Aksam.com.tr - 27.05.2012, 10:52
07 Şubat 2012 Salı - 
Akşam | ANA SAYFA MANŞET
'Şike' nikaha kıydı

'Şike' nikaha kıydı

Gazeteci Emrullah Erdinç ve Özkan Tamirak, şike operasyo-nunun bilinmeyenlerini 'Ne Şike Bitti Ne Sevdam' isimli kitapta topladı

Seray ŞAHİNLER 
Her şey 2010 Kasımı'nda başladı. 8 ay boyunca Türk futbolunun patronlarını izleyen İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 Temmuz'da şok bir operasyon düzenledi. Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, BJK Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Yöneticiler Serdar Adalı ve Şekip Mosturoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda isim önce gözaltına alındı, ardından da tutuklandı. Peki polis ilk bulgulara nasıl ulaştı? Takipler sırasında neler yaşandı? Emniyetin nezaretinde neler oldu? Tüm bu soruların yanıtları, operasyonda görev alan polislerin ağzından 'Ne Şike Bitti Ne Sevdam' isimli kitapta toplandı. Polis muhabiri Emrullah Erdinç ve AKŞAM Gazetesi İstihbarat Müdürü Özkan Tamirak'ın kaleme aldığı, yarın piyasaya çıkacak olan kitaptan ilginç hikayeler şöyle:

Düğüne görev rötarı
İlker Komiser... Şike soruşturmasının kilit isimlerinden. Kız arkadaşı Banu'yla evlilik planları yapıyordu. Aşık olduğu kızı istemeye giderken iki defa yoldan döndü. Zira müdürleri görev için geri çağırmıştı. Ancak üçüncü kerede kız evine gitmeyi başarabildi. Hazırlıklar başladı, tarih belirlendi. Düğün, 26 Haziran'da olacaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı! İlker Komiser, davetiyesini vermek için gittiği amiri Zafr Müdürden 'Eylüle kadar evlenemezsin. Üstlerimiz öyle istiyor' yanıtını aldı. Nedeni ise devam eden şike soruşturmasıydı. Durumu, kız arkadaşına açıklayamadı. Hem nişanlısı hem de kayınpederi fanatik Fenerbahçeli'ydi çünkü. Gözaltı ve tutuklamalardan kısa bir süre sonra müstakbel eşinin ailesini ziyarete gittiğinde tüm TV kanallarında şok operasyon konuşuluyordu. Fanatik kayınpeder de operasyonu yapan polisler dahil herkese hakaretler yağdırıyordu. Önce sessiz kaldı. Sonra müstakbel eşine durumu anlattı. Ancak bir şartla 'Babana söyleme...' Evlilik hazırlıkları hızlandı, gerilimli günlerin ardından düğün gerçekleşti. Komiser İlker ve Fenerbahçeli eşi Banu Hanım 4.5 aydır evli.

KARŞIDA GÖRDÜĞÜM AZİZ YILDIRIM MI?
Gözaltılar tamamlanmış ve şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün nezarethanesine konulmuştu. Geceyi nezarethanede geçirecek olan şüphelilerden biri, karşı nezarethanede Aziz Yıldırım'ı görünce şaşırdı. Gözlerini ovuşturan şüpheli, yanındakine karşı nezarethanedeki kişi Aziz Yıldırım' mı? Yoksa bana mı öyle geliyor? diye sordu. Yanındaki adam, parmaklıklara yanaşarak 'Hass.... r, gerçekten de Aziz Yıldırım lan bu' yanıtını verdi.

'Beni kim kurtaracak'
3 Temmuz 2011 Pazar... Polis soruşturma kapsamında gözaltına aldığı herkesi Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçiriyordu. Bunlardan biri de menajer Doğan Ercan'dı. Hayatında ilk kez polisle karşı karşıya gelen Ercan anlatılanlara göre bir hayli şaşkındı. İçinde bulunduğu durumdan kendisini kurtaracak birini arıyordu. Tam da o sırada kapıdan Şekip Mosturoğlu girdi. Mosturoğlu'nun aynı zamanda avukat olduğunu bilen Doğan Ercan, 'Şekip Abi yetiş. Beni gözaltına aldılar' diyerek yardım istedi. Ancak morali bozuk olan Mosturoğlu, 'Doğan, s.....git işine. Beni kim kurtaracak' diye karşılık verdi. Çünkü Mosturoğlu da gözaltına alınmış ve doktor kontrolü için hastanedeydi.
 



FACEBOOK İLE YORUM YAZ | Facebook hesabınızla üye olmadan yorum yazın

YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AKŞAM ve aksam.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER ANA SAYFA MANŞET HABERLERİ
FOTO & VIDEO GALERİ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün karikatürü
AKŞAM ÖZEL RÖPORTAJ
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Sporda şiddet konusunda yaptığı çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Nefise Bulgu 'Olayı tek bir nedene bağlamak doğru değil' diyor ve ekliyor: 'Sporda şiddetin erkeklikle, ataerkil değerlerle bağlantısı var. Şiddet ve spor erkekliğin meşru alanı. Bu geçmişten beri böyle. Günümüz futbol tribünlerinde, sahalarında ataerkil ilişkiler sergileniyor. Çünkü sporda şiddet erkek kimliğini yansıtıyor. Yükselen milliyetçilik de bu şiddeti bir erkek eylemi olarak meşrulaştırıyor'