• $32,3887
  • 35,0826
  • 2326.74
  • 9105.45
23 Eylül 2014 Salı 14:40 | Son Güncelleme:

Türk doktorun geliştirdiği izsiz meme büyütme tekniği dünya literatüründe

Türk doktorun geliştirdiği izsiz meme büyütme tekniği dünya literatüründe

Prof. Dr. Cemal Aygıt’ın 6 yıl önce geliştirdiği ve Türkiye’de uyguladığı “İzsiz meme büyütme tekniği” geçtiğimiz yıl uluslararası tıp literatüründe yerini aldı.

Memenin aşırı küçük, büyük veya asimetrik olması gibi yapısal bozukluklara estetik cerrahide geliştirilen çeşitli yöntemler çare oldu. Geçtiğimiz yıl Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Cemal Aygıt’ın geliştirdiği memede iz bırakmayan büyütme tekniği “Plastic and Reconstructive Surgery”dergisinde yayınlanarak uluslararası tıp literatürüne girdi. Prof. Aygıt tekniğin dünya çapında kullanılması için çeşitli konferans ve eğitim programına katılıyor.

Meme büyütme ameliyatında izsiz dönemin başladığını ifade eden Prof. Dr. Cemal Aygıt, meme büyütme işleminin, koltuk altı kıvrımından küçük bir kesi ile gerçekleştiğini söyledi. Geliştirdiği yöntem hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aygıt, “Protez meme dokusu ile direkt temas etmiyor çünkü meme veya kas altına konulmuyor. Göğüs kası kesilmeden yapılan işlem bütünlüğü bozmadığı gibi olası komplikasyonların da önlüyor. Bu yöntemde protez kas zarının altına yerleştirildiği için dışarıdan belli olmuyor ve doğal bir görünüm ortaya çıkıyor. Böylece yerinden oynaması da söz konusu olmadığı gibi koheziv jel protez kullanıldığından sönme riski de bulunmuyor. Ayrıca protez çevresinde daha az kapsül oluştuğu için ilerde sertlik oluşma ihtimali de azalmış oluyor. Ameliyatta endoskopik olarak protez cebinin hazırlanması ve kanama kontrolü yapıldığından dren kullanılmıyor, sütyen takılarak yatağına alınıyor. Hastalar ameliyat sonrası 1 gece hastanede yatıyor, normal hayatlarına 5-6 gün içerisinde dönebiliyor. Ağır işlerden ve ağır spordan 3-4 hafta uzak duruyor. Koltuk altından fasya altına anatomik protez yerleştirme tekniği, ameliyat süresi daha uzun olduğu ve doktorun tecrübesini gerektirdiği için daha az sayıda cerrah tarafından uygulanmaktadır” şeklinde konuştu.

Yöntemin hasta açısından bir zorluğu bulunmadığını aksine daha avantajlı bir yöntem olduğunu belirten Prof. Dr. Cemal Aygıt, “Genç ve orta yaşlı gruba yapılan meme protezlerini koltuk altından yerleştirmek, meme başında aşırı sarkma (pitoz) olmadığı sürece en ideal yöntem olarak kabul ediliyor. Türk kadınları Avrupalı ve Amerikalılara oranla iz kalmaması konusunda daha hassaslar. Bunun için koltuk altından yapılan küçük kesilerle gerçekleşen işlem sonrası sadece koltuk altı bölgesinde kalıyor ve zamanla doğal çizgilerin arasında kaybolarak belirginliği yok oluyor. Geliştirdiğim ve 2013 yılında ‘Plastik and Reconstructive Surgery’ dergisinde yayınlanan yöntem, uluslararası tıp literatüründe ‘Koltuk altından tamamı fasya ile örtülmüş anatomik protez ile meme büyütme yöntemi’ olarak yerini aldı” ifadelerini kullandı.

Ayrıca ameliyat öncesi karar verme sürecinde hastalara önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Cemal Aygıt, “Karar verme sürecinde seçenekleri iyi araştırıp iyi değerlendirin. Doğal görünüm, memede iz olmaması,geç dönem sonuçlarının iyi ve sorunsuz olması meme büyütme ameliyatlarında önemli hususlardır. Ameliyat sonrası meme üzerinde meydana gelen izler maalesef kalıcı oluyor. Bundan dolayı yeni teknikleri iyi araştırın. Kullanılan protezin şişirilebilen tipte olmasının da sönme riskini taşıdığı dikkate alınmalıdır” dedi. İHA

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi