3 Mart 2018 Cumartesi 17:50 | Son Güncelleme:

Big 5 Heavy'de geri sayım başladı

Big 5 Heavy'de geri sayım başladı

Türk iş makineleri sektörünün bölgedeki ilk ve tek fuarı olan BIG 5 Heavy, 26 – 28 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

Bölgedeki yeni inşaat projelerinin yarattığı fırsatlar sebebiyle BIG 5 Heavy’ye yoğun bir ilginin olduğunu belirten Expotim Ladin Grubu İcra Kurulu Üyesi Çağatay Erşahin, 400 milyar dolarlık iş hacmine sahip Körfez bölgesi altyapı inşaat piyasasında yer almak isteyen uluslararası firmaların katılmak için birbiriyle yarıştığı bu fuarın, bölgede devam eden projeler için belirleyici rol oynadığını kaydetti.

- Dubai’de gerçekleştireceğiniz BIG 5 Heavy Fuarı’ndan bahsedebilir misiniz?

Bu yıl, yapı malzemelerinde olduğu kadar inşaat ve iş makineleri sektöründe de atağa geçmiş durumdayız. Her yıl yapı ve yapı malzemeleri sektöründe olduğu gibi, bu yıl da inşaat makineleri sektöründe faaliyet gösteren büyük ihracat firmalarımızı portföyümüze yeni eklediğimiz iş makineleri fuarlarına getirmeyi hedefliyoruz. Bu organizasyonların en önemlilerinden birisi ise, Türk iş makineleri sektörünün çok yakından tanıdığı ve bildiği bir fuar olan Dubai BIG 5 Show fuarıyla eş zamanlı olarak düzenlenen MEC/PMV fuarı. 2018 yılında, iş ve inşaat makineleri sektörünün spesifik ve sektörel fuarı haline gelen fuar, BIG 5 Heavy ismiyle bu sene bölgenin ilk ve tek sektör fuarı olarak 26-28 Mart 2018 tarihinde ayrı bir şekilde daha büyük ve daha kapsamlı olarak düzenlenecek. Özellikle bölgedeki yeni inşaat projelerinin yarattığı fırsatlar sebebiyle ulaştığı yüksek katılımcı ve ziyaretçi rakamları sayesinde BIG 5 Heavy, Orta Doğu bölgesindeki tek inşaat makineleri ve teknolojileri fuarı olarak fark yaratacaktır. BIG 5 Heavy fuarının Türkiye özel temsilcisi olarak, bizler de fuarın Türkiye milli katılımını organize etmekteyiz.

Bölge ticaretinin merkezinde yer alan ve bölgede iş yapmak isteyen firmalar için bağlantı noktası görevini gören Dubai’de gerçekleşecek olan fuar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük fuar kompleksi Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde organize edilecek. Geçen sene 33 ülkeden gelen 397 firmanın stantlı katılım gösterdiği bu fuarı, 53 ülkeden gelen 20.718 sektör profesyoneli ziyaret etti. 5 ayrı sektör profiline ayrılmış fuar segmentasyonu sayesinde, daha doğru ve iş-odaklı ziyaretçiyi amaçlayan BIG 5 Heavy Fuarı, inanıyoruz ki 26-28 Mart’taki organizasyonunda geçen seneki rakamların çok üstüne çıkmayı başaracak.

- Fuarda hangi Türk firmaları yer alıyor, nasıl işbirlikleri sağlanıyor?

BIG 5 Heavy'de, Türkiye’de sektörün önde gelen birçok firması yer alıyor. Bu firmalara örnek olarak; Demirsoy Döküm Metal, Pi Makina, Bormak, Elkon Elevator, OM Mühendislik, ARKENG ve Hidrokon gibi firmaları sayabiliriz. Bunların yanı sıra, uluslararası alanda iş yapan birçok küresel firma da yine bu fuarın katılımcısı konumunda. Bunlara örnek olarak ise; Raimondi, Doka, Liebherr, Chevron, CAT, Ford ve JCB gibi firmaları da verebiliriz.

400 milyar dolarlık iş hacmine sahip Körfez bölgesi altyapı inşaat piyasasında yer almak isteyen uluslararası firmaların katılmak için birbiriyle yarıştığı bu fuar, bölgede devam eden 1.246 proje için belirleyici rol oynuyor. Bu projelerden sadece başlangıç aşamasında olan 324 projenin tahmin edilen değeri 143 milyar dolar olması nedeniyle, BIG 5 Heavy fuarının, bu kârlı pazardan pay almak isteyen şirketler için son derece önemli bir etkinlik olarak değerlendirildiğini söyleyebilirim. Mimarlar, gayrimenkul komisyoncuları, mühendisler, müteahhitler, şartname hazırlayıcıları, yerel yöneticiler ve hükümet yetkilileri ile tanışma ve iş ağı kurma fırsatı sağlayacak olan BIG 5 Heavy, katılımcı firmalara, fuarı ziyaret edecek olan 100 milyon dolardan fazla bütçeye sahip Satın Almacı Heyet ile bir araya gelme ve kârlı anlaşmalar yapma fırsatları sunuyor.

- Fuar için Türkiye’den aldığınız destekler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ekonomi Bakanlığı tarafından milli katılım fuarı olarak belirlenmiş fuarlar arasında yer alıyor. Böylece bu fuara katılacak olan firmalarımız ihracata destek kapsamında verilen fuar katılım teşviklerinden de yararlanabiliyorlar. Firmaların fuara bizimle katılma durumlarında, özel tasarım stant kurulumu, fuar öncesi hazırlıklar ve ürün nakliyesi-gümrüklemesi gibi konuların yanı sıra, fuar teşviki başvurularında da firmalarımıza destek oluyoruz.

Ekonomi Bakanlığı’nın verdiği desteğin yanı sıra, Türkiye’de fuarı destekleyen diğer önemli bir kurum da, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER). Türkiye’nin dev firmalarından oluşan 40 üye firması ile İMDER, 75 yıllık tarihe sahip iş ve inşaat makine ve ekipmanları sektörünün yüzde 93’ünden fazlasını temsil ediyor. BIG 5 Heavy fuarının Türkiye resmi destekçisi olan İMDER ile fuarın yurt içinde tanıtım ve pazarlama çalışmaları kapsamında birlikte çalışıyoruz. İMDER’in de desteğini arkamıza alarak, Türkiye’nin büyük küçük tüm inşaat ve iş makine firmalarının bu fuarda boy göstererek, cazip Orta Doğu pazarından pay almalarını istiyoruz.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'