• $32,3937
  • 35,0867
  • 2325.07
  • 9079.97
28 Temmuz 2016 Perşembe 07:37 | Son Güncelleme:

Akdoğan: O bağlantıdan hiç şüphem yok

Akdoğan: O bağlantıdan hiç şüphem yok

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan yaptığı açıklamada; "Orduda Ergenekon ve Balyoz travması vardı. Şu ya da bu sebeple gereken temizlik yapılmadı. Ama artık kimse ‘iyi çocuklar’ diyemez, o devir bitti. Kökten temizlik yapılacak." dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarının ‘kumpas’ olduğunun açıklanmasının FETÖ gerçeğinin anlaşılmasında kırılma noktası olduğunu belirterek “Orduda Ergenekon ve Balyoz travması vardı. Şu ya da bu sebeple gereken temizlik yapılmadı. Ama artık kimse ‘iyi çocuklar’ diyemez, o devir bitti. Kökten temizlik yapılacak” dedi. Akdoğan, FETÖ’nün yapısı ve darbe soruşturmasına ilişkin şunları söyledi:

- Cunta hedefiyle kurgulandılar: “Bu yapı başından itibaren bu amaca matuf olarak kurgulandı. Birileri anahtar teslim bir fabrika kurmuşlar ve istihbarat örgütü şeklinde yapılandırmışlar. Düğmeye basıldığı anda harekete geçilecek bir örgüt olarak konumlandırılmış. Bir gün cunta yapıp ülkeyi esir almak için beslenmiş bir örgüt. Kamuflaj olarak dini bir maske giydirilmiş. Bu asalak bir yapı, kendi vücudu yok, devletin vücudunu, olanaklarını kullanarak devlete operasyon çekiyor. Devletin yetkisini ve silahını aldığın zaman korkak ve ezik bir şeylere dönüşüyorlar. Kimse kendi vücudunu bu zombilere kullandırtmamalı.” “Bu darbe başarılı olsaydı sadece bizi asmalarıyla kalmaz, gelecek kuşakları da kaybederdik. Esaret rejimi kurulurdu, bir uydu devlet ve içinde farklı olan hiç kimsenin nefes alamayacağı bir yapı oluşurdu.”

- Gülen millete sızamadı: “Fetullah Gülen 40 yıl boyunca ilmik ilmik dokuyor bir sürü kuruma sızıyor, adamlar yerleştiriyor ve çok güçlendiğini düşünüyorlar. Ama yatırım yapmadıkları bir yer var, halk. Halka sızamadılar. Halk darbenin önüne ölümüne atlarken kimse Türkiye’yi esaret altına alamaz, darbe marbe yapamaz.”

“Darbeyi tetikleyen şeylerden biri, MİT’in son dönemde bunlardan 40 bin civarında kişiyi deşifre etmeleri. Yargıdaki atamalar o hafta yapılacaktı, YAŞ’ta ihraçlar olacaktı, paralel yapı iddianamesi açıklanmıştı. MİT’in çomak sokmasıyla oyun bozulmuş oldu. Onu da göz ardı etmemek lazım.”

- Dış bağlantıdan eminim: “Ben bunun bir dış bir oyunun parçası olduğu konusunda hiçbir şüphem yok. Darbe başarısız olmasına rağmen verilen tepkilere baktığımızda bunu görüyoruz. Bunun şartları dışarıda olgunlaştırıldı. Dış kamuoyunda Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı algısı oluşturuldu. Erdoğan bir şekilde devrilirse alkış tutacak bir kitle oluşturuldu.”

- ‘İyi çocuklar’ devri bitti: “Bunlar böyle iyi adamlar, şunu yapmazlar, bunu yapmazlar gibi müsamaha çok büyük tehlikelere bizi sokar. Ve gördük bunu. Bu ‘iyi çocuklar’ döneminin kapanması lazım. Ordunun en önemli özelliği disiplin ama birileri kalkmış uçakla halkı bombalıyor. Uçaklar halkı bombalarken hala birilerini ikna etmeye çalışmak (Darbe gecesi darbecilerin ikna edilme çabaları) abesle iştigaldir. Burada ikna edilecek bir durum yok, temizlenmesi, tasfiye edilmesi gereken bir terörist grup var.”

- Balyoz travması etkili oldu: “Tabii ordu bir takım travmalar atlattı. Uludere, Ergenekon, Balyoz... Bu travmalar ordunun paralelle mücadele etmesini zorlaştıran bir faktör oldu.” Kırılma noktası ‘kumpas’: “2013 yılından beri Sayın Cumhurbaşkanı’mız bu konuyu işliyor, biz işliyoruz anlatıyoruz. Bize, ‘aynı şeyleri konuşup duruyorsunuz’ diyorlardı. Benim 2013 Aralık’ta yazdığım ‘kumpas’ yazısı çok önemli bir kırılma noktası oldu. ‘Kendi ülkesinin milli ordusuna, milli istihrbaratına, milli bankasına kumpas kuranlar’ diye. Bütün oyun planları bozuldu. Bunların bugüne kadar durmadılar bundan sonrada duracaklarını düşünmüyorum.”

İNSANLARIN AHRETİNİ REHİN ALDILAR

“Bu örgüt binlerce insanın ahiretini rehin almış. Örgütten ayrıldığı takdirde ahiretin yok olacağını düşünen insanlar var. Burada Diyanet’e çok önemli bir iş düşüyor. Bunların dini mantığının sorgulanması lazım. Bu DEAŞ mantığıdır; amaca ulaşmak için her yol mubahtır, herkes kurban edilebilir. Baktığında İslami birçok motif var

ama insanları öldürüyorlar, müslümanları katlediyorlar.” “Görevden alınanlar, uzaklaştırılanlar, aileleri, çocukları... Bunlara üzülen insanlar olabilir ama bu süreç kılı kırk yaran bir hassasiyetle, büyük bir özenle yürütülüyor. Bu noktada diğer cemaatler müsterih olmalı. Bu hukuki sürecin muhatabı bu örgüt ve yandaşlarıdır.”

BU TEMİZLİĞİ DE ERDOĞAN YAPACAK

“Benim kanaatim, bu işi aslında herkes biliyordu ama kurumlarda kimse bunlarla mücadele etmeyi göze alamadı. Çok büyük gördüler, bunlar temizlenemez, bunlarla mücadele edilemez gibi bir algı oluştu. Bu mücadeleyi kurumlar yapamadı ama Tayyip Erdoğan yapacak. Nasıl 17 Aralık darbe girişimini bastırdı, bu temizliği de yapacak.” Kaynak: Star

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür