• $32,3757
  • 34,9664
  • 2325.42
  • 9079.97
1 Ekim 2014 Çarşamba 20:11 | Son Güncelleme:

‘İddialar uydurmadır‘

‘İddialar uydurmadır‘

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi'nin kuşatıldığı iddialarına cevap verdi.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NNİ KUSATILDIĞI İDDİASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından çevrelendiği iddiasının tamamen uydurma olduğunu belirterek, "Şu anda Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin atacağı adım, tavır bellidir. Bu konuda da hassasiyetimiz zaten korunmaktadır" dedi. 

Erdoğan, Yeni Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından verilen resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Irak ve Suriye tezkeresine CHP'nin "hayır" oyu vereceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti gruplarının kanaatleri üzerinde herhangi bir yorum yapmasının doğru olmayacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Her grup kendi kanaatini açıklamakta serbesttir. Yarın tezkereyle ilgili gerek hükümetimiz gerek üç tane grubu olan grup kanaatlerini tekrar açıklayacak. Ben de cumhurbaşkanı olarak kanaatimi bugün açıkladım. Zaten kanaatimin hangi istikamette olduğu herhalde bugün yapmış olduğum konuşmadan çok açık, net bellidir. Doğrusu ben bu tezkereyi destekliyorum. Çünkü BM Genel Kurulu'nda da konuşmayı yaptım, burada içinde olduğumuz bir NATO öbür taraftan tehdit altında olan bir ülke konumundayız ve bölgede terör örgütlerinin ne durumda olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı bir tavrı bizim ortaya koymamız lazım. Şu ana kadar da aramızda yaptığımız çalışmalarla belli bir noktaya zaten gelindi.

Temenni ederim ki yarın parlamentomuz bu konuda hükümetimizin bu düşünceleri göz önüne alınarak, gönderdiği tezkere göz önüne alınarak bir karar verecektir. Bu karardan sonra da zaten bizim ayrıca bir toplantımız olacak."

Toplantının Meclis'in kararından sonra yapılacağını vurgulayan Erdoğan, tezkereden sonra ilk adımın ne olacağına ilişkin soru üzerine de, şu anda detayları konuşmanın doğru olmadığını ifade etti. 

GÖRÜŞMELERİN İÇERİĞİ ŞU ANDA KONUŞULAMAZ

Tezkerenin oluşturulmasında IŞİD'e karşı kurulan koalisyon temsilcileriyle bir temas olup olmadığına yönelik soruya da Erdoğan, "Şu anda bu konuyla ilgili olarak, benim Genel Kurul'da bazı ülke devlet ve hükümet başkanlarıyla yaptığım görüşmeler var. Başbakanımızın, dışişleri bakanlarımızın yaptığı görüşmeler var. Ama bu görüşmelerin içeriği şu anda konuşulamaz, bunlar daha sonra paylaşılır" yanıtını verdi. 

Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından çevrelendiği yönündeki iddiaların da sorulduğu Erdoğan, "Bunların hepsi şu anda uydurma şeyler. Şu anda Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin atacağı adım, tavır bellidir. Bu konuda da hassasiyetimiz zaten korunmaktadır" diye konuştu. 

RESEPSİYON

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla bir resepsiyon verdi.  

Meclis şeref holünde gerçekleşen resepsiyonda davetlileri Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek karşıladı. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, YSK Başkanı Sadi Güven, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, bürokratlar, eski milletvekilleri, yabancı misyon şefleri, meslek odası ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Resepsiyona, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanlarının yanı sıra yüksek yargı organlarının başkanları ile HDP'den katılan olmadı.  

Yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Irak ve Suriye Tezkeresi, resepsiyona katılanların sohbet konusu oldu. Görüşmelerin açık mı yoksa kapalı oturumda mı yapılacağı sorularına AK Parti Grup Başkanvekilleri, "Muhtemelen açık olacak" karşılığını verdi.   

DAHA GİTMEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Meclis'e gelişlerinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek tarafından karşılandı. Bazı AK Partili milletvekilleri de hol girişinde bekleyerek Erdoğan çiftine "Hoşgeldiniz" dedi. 

Erdoğan ve Çiçek ile eşleri, davetlilerle tokalaşarak salonda dolaştı. Davetliler için hazırlanan açık büfenin yanında bekleyen aşçılara da "iyi akşamlar" dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, Çiçek çiftiyle masa başında bir süre sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorularını yanıtladığı basın mensuplarına "Bir şeyler yiyin. Meclis Başkanımızın size hazırladığı güçlü bir menü var bu akşam" dedi. 

Salondakilerle sohbet eden Erdoğan, resepsiyondan ayrılmadan basın mensuplarıyla bir kez daha bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "Subayevleri'ndeki komşularınız, hep uğradığınız duraktaki taksiciler çok sitemli size. 'Bir veda etmesini beklerdik, nasıl oldu veda etmeden gitti. Bizi unutmaz' diyorlar" sözleri üzerine "Daha gitmedik canım" dedi. "Veda edecek misiniz?" sorusuna da Erdoğan, "Tabii, etmez olur muyum" yanıtını verdi.

"Taksicilerin 'Sayın Cumhurbaşkanımız bizi Köşk'e davet eder herhalde' diye bir beklentisi var" ifadelerine karşılık da Erdoğan, "Olmaması için hiçbir sebep yok" değerlendirmesini yaptı. 

Emine Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Konutu'na taşınmalarının basın mensuplarınca sonradan öğrenildiğinin hatırlatılması üzerine, "Neden görmediniz, Amerika'dan direkt oraya geçtik" dedi.

Resepsiyonda Meclis Başkanı Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir süre ayaküstü sohbet etti. Çiçek, Cumhurbaşkanı seçiminde yurt dışındaki vatandaşların oy kullanmasında sıkıntı yaşandığını ve bunun giderilmesi için talep olduğunu belirterek, üçüncü nesil açısından oy kullanımının önemli olduğunu söyledi. Çiçek, konuyla ilgili düzenleme ihtiyacı olup olmadığına bakılması gerektiğini belirtti. Bahçeli ise MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'dan konuyu incelemesini istedi.

DİNLENME MOLASI

Çiçek ve eşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi ile birlikte TBMM Genel Kurulu'nda Başkanlık Divanı üyelerinin kullandığı salona geçti. Resepsiyona geç gelen Başbakan Davutoğlu da bu görüşmeye katıldı. 

 Çiçek, Bahçeli'nin bu görüşmeyi eleştirdiğini söyleyen basın mensuplarına, "Saygı duyarım ama bir yanlış bilgiye dayalı olabilir. Biliyorsunuz uzun süre burada kaldım davetlileri karşılamak için... Sonra Cumhurbaşkanı ile bu mekanın önemli kısmını dolaştım. Cumhurbaşkanı her tarafı dolaştı, basın mensuplarına açıklama yaptı. Birkaç dakikalık dinlenme molasıdır. Zaten Sayın Başbakan en son geldi, içeride kaldığı süre iki-üç dakikayı geçmez. Onun dışında özel bir toplantı değil, bir konu konuşulmuş değil. Özel bir anlam yüklemek doğru değil. Her türlü iddiaya varım. O kadar iddialı söylerim. Sizi yanıltıcı hiçbir bilgi vermedim bugüne kadar, lütfen siz de öyle değerlendirin. Sayın Bahçeli çok nazik bir insandır, saygı duyarım, onun için başka bir anlam çıkarmayın böyle güzel bir günde..." dedi. AA

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı