• $32,3369
  • 35,1328
  • 2309.26
  • 9079.97
18 Eylül 2017 Pazartesi 00:56 | Son Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: Kodlarımızla oynatmayız

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: Kodlarımızla oynatmayız

“12 Eylül’de ülkücülere haksızlık yapılmamış olsaydı bugün 15 Temmuz yaşanmayabilirdi” “15 Temmuz aşağılık bir kalkışmaydı” “Kuruluş kodlarımızla oynanması devlete büyük zarar verir ve bu konuda taviz verilmemelidir”, “Türkiye çok büyük bir devlettir, Barzani sabrımızı taşırmamalıdır” MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan Akşam Gazetesi’ne gündemi değerlendirdi.

AKŞAM-PINAR IŞIK ARDOR

12 Eylül Türkiye’nin yakın tarihinin önemli olayıydı. 12 Eylül askeri darbenin izleri var mı? Gereken dersler alındı mı?

“ÜLKÜCÜLERE HAKSIZLIK YAPILMAMIŞ OLSAYDI 15 TEMMUZ OLMAYABİLİRDİ”

Türkiye’de 12 Eylül darbesinin en çok mağdur ettiği hareket MHP, ülkücü hareket olmuştur. 12 Eylül öncesi Türkiye’yiKomünist, Marksist, Leninist birsisteme dönüştürmek isteyenler devleti hedef seçmişlerdir. Türkiye’de rejimi değiştirmek için silahlı örgütler kurmuşlardır. Üniversitelere, fabrikalara, sokağa hâkimiyet kurmak için örgütlenmiş bir hareketle karşı karşıya kaldık. Türk milliyetçileri buna teslim olmamıştır. Ülkücüler meşru müdafaa haklarını kullanmışlardır. 12 Eylül harekâtı ülkücülere işkence yapmış, hapishanelere atmış ve idam sehpalarına götürmüştür. Bu Türkiye için çok büyük kayıp olmuştur. Türkiye’yi savunan, cumhuriyetin değerlerine bağlı milletin kabul ettiği değerlere bağlı olan bu harekete yönelik 12 Eylül’ün yapmış olduğu  uygulamalar Türk siyaseti için ve ülkenin geleceği için çok sıkıntılı bir sürece öncülük yapmıştır. Eğer 12 Eylül’de ülkücülere bu haksızlık yapılmamış olsaydı bugün 15 Temmuz, PKK olmayabilirdi. MHP kapatıldı. Lideri Alparslan Türkeş Bey hapishaneye atıldı

Siz de hapishaneye atıldınız sanırım

ÜLKÜCÜLER ADINA ŞEHİTLER ANITI VE HATIRA ORMANI

Evet, bende uzun yıllar kaldım. Ülkücülerin ve Türk milletinin hak etmediği bir süreçle karşı karşıya kaldık. Burada en önemli hadise 12 Eylül’ü yapanlar yerli ve milli değillerdi. Hatırlarsanız  ilk açıklamalar ABD’lilerin “bizim çocuklar başardı” şeklindeydi. Fakat milletimizin yaşama iradesini temsil eden ve tarih var oldukça da temsil edecek olan Türk milliyetçiliğini bitirmeye güçleri yetmedi. Zindanlar, işkence haneler bile bunu başaramadı. MHP Türkiye’nin her tarafında varlığını devam ettirmekte ve 12 Eylüllere rağmen gücüne güç katarak devam etmekte. Burada bir şeyi paylaşmak isterim.Kızılcahamam’daSn.Liderimiz Bahçeli’nin iradesiyle 12 Eylül’den önce ve sonra hapis yatmış olan ya da şehit olan arkadaşlarımız adına Ülkücü Şehitler Anıtı ve Taş Medreseliler  Hatıra Ormanı kuruldu. 2000 üzerinde şehidin ismi ve hapishanede yatan her arkadaşımız adına özel bir ağaç var. Türk gençliğinin Kızılcahamam’da ki bu anıtı ziyaret etmesinde fayda var. Buradaki şehitler kendi adlarına şehit olmadılar. Cumhuriyetin değerlerine bağlıydılar, milliyetçiydiler.

Şimdi o darbeden 15 Temmuz hain kalkışmaya gelelim. Ne yaşadık ne yaşıyoruz? Tehlike bitti mi?

“Sn.DEVLET Bahçeli demokrasi kahramanıdır”

15 Temmuz Türk milletine karşı yapılmış çok alçakça karanlık bir kalkışmadır. Bir ihanettir. Yakın coğrafyamıza baktığımız zaman Irak’ta, Suriye’de, Libya’da devlet güçlü olsaydı böyle paramparça olurlar mıydı? Bu coğrafyada devletin gücünü kırmak yok edilişiniz anlamını taşır. 15 Temmuz’da devleti yok etme operasyonuydu. İç savaşa sürükleme arzusu vardı. Türk askeri birbirine kurşun sıkmış, Meclis’i bombalanmış, Genelkurmay’ı basılmış ve komuta kademesi aşağılatılarak teslim alınmış, MİT  basılmış. Yani devlet hedefte. 15 Temmuz çok tehlikeli bir operasyondu. 15Temmuz’da Sn.Devlet Bahçeli Bey demokrasi adına ilk iradeyi açıkça ortaya koyarak darbeye karşı olduğunu ilan etmiştir. Dolayısıyla kahraman Sayın Devlet Bahçeli’dir. MHP’nin üç hilalli bayrağının altında süreci takip etmiş ve bütün ülkücüleri demokrasiden yana tavır koyması noktasında öncülük yapmış Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli devlet ve siyaset adamıdır.

-FETÖ’nün bu hale gelebileceğini hissetmiş ya da tehlikeyi o dönem fark etmiş miydiniz?

“15 TEMMUZ’U AŞAĞILIK BİR HAREKET OLARAK GÖRÜYORUZ”

Türkiye’nin içerisinden bu kadar alçak bir yapının çıkacağını tahmin etmezdim. Bunları okulları, dershaneleri olan bir yönleriyle tanıdık. Bu ülkenin insanının asker vuracak, Meclis bombalayacak bir karakterde hareket ortaya koyacağına 15 Temmuz’dan önce söyleseler kim inanırdı? 15 Temmuz’u milletin birliğine, beraberliğine kast eden devleti çökertmeye ve Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek amaçlı aşağılık bir hareket olarak görüyoruz.

-FETÖ ile mücadeleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Yurt dışında da Türkiye’yi jurnallemeye devam ediyorlar” 

Meclis’i bombalamak, Genelkurmay’ı, MİT’i kurşunlamak ihanettir. Bedelini ödemeleri gerekir ve ödeyeceklerdir. Daha dikkatli daha uyanık olmamız lazım. Bu da büyük bir tecrübe olmuştur Türkiye için. Bugün Yurt dışında da Türkiye’yi jurnallemeye devam ediyorlar. Sayın Devlet Bahçeli Bey’in uyarıları mutlaka dikkate alınmalıdır. 15 Temmuz’dan evvel hem bu FETÖ terör örgütüyle hem de hendeklerle ilgili ciddi uyarıları vardır. Türk devletinin başına gelecek tehlikelerle ilgili en ciddi uyarıları yapan, ön görüleri haklılık kazanmış olan lider Sn. Devlet Bahçeli Bey’dir. 15 Temmuz’dan sonra devletin yaşaması milletimizin birliğinin yaşaması noktasında bir siyaset üreterek milli birlik ve beraberlik konusunda duyarlılığı her gün biraz daha artırarak devam ettirmektedir. Bunu istismar edenler var ama milletimiz büyük teveccüh gösteriyor. İstanbul’u geziyorum aklıselim bütün vatandaşlarımızın MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye gösterdikleri büyük saygıya şahit oluyoruz bu da ziyadesiyle bizi memnun ediyor.

-Sn. Bahçeli referandumdan önce “MHP içindeki FETÖ’cüleri biliyorum” diye bir ifade kullanmıştı. Bu konuda bilginiz var mı? Kriptolar olabilir mi?

Bu alçak terör örgütüne dâhil olmuş Türk milletinin birliğine kast eden 15 Temmuz darbesine hizmet etmiş kim varsa bunu Türk devleti belirlemeli. Elbette her yerde oldukları konusunda kanaatimiz değişmiyor. Eminim ki;yarın öbür gün bunların hepsi deşifre olacaktır. Bu ihaneti Türkiye mutlaka her yönden temizlemelidir. Dikkatle olayları takip ediyoruz. MHP bu duyarlılıkla kendi yoluna devam etmektedir.

-Türkiye için en önemli şey nedir diye sorsam

“KURULUŞ KODLARIMIZLA OYNANMASINA İZİN VERMEYİZ”

Uzun yıllardır siyaset yapıyorum. Dünden bugüne gerçeğin altını çizmek istiyorum. Osmanlı’nın bitişi Cumhuriyetin doğuşu yani 1. Cihan Harbinden sonra kurduğumuz bir devlet var bizim. Bu devlet Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu devlet. Bu devletin kuruluş kodlarıyla kim oynarsa devlete zarar verir. Bundan asla taviz vermemeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, herkesin yok olduğunu hesapladığı bir dönemde milletin bağrından çıkmış Kuvayı Milliye ruhuyla buluşmuş ve kurulmuştur.Bu devletin ana kodlarına MHP çok duyarlıdır. Anayasanın ilk dört maddesi konusunda tartışma kabul etmemiştir ve kuruluş iradesiyle çatışılmaması lazımdır. Zaman zaman Marksist ideoloji zaman zaman Türkiye’nin değerlerine sahip çıkarak bu iradeye karşı samimi olmayanlar her zaman Türkiye’ye zarar verdiler. Dolayısıyla dünden daha çok kuruluş iradesine sahip çıkılması lazım.

“KİMSE BU DEVLETİN ASKERİNE KURŞUN SIKAMAZ”

Türk devleti, kuruluş iradesine baktığımız zaman herkesi aynı anadan kardeşmiş gibi kucaklayan bir devlettir. Bakanlar kurulunun yarısı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtlerden oluşmaktadır. Kardeşlik hukuku söz konusudur. Dolayısıyla Türkiye’de yaşayan hiç kimse bu devletin askerine, kuruluş iradesine kurşun sıkamaz ve mücadele edemez. Buna hakkı yoktur.

-IKBY’de yapılması planlanan referandum konusunda çizginiz çok net. Orada referandum yapılırsa ve olası Kürt devleti kurulursa ne olur?

“BARZANİ’NİN İHANETİ PKK’DAN FARKLI DEĞİL”

Biz Barzani’nin ihanetinin PKK’dan farklı olmadığını ifade etmişizdir. Dolayısıyla Irak’taki gelişmeler Türkiye’yi tehdit etmektedir. Oradaki gelişmeler İstanbul’u, Erzurum’u, Nevşehir’i, Diyarbakır’ı ilgilendirmektedir. Bu duyarlılıklarla biz gelişmeleri takip ediyoruz. İhanet büyüktür ama Türk devleti bu ihanetlerin üstesinden gelecek güçtedir. Önemli olan bunun ön tedbirlerini almaktır. Bu milletin birliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkanların barındığı yer Barzani bölgesidir. Bütün hainler oradadır.  PKK’lı katiller Irak’talar. Kandil neresi? Erbil neresi?  Türkiye’ye ihanet edecek olan peşmerge mutlaka hesap verecektir. O bakımdan milletimizin sabrını taşırmamaları lazım.

-Referandum yapılır mı peki?

Yapılmamasını temenni ediyoruz

-Yapılırsa ne olacak?

Bunun kabul görmesi mümkün değildir oradaki heves onların kursağında kalacaktır.

-İsrail desteği var ve ABD’ye baskı yapıyorlar

Evet, açıklamaları takip ediyorum ben ama Türkiye güçlü bir devlettir. Ve Türkiye bu meseleleri akli selim bir şekilde takip ettiği müddetçe buralardan bize herhangi bir zararın gelmesine müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Kerkük bir Türk şehridir.

-Sn. Cumhurbaşkanı ‘ Türkmenler kendi topraklarında kalmalıdır ‘ dedi. Size Türkmenlerle ilgili nasıl bilgiler geliyor?

“BARZANİ YAPTIKLARININ HESABINI VERECEK”

Kerkük bir Türk şehridir Nevşehir, Kayseri gibi. Orayı çok yakinen takip ediyoruz. Orada Türkmenlerin liderliğini yapan arkadaşlarımız var. Kerkük’ten vazgeçmemiz mümkün değildir. Uzun yıllardır Kerkük’teki Türklere yönelik bu eşkıya başının yaptıklarını biliyoruz. Nüfus dairelerini bastılar,Türkmenleri zayıflatacak bir takım projeleri devreye soktular. Bazı güçler oluşturdular bunların hepsinin hesabını verecek Barzani.  Milletimizin defteri kebirinde yazılı her şey. Kerkük’ü, Türkmenleri yok edecek bir stratejiyi Türkiye’nin kabul etmesi mümkün değildir.

-Irak’a askeri müdahale yapılmalı mıdır?

“BARZANİ BU ALÇAKLIĞI TEK BAŞINA YAPMIYOR”

Türk devletinin birliğine,beraberliğine kast eden ihaneti nerede olursa olsun karşılığının verilmesi doğru bir olaydır. Türkiye’ye zarar verecek her şeye karşı Türkiye mücadele verir. MHP’nin 15 Temmuz’dan sonra ortaya koyduğu strateji buna dayanmaktadır. Kuzey Irak’ta Türkmenleri korumak için milli birlik beraberlik, kalkınmak için milli birlik beraberlik, 15 Temmuz alçaklığını yok etmek için milli birlik beraberlik, PKK terör örgütün silip süpürmek için milli birlik beraberlik fikrine öncülük yapmaktadır. Bunu kavrayanlar var kavramayanlar var ama biz PKK’yı tehdit unsuru olarak görüyoruz PYD’yi bir alçak terör örgütü olarak görüyoruz, batının bunlarla ittifak kurduğunu biliyoruz. Barzani’nin de bu alçaklığı tek başına yapmadığını biliyoruz. FETÖ’nün Türk devletinin kılcal damarlarına nasıl sızdığını biliyoruz dolayısıyla devletin yeniden eski gücüne kavuşması için dikkatle siyasetimizi yapıyoruz.

“Türkiye dünden on kat yüz kat daha güçlüdür”

Önümüzdeki günlerde de bu güçlenme devam edecek. Barzani’yi susturacak,  PKK’yı tasfiye edecek, hırsızdan arsızdan hesap soracak güçtedir. Adaletin en iyi şekilde tahakkuk edeceği güçtedir. Dolayısıyla karamsar değiliz. MHP var oldukçada Türkiye’ye bir şey olmaz.

Türkiye dünya ülkelerinin hedefi haline geldi. Bir taraftan Avrupa diğer yandan ABD. Ne oldu da Türkiye’ye böylesine bir saldırı başladı sizce?

“BÜTÜN SİYASİ PARTİLER BİRLİK İÇİNDE OLMALI”

Türkiye’nin birliğini beraberliğini bozmak için  Ortadoğu’da bir takım gelişmeler yaşanıyor.  Bizim dostumuz olduğu ifade edilen ABD, PKK’ya silah vermekte. Bugün Doğu’da Güney Doğu’da şehit olan askerlerimizin bir kısmına sıkılan kurşunların PYD’ye verilen silahlar olduğu ortaya çıkıyor. İhanet büyük. Almanların, Amerikalıların, Barzani’nin yaptığı alçaklığa karşı Türkiye’deki bütün siyasi partilere düşen birlik beraberlik içinde harekete etmektir. Bu memlekete bomba yağdıranlar Almanya’da elini kolunu sallayarak vatandaşlık almakta. Bu memleketin gül gibi askerlerine kurşun sıkan şerefsiz alçak PKK’lılar Almanya’da miting yapmakta. Amerika’da delillerle ortaya konulan FETÖ mensupları birinci sınıf hayat yaşamakta. Buna karşı ne yapacağız aynı safta olacağız bir kere. Aynı partide olmayabiliriz ama aynı safta bütün dünyaya karşı birlik beraberlik içinde olmak mecburiyetindeyiz. İşte bu sorumlulukla meseleyi götürüyoruz. Bakınız göreceksiniz seçimlerde bu sorumlu siyasetten dolayı MHP milletimizden en yüksek oyu alacaktır.

S-400 alımı için ne dersiniz? Ana Muhalefet ‘hayır’ diyor ya MHP?

“KİMSEDEN İZİN ALACAK DEĞİLİZ”

Türk devletibağımsızdır ve kendi menfaatlerini koruması için hiç kimseden izin alma mecburiyetinde değildir. Türk devletinin menfaatini ilgilendiren her konuda milletin menfaatlerini koruyacak iradenin arkasında oluruz biz. Sen PYD’ye silah vereceksin ondan sonra Türkiye’nin bir yerden silah almasına karşı çıkacaksın yok öyle bir şey. 

-‘2019 seçimlerinde milletimiz MHP’ye teveccüh gösterecektir’ dediniz. Nasıl hazırlanıyorsunuz? Sn. Bahçeli Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi?

Bunun üzerine bir değerlendirme yapmamak lazım. Önümüzde çok uzun bir süreç var. MHP kendi içinde çok demokrat bir partidir. Yetkili organlarında bunu tartışır karara bağlar ama erken bunları konuşmak için. MHP, son dönemlerde özelikle istikrarın korunması, milletin birliği ve devletin yüceliği konusunda çok büyük bir duyarlılık göstermektedir. Hangi partiden olursa olsun bu değerlere inanan insanların Sn. Bahçeli etrafında kenetlendiğini görüyoruz. MHP her gün güçlenerekyoluna devam etmekte.

İdam cezasını istiyorsunuz. 2019’dan önce AK Parti’ye ‘hadi çalışmaya başlayalım’ diyecek misiniz?

“İDAM CEZASINA DESTEK VERİRİZ”

İdam konusu bizim hassasiyet gösterdiğimiz bir konudur. Geçmişte MHP’ye büyük haksızlık yapılmıştır. İdam cezasının kalkması konusunda MHP’nin de bu işe dâhil olduğu konusunda kampanyalar yapıldı. Kimin idamın kalkması için oy verdiği ortada. Bu memleketin askerine subayına kurşun sıkan PKK’lılar, çok alçakça bu milletin birliğine kast edenler ayrıca Genelkurmay’ı basanlar ve bu milletin vergileriyle alınan silahları millete doğrultanlar, Meclis’i bombalayan şerefsizlerin en ağır cezalarla cezalandırılması doğru bir şeydir. İdam cezası gelirse destek vereceğimizi daha önce Sayın Genel Başkanımız açıklamıştır.

-Siz adım atar mısınız?

Gelirse destek vereceğiz.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'