• $32,333
  • 35,0806
  • 2312.97
  • 9079.97
7 Ağustos 2016 Pazar 01:00 | Son Güncelleme:

Sarı alarm kırmızı olmadan gaspçılar yakalanmalı

Sarı alarm kırmızı olmadan gaspçılar yakalanmalı

Polis memuru Ahmet de bir taksici çocuğuydu. Ardı ardına gelen taksici gaspları canını sıkmıştı. O gaspçılar babasına da denk gelebilirdi.

İstanbul’da hava kararmış, gün bitmek üzereydi. Taksiciler gece vardiyasına başlamıştı. Ramazan bayramı nedeniyle şehir boşalmıştı. Ama suç makinaları için gün yeni başlıyordu. Akşam 19.10. sıralarında taksici Hüseyin M. Başakşehir Karakolundan içeri girdi.

HÜSEYİN MORALMEN YIKILMIŞTI

Bıçaklı iki genç Hüseyin’i gasp etmişti. 450 TL, cep telefonu ve kredi kartları ve taksisi gasp edilmişti. Ekmeğinin derdinde sabaha kadar direksiyon sallayan Hüseyin moralmen yıkılmıştı. Kısa süre içerisinde gasp edilen taksisi bulundu.

MEDYANIN GÜNDEMİ TAKSİ GASPLARI

Polisler hemen çalışmaya başlamıştı. Ama bir ihbar daha emniyet kayıtlarına girdi. Ömer K. isimli bir taksicinin 585 lira, 50 Euro, 42 dolar, cep telefonu ve aracı gasp edilmişti. Verilen eşgal ve yöntem aynıydı. Polise peş peşe ticari taksi gasp olayları gelmeye başlamıştı. Medya da her gün taksici gaspları haber olmaya başlamıştı.

GASP POLİSİ DEVREDE

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği polisleri bu iki azılı gaspçıyı yakalamak için şehrin her yerine yayıldı. Gasp Büro Amiri Harun toplantıda “bu bir sarı alarm arkadaşlar” dedi. Tüm ekipler taksici olayları için görevlendirildi. Ama gaspçılarda boş durmuyordu. Gündüz 12.20’de bir ihbar daha geldi. Eyüp’te Ahmet B. adlı kişinin 3 bin 100 lirası gasp edilerek aracıda altından alınmıştı.

BABAM DA TAKSİCİ

Deneyimli gasp polisi Ahmet bir yandan gaspçıları kovalarken bir yandan da babasını düşünüyordu. “Bulacağım bu iki şerefsizi” diyerek gözünü kulağını dört açmıştı. Gasp polisi her ihbarı büyük bir titizlikle değerlendiriyordu. Ama kötü haberlerde gelmeye devam ediyordu. Başakşehir’de iki taksici daha benzer yöntemle gaspa uğradı.

BU İNSANLARIN EMEKLERİ ÇALINIYOR

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan arka arkaya gelen taksici gaspları üzerine çok kızmıştı. Hemen ilgili yardımcılarını toplantıya çağırdı. “Bu insanların emekleri çalınıyor. Bugün, yarın bulacaksınız bu iki şerefsizi” diyerek tepkisini ortaya koydu. Ortalık buz kesmişti. Sakin kimliğiyle tanınan Çalışkan köpürmüştü. Taksiciler biran önce güven altına alınmalıydı.  

GASP EDİLEN 9 KİŞİ OLMUŞTU

Polislerin bayramı zehir olmuştu. Onların bayramı iki gaspçı yakalanınca başlayacaktı. Ahmet titizlikle kameraları inceliyordu. Şahısların yüzü belliydi. Kimlikleri tespit edildi. Yakalanmaları an meselesi. 9 kişiyi gasp etmişlerdi.  

MÜJDAT TEDİRGİN OLDU

C.P. ve Mehmet Ç. 10’uncu gaspı yapmak için Sultangazi’de taksiye binmişti. Gece saat 01.00 olmuştu. Taksici Müjdat G. durumlarından şüphelenmişti. “Nereye gençler?” diye sordu. Bir adres söyledi ikigaspçı. Yola çıkmışlardı. Müjdat tedirgindi. Her gün medyadan taksicilerin gasp edildiği haberlerini okuyordu. “Ya benimde başıma gelirse” diye aklından geçirdi. Ekmeğinin derdinde bir emekçiydi o.

İKİ ŞÜPHELİ TAKSİDE

Taksi kırmızı ışıkta durmuştu. 155’e bir mesaj attı. “2 şüpheli kişi taksime bindi. Plakam bu..Şu istikametteyim” diye yazdı. Bir taksici çocuğu olan Ahmet ve ekip arkadaşı Turan o bölgede çalışıyordu. Hemen verilen istikameti doğru 
yola çıktılar. Müjdat arka koltukta oturan iki gençten korkuyordu. Tam Devlet Hastanesi’nin önüne geldiklerinde polisler taksiyi durdurdu. İki gencin kimliklerine baktılar. Ahmet saatlerce süren kamera kayıtlarını izlemişti. “Bunlar gaspçılar” dedi. Ama emin olmalıydı. Kendini Mehmet Çalışkan olarak tanıtan kişi ve 16 yaşındaki C.P. yakalandı. Yapılan incelemede 9 kişiyi bıçakla gasp eden kişilerin takside yakalanan kişiler olduğu belirlendi. 

SUÇ MAKİNALARI

C.P., Çocuk Şube Müdürlüğü’ne gönderilirken, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Mehmet Çalışkan’ın Yusuf Can K. olduğu ortaya çıktı.  Ortaya çıkan polis kayıtları ise şaşırttı. Adeta suç makinası oldukları belirlenen şüphelilerden Yusuf Can K.’nın, 13 Hırsızlık, 1 Uyuşturucu Madde Kullanmak, 2 Çocuğun kaçırılması, 2 Tutuklu ve Hükümlünün Kaçması, 2 Bandrolsüz Ürün Satmak, 1 Kamu Malına Zarar Vermekten kaydı çıktı. 16 yaşındaki C.P.’nin ise 34 Hırsızlık, 3 Kapkaç, 1 Gasp, 3 Uyuşturucu Kullanmak, 1 Mukavemet, 1 Yankesicilik, 1 Tehdit, 1 Parada Sahtecilik, 1 Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma olmak üzere toplam 50 suç kaydı ortaya çıktı.

ARTIK POLİS İÇİN BAYRAM TATİLİ BAŞLAR

Müjdat’ın uyanıklığı taksicilerin korkulu rüyasını sona erdirdi. Müjdat gaspçıların 10’uncu kurbanı olacaktı. Ahmet hemen Harun amire bilgi verdi. Sonrada babasını aradı. “Artık rahat ol yakaladık baba” diyerek telefonu kapattı. Sarı alarm kırmızıya dönmeden bitmişti. Taksiciler yarın akşam gönüllü rahatlığıyla yollara çıkabilirlerdi. Polis için de Ramazan bayramı şimdi başlıyordu.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar