• $32,3487
  • 34,9848
  • 2284.05
  • 8975.88
17 Şubat 2017 Cuma 00:25 | Son Güncelleme:

Güclü bir ülkeyiz, oyunların hedefindeyiz

Güclü bir ülkeyiz, oyunların hedefindeyiz

Türkiye'ye zarar verecek her şeyin karşısında olduğunu belirten ünlü oyuncu Tamer Karadağlı, "Güçlü bir ülke olduğumuzdan bize zarar vermek için çok büyük oyunlar oynanıyor. Bu nedenle dış dünyada dostumuz yok" diye konuştu.

Tuba KALÇIK

Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı sanattan siyasete merak edilen her şeyi ve ülke gündemini AKŞAM okurları için anlattı. 

Ülkemizdeki terör olaylarına karşı başta Avrupa olmak üzere bazı ülkelerin ikircikli bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Ülkemizin terör olaylarından zarar görmesinden dolayı içim kan ağlıyor.Ülkemize zarar verecek her şeyin karşısında yer alırım. Avrupa ve Amerika’nın tutumunu 15 Temmuz’da da gördük. 15 Temmuz darbe girişiminin olacağından Amerika gibi dünyanın en güçlü istihbarat servisine sahip bir ülkenin önceden haberinin olmaması bence mümkün değil. Dış dünyada Türkiye’nin çok dostu yok. Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu bugün dünyada kabul ediyor. Güçlü bir ülke olduğumuz için de bize zarar verecek büyük oyunlar oynanıyor. 

Bizi ateşe çekmek istiyorlar  

Avrupa’da da terör olayları yaşanıyor ama dış basın özellikle Türkiye’deki olayları büyütüp servis ediyor.Dünyada şu anda en çok kaynayan yer Ortadoğu. Türkiye’yi bu ateşin içine çekmeye çalışan ülkeler var. Türkiye’de o ateşin içine girmemek, toprağımızı korumak için çok büyük çaba sarf ediyor.

Ben de birçok kez lince maruz kaldım

Geçtiğimiz yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızı lider olarak çok beğendiğinizi söylediğinizde sosyal medya üzerinden CHP’liler tarafından hakarete maruz kalmıştınız. Bu tahammülsüzlüğü nasıl yorumladınız? 

Hayatım boyunca inandığım şeyleri söyledim. Sayın Cumhurbaşkanının çok etkili ve milyonları peşinden sürükleyen bir lider olduğunu tüm dünya kabul ediyor. Bu gerçeği sadece ben değil, sosyologlar da söylüyor. Bunu dile getirdiğim için bana sosyal medyadan saldırdılar. Saldırılar beni yıldıramaz, her zaman inandığım, doğru bulduğum şeyleri söyleyeceğim. 

İnsanlar sosyal medya üzerinden  linç edilmeye çalışılıyor. Örneğin Rıdvan Dilmen, Murat Boz gibi isimler referandumda ‘Evet’ oyunu vereceklerini açıklayınca saldırılara maruz kaldılar… 

Sosyal medyada hızlı ve acımasız tepki veriliyor. Bu açıdan tehlikeli bir mecra olmaya başladı. Twitter’da 140 karakterle insanlar birbirine saldırıyor. Düşüncenizi açıklıyorsunuz, karşı taraf size harekete başlıyor. Yıllar önce bir televizyon programında Sayın Kılıçdaroğlu’na, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı'na yönelik keşke ‘Recep Bey’ demese, doğru değil’ dedim diye hakarete maruz kaldım. Sırf bunu söyledim diye aynı çevreler bana bir sürü küfür etti.

Şöhreti, sevgiyi, parayı ülkemde kazandım 

'Ülkemi çok seviyorum' diyen Karadağlı, yıllarca Amerika'da yaşayıp eğitim almasına rağmen şöhreti, sevgiyi ve parayı Türkiye'de kazandığını söyledi.

İzleyici sizi daha çok dizilerden tanıyor ama tiyatro kökenli bir oyuncusunuz. Tiyatrodan televizyona 
nasıl geçiş yaptınız? 

80’lerin ortalarında lisede okurken sabahları TRT’de İngilizce yayınlanan skeç programlarında oynayarak bu işe başladım. Tiyatro bölümünde okurken bir yandan seslendirme yapıyordum. Okuldan mezun olduktan hemen sonra Ferhunde Hanımlar dizisinde yer almaya başladım. Televizyona geçişim bu diziyle başladı. 

Dizi oyuncuları arasında severek izlediğiniz isimler var mı? 

Bir sürü iyi oyuncu var ama Halit Ergenç’in oyunculuğunu çok beğeniyorum. Halit Ergenç yer aldığı başarılı projeler ve oyunculuk açısından Türkiye’nin en iyi aktörlerinden biri.

Yıllarca Amerika’da yaşadınız, neden eğitiminizi Amerika’da alıp, oyunculuğa orada devam etmediniz? 

Ülkemi çok seviyorum. Şöhreti, sevgiyi, parayı Türkiye’de kazandım. Benim için ülkem daha önemli. Ülkemde kalıp, oyunculuğa devam etmeyi tercih ettim.

Türkiyemiz terör olaylarından zarar gördükçe benim yüreğim kan ağlıyor.Ülkemizi Ortadoğu'da kaynayan ateşin içine çekmeye çalışan birçok ülke var.3 milyona yakın Suriyeliye kapılarımızı açarak ne kadar özel olduğumuzu dünyaya göstermiş olduk.

Polisimizi ziyaret edeceğim 

Şehit ailelerini ziyaret etmek için Güneydoğu’ya seyahat ettiniz değil mi? 

Sadece şehit ailelerini değil, Güneydoğu’da vatani görevini yapan askerlerimizi ve polislerimizi ziyaret etmek istedim. Bu fedakar insanları İstanbul’da oturup televizyondan izlemek başka, görev yaptıkları yerde görmek başka. Askerlerimiz ve polislerimiz zorlu koşullarda toprağımızı koruyor. Onlara moral ziyaretinde bulunmayı çok arzuladım ancak kötü hava koşulları yüzünden Hakkari’ye gideceğimiz uçak iptal oldu. Bölgede görev yapan özel harekat  polislerimize ve askerlerimize manevi desteğimi göstermek, onların yanında olduğumuzu hissettirmek için en yakın zamanda gideceğim. 

Suriye politikamız dünyaya örnek oldu

Savaştan kaçan Suriyeli göçmenlere karşı Avrupa benzer tutum sergiliyor. 

Türkiye 3 milyona yakın Suriyeliye kapılarını açtı. Kanada sadece 25 bin Suriyeliyi kabul etti. Dünyaya bunu ‘ne kadar demokratik ve yardımsever bir ülkeyiz’ diye adeta şov yaparak gösterdi. Halbuki biz Kanada’dan kat be kat fazla insanı ülkemize kabul ettik. Tüm dünyaya örnek olduk bu yardımsever tavrımızla. Avrupa bu konuda sınıfta kaldı. 

Seslendirme sanatçılarımızınsayısı yetersiz

Otuz yıla yakındır seslendirme yapıyorsunuz. Sizce bu iş gerektiği değeri görüyor mu?

Eskiden Türkiye'de çok iyi yapılıyordu ama kalite düştü. Artık çok fazla kanal var ve iyi olan seslendirme sanatçıları sayı olarak yetmemeye başladı. Eskiden seslendirme açısından dünyadaki sayılı ülkelerden biriydik. Çok önemli seslendirme ustaları ve seslendirme yönetmenleriyle çalıştığım için kendimi şanslı görüyorum. Bizim dönemde usta çırak ilişkisi içinde dublaj yapardık. Artık ne yazık ki bu kalmadı.

Film setlerimiz Avrupa ile yarışır

Amerika ve Avrupa'daki set ortamıyla Türkiye arasında ne gibi fark var? 

Artık setlerimiz teknik açıdan Amerika ve Avrupa’yla yarışabilecek düzeyde. Dizi ve sinema sektörümüz bu açıdan çok iyi bir konuma geldi.

Bugüne kadar kaç karakteri seslendirdiniz? 

En çok seslendirdiğim aktör George Clooney oldu. Clint Eastwood, Kevin Coster ve Darth Vader’ı da severek seslendirmiştim.

Çocuklar Duymasın dizisinin başarısı beni şaşırttı

Bir röportajınızda ‘Çocuklar Duymasın’ dizisi en inanmadan girdiğim işti demiştiniz. Halbuki bu diziyle milyonlar sizi tanıdı? 
Bazen en inanmadığınız iş, en önemli işiniz olabiliyor. Çocuklar Duymasın da benim için böyleydi. İnanmamanın sebebi, Türk yapımı bir sitcomun tutacağını zannetmiyordum. Birol Güven’i tanımıyordum. Bu işlerde bir masanın ayakları gibi doğru zamanın, doğru kadronun, doğru kanalın bir arada olması çok önemli. Biz de ‘Çocuklar Duymasın’da bunu yakaladık.

Yeni filmimin masalsı bir hikayesi var

Bu hafta vizyona giren Belçika yapımı ‘İsra ve Sihirli Kitap’ filminde oynadınız. Bize filmden bahseder misiniz? 

Filmin yönetmeni benim bu projede yer almam için Türkiye’ye geldi. Proje için özellikle benimle çalışmak istediğini belirtti. İyi bir iş olacağını düşünerek teklifi kabul ettim.  Filmin çekimlerini yazın yaptık. Belçika’ya gittim. Çekimlerim dört günde bitti. Çok güzel ve keyifliydi. Filmin masalsı bir hikayesi var. Hikayenin başkarakterinin pilot olan babasını canlandırdım. Filmim vizyona girdi ama henüz izleyemedim. Umarım güzel bir iş olmuştur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak