına ilişkin gelen tepkilerin çarpık bakış açısını ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, “Diğer Baltık ülkelerini Patriotlar ile sıkı sıkıya güvence altına alanlar iş Türkiye’ye gelince farklı tavır sergiliyorlar. Kusura bakmasınlar. Türkiye bu noktada adım atacağı zaman bunu birilerine sorarak kararını vermeyecek. Milletiyle konuşarak bunların kararını verecektir” diye konuştu.

İki terör örgütü iş üstünde yakalandı

Erdoğan: Çarpık ilişki ifşa olunca fabrikatörler ne dediler; saygıyla karşıladıklarını ifade ettiler. Ayıptır!

Erdoğan, Suriye’nin Rakka kentinde terör örgütleri DEAŞ ve PYD arasında yapılan anlaşmayı hatırlatarak, “Bu iki örgüt iş üstünde yakalanıp çarpık ilişkisi ifşa olunca fabrikatörler ne dediler, saygıyla karşıladıklarını ifade ettiler. Ayıptır, biz sizlerle müttefik değil miyiz? Bu nasıl ittifaktır? Müttefikinize böyle bir çalımı nasıl atmaya kalkarsınız? Biz bu işlerden biraz anlarız. İnkara, yalana, çarpıtmaya dayalı açıklamalarıyla ülkemizi ikna ettiklerini sananlara diyoruz ki biz her şeyin farkındayız. Asıl önemli olan, siz kendi yaptıklarınızın sonucunun farkında mısınız?” dedi. 

Çaykur Rizespor’a ziyaret 

Erdoğan, Çaykur Rizespor’u da ziyaret etti. Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez ile futbolcular tarafından çiçeklerle karşılanan Erdoğan, futbolcularla bir süre sohbet etti. 

Projeleri havadan inceledi

Erdoğan, helikopterle son günlerde imar tartışmasıyla gündeme gelen ve kentsel dönüşüme tabi tutulması beklenen turizm merkezi Ayder’i havadan inceledi. Erdoğan, deniz dolgu inşası süren Rize’nin Pazar ilçesi Yeşillköy Köyü’ndeki havalimanı inşaatını da inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak