• $32,3187
  • 35,0825
  • 2281.65
  • 9004.61
22 Ekim 2014 Çarşamba 16:20 | Son Güncelleme:

Kılıçdaroğlu‘na MHP‘den çok sert tepki!

Kılıçdaroğlu‘na MHP‘den çok sert tepki!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "YPG bir terör örgütü değildir" açıklamasını, "Tedaviye muhtaç bir yaklaşım biçimi" diye yorumladı.

MHP’li Yeniçeri, parlamentoda düzenlediği basın toplantısına bir tarafında "17 Aralık", diğer tarafında "25 Aralık" yazılı bir klasörle geldi. Klasörün üzerine "Yolsuzluk” yazan örtü örten Yeniçeri, örtüyü ise bir bardak su ile tutturdu. "Bunu örttük ama bir süre sonra bu örtü tutmayacak gibi görünüyor" diyerek sözlerine başlayan Yeniçeri, "Biz tuttururuz. 4 bakanın istifa etmek zorunda kaldığı rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak yargı kararını verdi. 305 gün sonra ortada rüşvet ve yolsuzluğa ilişkin hiçbir işaret olmadığı gerekçesiyle yüce yargı yargılananları akladı. Suçlananlar hakkında takipsizlik kararı verildi, hatta suçlananlara tazminat ödemek üzere de hazinenin kaynakları bugün yarın harekete geçirilecektir. En iyisi bu kararların üzerine bir güzel örtü örtmektir" ifadelerini kullandı.

Olayın çıktığı ilk günden itibaren iktidarın takındığı tavırdan böyle bir sonuç çıkacağını daha önce söylediğini hatırlatan Yeniçeri, şunları kaydetti: 

"Adli Kolluk Yönetmeliği değiştirildiğinde ’artık bu soruşturmalardan herhangi bir sonuç kimse beklemesin’ demiştim. Çünkü perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. İktidar yetkilileri içinde bakan çocuklarının da olduğu şahıslara yönelik yapılan bu operasyonu daha başından ’kirli komplo ifade etmiş, kendisine karşı operasyon yapanları adeta hallaç pamuğu gibi atmıştı. Emniyet müdürleri, binlerce polis görevlileri, savcılar, yargıçlar, görevlerinden uzaklaştırılarak onların yerine AKP’yi aklayacak bir takım personelin atandığı yapılan son kararla ortaya çıkmış oldu. İktidar aslında 4 bakanın istifa ettiği bu kararla tek kelimeyle söylüyorum ki iktidar hem ahlaki meşruiyetini hem de sosyal makbuliyetini yitirmiştir. AKP’yi destekleyen bütün yurttaşların da aynen benim gibi düşündüğü fakat davranırken, bir takım gerekçelerle yapılanları hoşgörüyle karşıladığını biliyoruz. Mesela ’kim yapmıyor ki’ bunlardan bir tanesidir ya da ’yapıyorlar ama işte yapıyorlar’ bunlardan bir tanesidir ya da ’biz biliyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor’ şeklindeki izahlar anlaşılıyor ki kamuoyunda ciddi bir şekilde hükümetin bu tavrına karşı bir itiraz var ve bu tavır benimsenmemiştir. Öyledir, bazen birikir ve patlar bu iş. Toplumsal bilinçaltı ahlaksızlığın ahlak haline geldiği, yolsuzluğun adeta bir meşru iş haline geldiği ortamı daha fazla kaldıramayacağını ifade etmek istiyorum."

"TÜRKİYE’Yİ MARJİNAL BİR AŞİRET DEVLETİNE ÇEVİRMİŞ OLURSUNUZ"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yeniçeri, "Peşmerge konusunda bir değerlendirmeniz olacak mı?" sorusuna, "Anayasa’nın 92. maddesine göre Peşmerge güçleri sınırdan geçemezler. 92. madde bir meşru devlet gücü, resmi gücün sınırdan geçebileceğini ifade ediyor. Peşmerge’ye siz milli bir devlet sıfatı kazandırarak, böyle bir tavır içine giremezsiniz. Ondan sonra siz Türkiye’yi terör örgütleriyle, yasadışı örgütlerle, yasadışı organizasyonla işbirliği yapan adeta marjinal bir aşiret devletine çevirmiş olursunuz. Yapılan iş yanlıştır, Türkmenler katlediliyor, hükümet önce 350 bin Türkmen’in sürüldüğü Telafer ve Tuzhurmatu bölgesine koridor açarak gereğini yapsın" cevabını verdi.

"Sizce YPG bir terör örgütü mü?" şeklindeki soruya ise Yeniçeri, "YPG terör örgütüdür. YPG, PKK’nın Suriye’deki adıdır. Dolayısıyla YPG, açık bir şekilde Türkiye’de yaralı YPG’lilerin tedavileri sırasında birçoğunun Türkiye’de ’Mehmetçik katili’ oldukları tespit edilmiş ve birçoğu tutuklanmıştır. Bu çok açıktır" karşılığını verdi.

"TEDAVİYE MUHTAÇ BİR YAKLAŞIM BİÇİMİ"

Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "YPG bir terör örgütü değildir" açıklamasının ise, "Tedaviye muhtaç bir yaklaşım biçimi" olduğunu belirtti. Jandarmanın İçişleri Bakanlığı’na bağlanması konusunda Yeniçeri, "Aslında kaş yaparken göz çıkartacaklar, yapılan iş o. Jandarma izin, izin, devamlı bir ona bir buna bağlanmak suretiyle devlet zafiyeti meydana getiriliyor. Bunu çok iyi hesaplayarak yapmak gerekiyor. Mantıklı olursa bağlamamak gerekir ama AKP’de mantık yoktur" ifadelerini kullandı.

Yeniçeri, sözlerini "Efendim, örttük, biz iktidara geldiğimizde bu örtü kalkacaktır, başka türlü kalkmaz. Çünkü şu anda bütün yolsuzlukların, bütün hırsızlıkların üstü örtülmüştür. Bunların kaldırılması için önce bu hırsızlıkların başındakilerin baştan gitmesi gerekir" diyerek tamamladı.İHA
 

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak