• $32,329
  • 35,156
  • 2301.33
  • 9054.49
15 Ekim 2017 Pazar 00:00 | Son Güncelleme:

Lüks takıntım yoktur

Lüks takıntım yoktur

“Türk modacı” denince akla gelen ilk isimlerden! Birbirinden harika tasarımlarıyla sadece bizim değil Hollywood yıldızlarının da başını döndürüyor. Kimden mi bahsediyoruz, moda dünyasının duayen ismi Cengiz Abazoğlu’ndan. Abazoğlu’yla 100 parçadan oluşan koleksiyonunu, aksesuarları ve renkleri konuştuk.

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Bu kış hazır giyim koleksiyonunuzda neler var?  
Bu sezon, volümlü üstler ve daha çok ikili parçalar, kalem formlu pantolonlar sezonun öne çıkan parçaları. Kadınlar, volanlarla birlikte kumaşın dökümünü verdiği tridi efekti çok benimsedi ve sevdi. Şehirli kadın, aktif iş hayatında oradan oraya koştururken, kendini konforlu hissedecek. Aynı zamanda şık ve genç bir görünüme ulaşmış olacak. Onlara oversize mantolarda bantlar ve şeritler eşlik etti. O şeritler mantoların o klasik görünümünü daha minimal ve modern bir görünüme soktu. Koleksiyonda “Anne denimi” dediğimiz denimler var, üzerine boyfriend ceketleri. Dik yaka triko kazaklarda, omuz ve kol detaylarına ağırlık verdim. Klasik parçalara dikiş oyunlarıyla minik bir dokunuş yaratmış olduk. 

Koleksiyondaki elbiselerden bahseder misiniz?
Elbiselerde de yine çok sportif bir görüntü var. Koton danteller var, çiçek formu yerine geometrik şekiller kullandım. Küçük kareler, hafif transparanlar yaratılmış oldu ve bu görüntü yeni mokasenlerle başkaldıran bir havaya soktu. Fakat aynı giysiler kokteyl havasına çevrildiği zaman, muhakkak platformlu ve kalın topuklu pabuçlarla da giyilebilir. 
Uzun elbiselere gelecek olursak, son dönemlerde benim de gözlemlediğim fazla desenli ve ışıltılı elbiseleri sürekli görmek beni o tarz malzemeden uzaklaşırdı. Gece elbiselerinde minimal ve küçük denemelerle vücudu saran ikinci bir ten görünümlü kumaşlarla elbiseler yaptım. O elbiselerle dapdar, sımsıkı bir görünüm sağlamaya çalıştık. O süreç biraz uzun oldu çünkü o kupları, birkaç denemeden sonra oturtabildik. 

Aksesuarlar?
Aksesuarlar bu sezon da ön planda. Basic ipek bir bluzun üzerine incecik zincirlerden oluşan dört beş sıra takılmış kolyeler, bir parmakta üç beş yüzük bir arada ya da saatin yanında beş altı tane birbirine hiç uymayan bilezikler, hafif sallantılı volümlü büyük küpeler... Elbiseleri aksesuarlarla kullanırken çok iyi dengelemek lazım, elbisedeki sadelik aksesuar zenginliğiyle daha maksimal bir hale dönüşebilir. Bu biraz tehlikeli bir durum, dolayısıyla çok iyi bir kurgu 
yapmak lazım… 

RENKLİ BİR SEZONDAYIZ
Bu sezonun öne çıkan renkleri neler?
Oldukça renkli bir sezondayız. Maviler, safran sarıları, yeşilin tonları… Özellikle kaşmir görüntülü oversize kazaklarda pudra pembesi, saman sarısı ve nil yeşilini kullandım. Bizim şehrimiz çok gri bir şehir, bu kadar binadan dolayı ister istemez yeşillik içinde yaşan bireyler değiliz. Özellikle toplu taşımalarda, metrolarda en azından siyah paltonun içinden pembe bir kazak çıksın, bir renk olsun istedim. Çünkü renklerin insan üzerinde kanıtlanmış yüzde yüz pozitif bir etkisi var. Renklerle karşılaşan her insan da, her cinste muhakkak bir tebessüm oluyor. Mutluluk hormonunu tetikliyor. Her tarafı karanlık gördüğümüz anda siz de depresif olabilme şansınız çok yüksek ama renklerle bir arada oldu mu o da insanda pozitif enerji yaratıyor. Koleksiyonu yaratırken, karanlık tonlarda bile muhakkak ona eşlik eden bir renk koymaya gayret gösterdim. 

Koleksiyonunuz kaç parçadan oluşuyor?
Geniş bir koleksiyon, totalinde yaklaşık 100 parçalık bir koleksiyon oldu. Toplamda 3 koleksiyon yapıyorum. Benim kendi hazır giyimim CA Deluxe, bir tanesi Hot Couture, bir tanesi de ADL için hazırladığım kapsül koleksiyon. Dolayısıyla her sezon 6 farklı kadını hayal edip o kadınları çeşitli adreslere gönderiyorum ve o gittiği adreslerde looklarını hazırlayarak koleksiyon oluşturuyorum.

Dünya trendlerini markanıza taşıyor musunuz?
Tabii ki taşıyorum. Aslında her ülkenin giyim kodu var. Her ülke o kodlarla gardıroplarını hazırlıyor. Güney Yarımküre şu an yaz mevsimini yaşarken onlar başka hissediyor, biz artık kış mevsimine girdik, dolayısıyla bizim duygularımız çok başka. Yani kısaca herkesin DNA’ları farklı. Bunların hepsini incelemek bizim işimizin olmazsa olmazı. Ben 
önce kendi ülkemde markayım. 
Dolayısıyla yapacaklarımı önce kendi topraklarıma göre süzgeçten geçiriyorum. CA koleksiyonumu Münih’te sunduk, sipariş alındı ve sipariş alanların çoğunluğu Almanlar oldu. Almanların tarzı bizden daha farklı ama onları da düşünerek bir koleksiyon yapıyor olmamız lazım ki, orada varlığımızı sürdürebilelim…

KOLEKSİYONUM LİMİTLİ
Hazır giyim koleksiyonunuzda ürünler sınırlı değil mi? 

Kendi koleksiyonum limitli özellikle İstanbul’da tek noktadayım, biliyorsun Abdi İpekçi’de. Küçük küçük adetler ve Deluxe koleksiyonum var. Bunu yapan bazı markalar var, Valentino’lar Dior’lar gibi… Biz onların mantalitesinde koleksiyon hazırlıyoruz. Çünkü burada hedeflediğim kitle özellikle İstanbul’da piramidin en uç noktası. O kitle için giyeceği kıyafetin, bir başkasında olmaması çok önemli. ADL’de öyle değil tabii ki. O markayla çok geniş bir kitleye hitap ediyoruz. 
Piramidin en ucundaki de alıyor, bir banka müdürü de veya bir mimar da alışveriş yapıyor. 

Kendinize özel koleksiyon yapıyor musunuz?
Hayır, vaktim de yok zaten. Mağazalardan alışveriş yaparım, lüks takıntım da yoktur. 

HERKESTE CEP TELEFONUMUZ VAR

Moda haftasına neden hiç katılmıyorsunuz?
O platformun yeni başlayanlar için çok uygun olduğunu düşünüyorum. Çünkü orada tasarımcılara çeşitli kolaylıklar sağlanıyor ve küçük bir bütçeyle kendini tanıtma ortamı sağlıyorlar. Bizim katılıp yeni gelecek olanın önünü kapatmamıza gerek yok. Bizler o noktada bunu çoktan aştık. Açık söylemek gerekirse ben buna çok dikkat ediyorum. 

Sosyal medyayı ne kadar kullanıyorsunuz?
Sosyal medya artık o kadar hayatımızda ki, özellikle Instagram. Aslında şu an herkeste cep telefonumuz var. Çünkü Direct mesajdan herkes birbirine ulaşabiliyor. Tabii anında göremiyoruz belki üç beş gün sonra görüyoruz ama oradan bana çok bilgi veriyorlar. Kim kimin düğününe gitmiş, hangi elbisemi giymiş, nasıl kombinlemiş (gülüyor)…

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'