• $32,3916
  • 35,0762
  • 2326.71
  • 9138.22
10 Mayıs 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Niyazi Gül’den bir Eyvah Eyvah çıkar mı?

Niyazi Gül’den bir Eyvah Eyvah çıkar mı"

Eyvah Eyvah serisiyle büyük bir başarı elde eden Ata Demirer, ünlü televizyon tiplemesi Veteriner Niyazi Gül ile beyazperdeye geri döndü.

Başak Bıçak 

basakbicak@gmail.com

Gişe garantili bir komedi oyuncusu olan Ata Demirer ne çekse seyredilir ancak komedyenin işini şansa bırakmak istemediği, iyi bir ikili oluşturdukları Demet Akbağ’ı bu filmin de kadrosuna dâhil etmesinden belli... Ata Demirer’in yıllar önce yaptığı TV programı Korsan TV’de karşımıza çıkan tiplemelerden biri olan Niyazi Gül, hayvanların dilinden anlayan, avcılığa, kürk kullanımına şiddetle karşı çıkan hayvan dostu bir veteriner skeciydi. Eser miktarda Dr. Dollitle esintisi taşıyan Niyazi Gül’ün beyazperde macerası da eğlenceli ve hareketli… Yaşamını dedesinden miras kalan formüldeki eksik maddeyi bulmaya çalışarak geçiren Niyazi Gül’ün sakin hayatı, bu gizli formülü öğrenilmesiyle bir anda değişiyor ve kendisini Kürk düşkünü Sultan Şahmerdan (Demet Akbağ) ile mafya babası sevgilisi Rıza Kabakoz (Levent Ülgen) arasında bir intikam oyununda buluyor. Niyazi Gül Dörtnala, ilginç tiplemeleri ve hayvansever duruşuyla pek çok kişi tarafından sevilecek bir film. Keza Şahmerdan’ın, sosyal medyada sıkça rastladığımız yabancı dil konuşma hastalığından mustarip olması da filmin eğlenceli taşlamalarından biriydi. Filmin tek hayal kırıklığı ise Şebnem Bozoklu olabilir. Çünkü yıllardır hayranlıkla takip ettiğimiz oyuncunun, Hediye karakterini yeterince benimseyemediğini düşünüyorum. Ancak, Niyazi Gül, usta oyuncu kadrosu ve eğlence vaadiyle haftanın diğer filmleri arasından sıyrılmayı başarıyor.

Kusurlu bir dedektif 

Tercihini komedi ve korku türünden yana yapmak istemeyenler için de bu hafta bolca seçeneğimiz mevcut. Paul Thomas Anderson’ın merakla beklenen filmi Gizli Kusur, müthiş bir Joaquin Phoenix performansı, görüntü ve sanat yönetimiyle karşımıza çıktı fakat sadece o kadar… 70’ler Amerika’sında geçen bir dedektiflik hikâyesini konu alan film, uyarlanması zor bir eserden yola çıktığı için dağınık, kopuk ve çoğu zaman sıkıcı olmaktan öteye geçemiyor ve ne yazık ki haftanın hayal kırıklığı oluyor. Yakın zamanda izlediğimiz Whiplash’e benzerliğiyle dikkati çeken ve okul korosundaki bir çocuğun şefi tarafından sınırlarının zorlanmasını anlatan Koro ile Stalin Rusya’sında geçen bir seri cinayeti araştırmasını konu alan 44. Çocuk ise oyuncu kadrosunun nimetlerinden faydalanmaya çalışan filmler. Koro’da Dustin Hoffman göz doldururken, 44. Çocuk’ta Tom Hardy, Gary Oldman gibi usta oyuncuları izleme şansı buluyoruz.

80’ler Korku Sineması Dönüyor

Bu haftanın öne çıkan diğer yapımı, şimdiden yılın en iyileri arasında kabul edilen korku filmi, Peşimdeki Şeytan. Aynı hafta gösterime giren Şeytani Ruhlar’ı geride bırakarak korku severlerin ilk tercihi olmayı hak ediyor. Yönetmenliğini David Robert Mitchell’ın yaptığı Peşimdeki Şeytan, bu tür filmlerin zirvesi olan 80’ler korku sinemasına özenen, synthsizer tınılarıyla türün sevenlerini kalbinden fethedecek bir gerilim. Adeta John Carpenter’sız bir Carpenter filmi! Peşimdeki Şeytan’ı bir an önce listenize eklemenizde fayda var!

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi