• $32,3186
  • 35,11
  • 2300.08
  • 9048.03
12 Şubat 2017 Pazar 01:00 | Son Güncelleme:

Jess Molho: Ekranların palyaçosuyum

Jess Molho: Ekranların palyaçosuyum

ARZU AKYOL

arzu.akyol@aksam.com.tr

Ekranların en başarılı sunucularından… Tam 22 yıldır televizyon dünyasında… Hem yetenekli hem yakışıklı hem de düzgün bir adam. Bütün çabası günün birinde Halit Kıvanç gibi anılabilmek, “Bu adamın mesleği sunuculuktur” dedirtebilmek… Her sabah TV8’de  “Aramızda Kalmasın” adlı programla karşımıza çıkan Jess Molho’yla buluştuk. Ortaya çok keyifli bir röportaj çıktı. Siz de buyurun...

TV8’de nereye baksak sizi görüyoruz. Demirbaş gibisiniz…

(Gülüyor) TV8’de birçok program sunduğum doğrudur. 3 yıldır “Aramızda Kalmasın” devam ediyor. “O Ses Çocuklar”ı, “Ninja Türkiye”yi, “Gözaltı”yı sundum. Şimdi “O Ses Türkiye”de konuk sunucuyum Acun Abi olmadığı için. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Aile gibiyiz burada.  

Acun Bey’le çalışanlardan bu “aile gibiyiz” cümlesini sık sık duyuyoruz. Gerçekten böyle mi?

Gerçekten böyle! Hani bizim kültürümüzde karakola düşmek çok feci bir şeydir ya. Çünkü karakola düşersen çok sevdiğin ananı babanı mahcup edeceğinden korkarsın. İşte bizim Acun Abi’ye hissettiğimiz duygu, anasını babasını mahcup edeceği için karakola düşmekten korkan gencin duygusuna benziyor. Onu mahcup edecek bir şey yapmaktan çok korkarız hepimiz. Bu korku sevgidendir ama… 

Kendi programını bile size emanet etti… O neden sizden vaz geçemiyor? 

Sağ olsun, tecrübemden dolayı güveniyor herhalde. 22 yıldır televizyon programı yapıyorum. Çok fazla canlı yayın 
tecrübem var. Bir de sadece işimi yaparım, aileme dönerim ben. 

Bir röportajında “Benimle çalışan insanların iyi insan olması gerekir” demişti. Siz de “iyi bir insan” mısınız?

(Gülüyor) Buradaki herkes iyi insan. Acun Abi işe değil, insana yatırım yapar. 

Gelelim “Aramızda Kalmasın”a. Partnerleriniz değişti. Memnun musunuz yeni partnerlerinizden?

Çok memnunum. Hakan Abi (Ural) pırlanta gibi bir adam… Survivor’daki duruşu yüzünden Duygu’ya karşı da çok önyargı vardı ama ben Duygu’dan da çok memnunum. Şu an üçümüz çok iyiyiz… 

Eski partnerlerinizle yollar neden ayrıldı? Funda Özkalyoncuoğlu “Kürk Mantolu Madonna” gafı yüzünden mi gitti?

Ona “gaf” değil de “akıl tutulması” diyelim ama inanın kadronun değişmesiyle ilgisi yok. Bu sadece bir kan değişimi. Ayrıca Funda TV8 ailesinde program yapmaya devam edecek. 

Siz toparlamaya çalıştıkça o ısrarla devam etti. Ne hissettiniz o an? 

Açık söyleyeyim o an ne kadar büyük bir hatanın içinde olduğumuzu anlamadım. Trend topicler, dünya listelerine girmeler falan olunca “iş ciddi, biz baltayı bayağı sağlam bir taşa vurmuşuz” dedim. Bu gerçekten bir zincirleme trafik kazasıydı. Üç yılda bir kere… Ne bir RTÜK cezamız, ne masada konuştuğumuz insanlardan olumsuz bir geri dönüş, ne bir davamız var. Bunlar bence çok büyük başarı ama bin program muhteşemdir, bin birincide bir gafın olur, herkes bunu hatırlar. Maalesef bize de biraz bu oldu. 

“Genç sunucu adaylarına Jess’ten öğütler” desek, neler söylersiniz?

Madde 1: Sunuculuk bir meslektir… Hobi, ikinci meslek ya da basamak değildir. “Best modelim, sunucu da olabilirim”, “Oyunculuk yapıyorum, sunuculuğu gani gani yaparım” gibi modelleri çok gördük. Çok büyük törenlerin emanet edildiği oyuncuların nasıl kriz çözemediklerini de gördük. Kriz çözebilmek çok önemli bu işte. Madde 2: Magazinden 
uzak dur… Belki haddim değil ama ben hep belki bir gün Halit Kıvanç gibi anılmak, “Bu adamın mesleği sunuculuktur” dedirtebilmek için özel hayatımla gündemde olmamaya özen gösterdim. Magazinden uzak durdum. Faydasını da 
gördüm. Madde 3: Dili iyi kullan. 

Siz ekranların “nesi”siniz?

“Ünlüler Sirki” diye bir programa yarışmacı olarak katılmıştım. Bir Rus Sirki’yle çalışıyoruz. İlk hafta trapeze çıktım. Bir özgüven geldi haliyle… İkinci hafta “Ben palyaço olmak istiyorum” dedim. Şaşırdılar. “Bu işi bilen bir insan olsan ve böyle bir teklifle gelsen seni döverdik” dediler. Anlamadım. Meğer palyaço olmak için en az 20 yıl gerekirmiş. Palyaçolar sirkin sahibi, sunucusu ve en önemlisi de her şeyi bilen ve ti’ye alan adamıymış. Tabiri caizse siyah kuşağı takmış adam yani. O kırmızı burnunun üzerindeki beyaz noktayı da törenle koyarlarmış. Ben de 22 yılın sonunda “ekranların palyaçosuyum” diyebilirim artık. 

“MAŞALLAH” DEYİN LÜTFEN

Mutlu bir adam mısınız? 

Tabii tabii… Ben 25 yaşında evlendim ve ben bunu bir avantaj olarak görüyorum. Çünkü gençler için bizim sektörde çok çeldirici var. Kapılıp gidebilirsin. Ama evli olduğun zaman, hele bir de çocuğun varsa bencillik yapma ihtimalin kalmıyor. Dolayısıyla evlilik beni düzene soktu.  

Sadece düzenli bir hayat için evlenmediniz herhalde…

Yoook canım, olur mu! Tabii ki âşık olduğum için evlendim. Zaten 25 yaşında bir insan ne kadar mantığıyla karar verebilir ki?   

Pişman oldunuz mu hiç?

Asla. İyi ki de evlenmişiz. 16. yıldayız. İki evladımız var. Bu pırıltılı dünyaya rağmen ailemiz devam ediyor. Zaten meslektaşız. Benim ilk yönetmenimdi. Beni çok iyi anlıyor. Saçma kıskançlıklarımız yok. Yazının başına maşallah koyalım lütfen (gülüyor). 

Herkes sizin çok iyi bir baba olduğunuzu söylüyor. İyi bir baba mısınız gerçekten?

Sağ olsunlar dışarıdan bakıp öyle söylüyorlar ama çocuklara sormak lazım herhalde. 

Baba olmak bir erkekte nasıl bir eksiği tamamlıyor? 

Bende herhangi bir eksikliği tamamlamadı aslında. Bir boşluğum yoktu çünkü. Ama çoğalttı. Sevgiyi, mutluluğu çoğalttı. Ancak ciddi bir gelecek kaygısı yaratıyor. Aşırı bir sorumluluk duygusu hissediyorsunuz. Büyüyecekler, okuyacaklar, mürüvvetlerini göreceğiz inşallah. Yani “Benim artık ölmeye hakkım yok” diye düşünüyorsunuz. 

YARI İTALYANIM, TAM TÜRKÜM

Siz yarı İtalyan’sınız?

Doğru… Annem İstanbul doğumlu ama İtalyan bir ailenin çocuğu. Babam Türk. İstanbullu o da. Annem bir İtalyan subayıyla nişanlıyken babama âşıkolmuş. Nişanı atıp babamla evlenmiş. Ben de İstanbul’da dünyaya geldim. Yarı İtalyan’ım yani. Çift vatandaşlığım var. 

His olarak peki?

Hiçbir hissim yok. Ne evimizde İtalyan kültürü var ne de benim İtalyancam var… Ne diyeyim ben artık. 

Nasıl yani, İtalyancanız yok mu?

Neden bilmiyorum ama öğretmedi annem. Üstelik 7 dil bilen bir ev hanımıydı ama bir tanesini bile öğretmedi bana. Benim yüzde 90 değil, yüzde 100 Türk kültürüyle yetişmemi ve Türkçeye hâkim olmamı istedi. Başka bir dil ve kültürden beslenmemi istemedi ve bunu da başardı. Beni Türkiye’nin neresine koyarsan koy olurum yani. Tam bir Türküm… İsmimi söylemezsem ama…

Peki, size İtalyancayı bile öğretmeyen bir anne neden bu ismi koydu. Bir hikâyesi var mı? 

Annem hamileyken Jessie James kitapları okuyormuş. Ondan etkilenmiş. “Erkek olursa Jess, kız olursa Jessie koyarım” demiş.

Molho ne demek? 

Molho’nun ne anlama geldiğini bilmiyorum.

MÜZİĞİ DEĞİL PARAYI SEÇTİM

Müzik de önemli bir yerde hayatınızda. “Sunucu olmasaydım da keşke bir rock star olsaydım” dediğiniz oluyor mu hiç?

Son birkaç yıla kadar hâlâ vardı ama artık bitti. Yeterince idealist olamadım müzik konusunda. Parayı seçtim. Ama o her zaman içimde kalacak. Zamanında beraber sahneye çıktığım insanlar, Duman, Mor ve Ötesi, Athena, Kurban oldu. Ama hep hobi olarak bıraktım. İlk gençliğimizden beri müzik yaptığımız arkadaşlarımla kiraladığımız bir stüdyoda haftada bir gün ne olursa olsunbir araya gelip müzik yaparız hâlâ. Biz oraya halı saha diyoruz. Ölmeden bir albüm yapmak istiyorum. Müzikle ilgili bir miras bırakmak istiyorum dünyaya. Bence çok geç değil.

 

 

 

 

 

 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'