• $32,3676
  • 34,9856
  • 2325.28
  • 9079.97
16 Haziran 2017 Cuma 01:00 | Son Güncelleme:

Yaşar: Ülkemizi kıskananların hedefinde Cumhurbaşkanımız var

Yaşar: Ülkemizi kıskananların hedefinde Cumhurbaşkanımız var

Ülke gündemini AKŞAM'a değerlendiren Ebru Yaşar: Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin güçlenmesi için çalışıyor. Bu yüzden karşıt odakların hedefinde yer alıyor.

TUĞBA KALÇIK

Referandum sürecinde ‘Güçlü Türkiye için ben de varım’ diyerek başkanlık sistemine ‘Evet’ diyen isimlerden birisiniz. ‘Evet’ diyenlere yönelik sosyal medyada hakaretlere varan saldırılar olmuştu. Sizin de başınıza geldi mi bu tarz saldırılar sosyal medyada? 

Bir sanatçı olarak ülkenin gündemiyle ilgiyim. Referandum sürecinde de hem fikir özgürlüğünün önemini savunuyormuş gibi görünüp, hem de fikirlerinden dolayı insanları yargılayanlara tepki gösterdim. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. İtirazımızı da, onayımızı da sandıkta yapmalıyız. 

Fedakârca çalışıyor

Fikrini beğendiğin kesimleri linç ederek hiçbir yere varamayız. Ülkemizi ileri taşımak için çalışan devlet büyüklerimize saygı göstermeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız vatanı için fedakârca çalışıyor, gecesini gündüzüne katıyor. Bunu takdir etmeliyiz. Birbirimizi acımasızca eleştirmek yerine, 15 Temmuz’da olduğu gibi birlik içinde olursak Türkiye’ye kimse zarar veremez.  

15 Temmuz’dan bahsetmişken, polis bir babanın çocuğu olarak sizde nasıl bir etki bıraktı o gece? 

Vatan sevgisini ailemden gördüm ve öğrendim. 15 Temmuz’da hamile olduğum için yaşanan olaylar beni çok daha derinden etkiledi. Hatta hamileliğim zorlu geçtiği için dışarıya da çıkamadım. Demokrasi şölenlerine katılamadığım için gazete ilanı verdim. Orada da ben her zaman vatanımın, demokrasimizin ve halkımızın yanında olduğumu açıkça belirtim.  

PKK HALKA ZULÜM ETTİ 

Eşinizle birlikte Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne okul yaptırıyorsunuz. Bismil aynı zamanda terör örgütü PKK’nın en çok tahrip ettiği ilçelerden biri. Bu açıdan da o bölgeye okul yaptırmanız da ayrı bir önem taşıyor bence… 
Diyarbakır medeniyetler şehri. Şehrin her yeri tarih kokuyor. Ama PKK hem halka hem de Diyarbakır’a zulmetti. Şehrin tarihi yerlerini tahrip etti. Eşimin ailesi Bismil’de yaşıyor, eşim ve ben de çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla okul yaptırıyoruz. Oradaki çocukların eğitilmesi bence çok önemli. Çocuklara bırakabileceğin en büyük miras eğitimdir. Eğitim vermezsen o çocuk ne vatan ne millet ne de bayrak sevgisini bilir. Bu yüzden okullarımızı çoğaltmalıyız diye düşünüyorum.

Kürt kökenli ailem yıllarca devletimiz için fedakârca çalıştı! 

Batı'nın gözü asırlardır toprağımızdaydı!

Hollanda’nın Türkiye’ye yönelik çirkin tavrını sert bir dille eleştirmiştiniz. Sizce Amerika ve Avrupa’daki bazı kesimlerin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye’yi hedef almasını nasıl yorumluyorsunuz? 

Asırlardır bizim toprağımız Batı’nın hedefi oldu. Ülkemizin coğrafyası o kadar güzel ki, adeta cennette yaşıyoruz. Bu da ülkemizin kıskanılmasına yol açıyor. Cumhurbaşkanımız da Türkiye’nin güçlenmesi için gece gündüz çalışan bir lider. Bu yüzden de ülkemizin güçlenmesini istemeyen odaklar da Cumhurbaşkanımızı hedef alıyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar millet olarak birlik içinde davranırsak ülkemize kimse zarar veremez. Fikirlerimiz ne olursa olsun aynı vatanı paylaştığımızı unutmadan, beraberliğimizi korumalıyız.  

MÜZİK BENİM ÇOCUKLUK SEVDAM 

Müziğe olan ilginiz ve müzikle yolculuğunuz nasıl başladı? 

Konservatuara gitmek benim çocukluk hayalimdi. Ailem başta istemedi. Ama onların başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmayacağıma dair söz verince, destek oldular. Okulun ilk yıllarında tesadüfen bir araya geldiğim halamın komşusunun yardımıyla ilk albüm maceram başladı. Sevgili Burhan Çeçen’de sesimi çok beğendi ve ailemi arayıp bana albüm yapmak istediğini söyledi. ‘Bu Sahilde’ albümüm çok büyük ilgi gördü. Hayatta temiz kalbinizle bir şeyi çok isterseniz oluyor. Küçüklükten beri istediğim hayalime konservatuara başladığım yıl gerçekleştirdim Allah’a şükürler olsun. 

HİKAYESİ OLAN ŞARKILAR YAPIYORUM 

 

Siz hâlâ single yerine albüm çıkarıyorsunuz? 

Albümün dokusu çok farklı. Ama bu durum ne zamana kadar bilmiyorum. Yeni albümüme 10 şarkı koydum. Dinleyicilerimin ardı ardına güzel şarkılar dinlemesini istiyorum. Bu yüzden hikayesi olan, kalıcı şarkılar yapmayı hedefledim hep.

4 yıl aradan sonra ‘Haddinden Fazla’ adlı yeni çalışma yaptınız. Albümünüzden bahseder misiniz? 

Örneğin, 20-30 şarkı belirliyorum ve bunları demo haline getirip dinliyorum, çevreme de dinletiyorum. Sonra da bu şarkıları eleye eleye 10 taneye düşürdüm. Bu albümümde aslında hamile kalmadan önce bitmişti. Ama hamileliğimin bitmesini bekledim. Kilo da almadığım için fotoğrafları da hemen çektik ve albümü çıkardık. Albümümde farklı kültürlerin müziklerini de bir araya getirdim. Sözlerini benim yazdığım iki tane Arap şarkı da var, Yunan şarkısı da var. Bu açıdan da çok özel bir albüm oldu. Satış rakamları da çok iyi, gerçekten çok büyük ilgi gördü. 

Eğitimime ihanet edemezdim 

 

Türk Sanat Müziği üzerine eğitim aldınız ama kendi tabirinizle ‘pop-fantezi’ tarzında şarkılar söylüyorsunuz. Neden Türk Sanat Müziği’ne yönelmediniz? 

Sanat müziği maalesef çok popüler bir müzik türü değil. Ama ben aldığım eğitime ihanet etmemek adına bir sanat müziği albümü yaptım. Benim çok değişik forma girebilecek bir sesim var. Şarkıların hakkını vererek okumaya özen gösteriyorum. 

Besteciler en iyileri kendilerine saklıyor 

 

Müziğe profesyonel anlamda adım attığınız 20 yıldan bugüne sizce nasıl bir değişim gerçekleşti? 

90’ların tadı başkaydı, 2000’lerin tadı başka. Eskiden müzisyenler stüdyoya girip, canlı performanslarını gösterirdi. Şimdi ise her şeyi aranjörler bilgisayar üzerinden yapıyor. Ama dijitalin de keyifli yanları var. Şarkılara çok özel soundlar ekleyebiliyoruz. Eskiden besteciler en iyi şarkılarını iyi bir yorumcuya okutarak, şarkılarının patlamalarını isterdi. Şimdi ise besteciler en iyi şarkılarını kendilerine saklıyorlar. Sesleri iyi olmazsa bile dijital ortamda sesini güzelleştirip, besteleriyle birlikte kendilerini meşhur etmek istiyor.

‘Ben Ne Yangınlar Gördüm’ parçası çok beğenildi. Klip temmuz sonu gibi hazır olur.

Her şarkıya hit gözüyle bakıyorum

‘Bu Sahilde’, ‘Seni Anan Benim İçin Doğurmuş’ gibi milyonlar satan albümler yaptınız. Böyle ses getiren işlere imza atmak aynı zamanda sanatçıya büyük bir sorumluluk yükleyen bir şey. Siz de böyle düşünüyor musunuz? 

Tabii. Her şeyden önce beklentin büyük oluyor. İyi şarkı, iyi aranjör bulmak için bayağı mesai harcıyorum. Albüme aldığım her şarkıya hit gözüyle bakıyorum. Eskiden plak şirketlerinin kendileri para veriyordu şarkılar ancak şimdi bu para bizim cebimizden çıkıyor. Sanatçılar artık çok daha masraflı ve meşakkatli diye single yapıyor.

TIKLARLA ALGI DEĞİŞTİRİLİYOR 

Son dönemde müzik dünyasına şarkıların internette tıklanma sayısına yönelik bir tartışma var. Bazı sanatçılar bu tıklanma sayılarını abartılı buluyor. Siz ne düşünüyorsunuz? 

Dijital platformda ne yazık ki böyle şeyler yaşanıyor. Abartılı tıklamalar yapılarak algı 
değiştirmeye çalışıyorlar. Ama bu kendini aldatmak oluyor. Halk zaten iyi şarkının hakkını veriyor. Benim örneğin yayınladığım klip 5 milyon kere tıklandı. Şarkınız iyiyse ve siz de şarkının hakkını vererek okuyorsanız zaten ilgi görüyor klibiniz. Dinleyiciler her şeyin farkında çünkü.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür