• $32,3621
  • 34,9781
  • 2324.82
  • 9079.97
4 Haziran 2017 Pazar 00:01 | Son Güncelleme:

Bilge Bilge: Hiçbir çaba ve emek karşılıksız kalmaz

Bilge Bilge: Hiçbir çaba ve emek karşılıksız kalmaz

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

“Sinsiran: Yasak Aşk” adlı film sinemaseverlerle buluştu. Bu vesileyle filmin başrol oyuncusu Bilge Bilge’yle bir araya geldik. Hem filmi konuştuk hem de güzel oyuncuyu biraz yakından tanıdık.

Bilge’yi, ilk kez “Sinsiran: Yasak Aşk” adlı film de izledim. İzlerken hayret ettim ve “Kim bu kadın” dedim. Filmi izlediniz mi bilmiyorum ama mükemmel bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Filmin etkisinden çıkamayınca Bilge’yi aradım, buldum ve röportaj için sözleştik. O oynadığı karakterin aksine, yerinde duramayan kıpır kıpır biri. İşte “Sinsiran: Yasak Aşk” filminin Seher’i Bilge Bilge… 

“Sinsiran: Yasak Aşk” filmi geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Nasıl bir film?

Aslında bu bir korku filmi; gerilim, trajedi, aşk her şey var. Ben başrol karakteri Seher’i oynuyorum. Kadromuzda Yaşar Alptekin ve Sebahat Adalar’da var.  

İzleyici bu filmde ne bulacak?

İzleyici bu filmde sadece korkuyla karşılaşmayıp gerilimi de yaşayacak. Aynı zamanda yasak bir aşka tanıklık edecek ve en önemlisi masum bir kızın başına gelenleri görecek... Bence hiç bir kötülük kendiliğinden doğmaz, altında illa onu ortaya çıkartan acı nedenler vardır. Bu filmle birlikte, bunu bir kez daha göreceğiz.

Seher nasıl bir karakter?

Seher, evin evli ortanca kızı ve filmde seyirciyi  korkutan kişi... Aslında filmi izleyince masum tarafın seher olduğunu göreceksiniz ve seherin başına gelen şeylere üzüleceksiniz. 

Çekimler nasıl geçti? 

Çekimleri kışın yapmıştık. Dolayısıyla çok zor geçti. Bazı sahneler karlı, yağmurlu havalarda çekildi. Ormanda üzerimde incecik beyaz bir elbiseyle, ayaklarım çıplak yerlerde sürüklendim. Çok zor anlardı. Çekimlerde üşüyerek ölmediysem, daha da bir şey olmaz bana (gülüyor). Bu film çekimiyle bir kere daha anladık ti yaptığımız iş gerçekten emek isteyen zor bir iş. 

Teklif sana nasıl geldi?

Bir ajansta deneme çekimim vardı. Oradan arayıp görüşmeye çağırdılar. Çok hastaydım, evde yatıyordum. Açıkçası olmaz diye düşündüm, çok önemsemedim. Sonra tekrar arayıp çağırdılar, görüşmeye gittim. Karakter üzerinde çalıştık, beğendiler. Açık söylemek senaryoyu okuduğumda, karakteri bu kadar iyi çıkaracağımı tahmin edemezdim. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. 

İzleyicinin tepkisi nasıl?

Dozajı yüksek bir iş yapıyoruz. Dolayısıyla beğenenlerde, beğenmeyenlerde olacaktır. Daha yeni vizyona girdiği için yorumlar yeni yeni geliyor. Çok güzel mesajlar alıyorum. Bir kız çocuğu, “Annemler olmadan uyuyamıyorum. Arkamdan seher gelecek diye çok korkuyorum” yazmış. İnsanların Seher karakterinden korkup bunu hissetmesi benim için çok önemli. Demek ki rolün hakkını verebilmişim. Herkese tekrar teşekkür ederim, gidip izleyip yorum yaptıkları için. 

Kendini izleyince ne hissettin? 

Kendimi izlerken utanıyorum çünkü hata yapmayı seven biri değilim. Bu filmde kendime kızdığım noktalar oldu tabii ki. Ama herkes çok beğendi. “Rolünün hakkını vermişsin” dediler. Tabii ama bu bana yetmiyor. En ufak bir hatamda kendimi yiyorum. Bu ilk işim, beyaz perde de ilk tecrübem… Bence ilk deneyimime göre çok da kötü olduğum söylenemez (gülüyor). 

AİLEM EN BÜYÜK DESTEKÇİM 

Ailen destekliyor mu seni?

Tabii ki annem, ablamlar her zaman en büyük destekçim. Bu zamana kadar hem eğitimim hem kendimi geliştirmem adına maddi manevi en iyi desteği verdiler. 

Ailende var mı tiyatroyla ilgilenenler?

Hayır, tekim (gülüyor). Umarım bundan sonra olur. Sanatla büyüyen ve yaşayan insanların iç dünyaları çok başka oluyor. Oyuncu olup ya da sanatın herhangi dalını tutan insanlar, çok başka naiflikte ve duygusallıkta oluyor. Çünkü biz insan psikolojisini en iyi anlayanlardanız… 

Herkes benim gibi merak ediyordur. Adın ve soyadın neden aynı? 

Rahmetli babam erkek çocuk istiyormuş. İki ablamdan sonra ben de kız olunca, karar verememişler ismimin ne olacağına. İki gün isimsiz kalmışım. Sonunda babam “Bilge olsun, evlenince soyadımızı adıyla taşısın” demiş… 

HER GÜN YENİ BİR ŞEY ÖĞRENİYORUZ

Tiyatroyla yolun nasıl kesişti? 

13 yaşımda amatör olarak başladım tiyatroya. En büyük şansım 15 yaşımda Nurdan Duru’nun oyununa seçilip sonrasında Hakan Bilgin’le tanışmamdı. Onunla oyunculuğa dair çok güzel bir serüvene yolculuk yaptık. İlk yönetmenimdir Hakan Bilgin. Her söylediği benim için altın değerindedir. Her zaman daha iyisini yapmaya çalıştım. Her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Eminim ki 60 yaşıma da gelsem yine bir şeyler öğreneceğim… 

Tiyatro haricinde neler yapıyorsun?

Bir sanat akademisinde, 5 senedir drama öğretmenliği yapıyorum. Hem çocuklara hem gençlere, yazın da devlet yaz okullarında ders veriyorum. 

“Tiyatrocular para kazanamaz” diye bir algı var. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Asla kabul etmiyorum. Oyunculuğun alanı çok fazla, dublaj yapabilirsiniz, reklam veya dizilerde oynayabilirsiniz. Benim gibi hem tiyatro yapıp hem eğitim verebilirsiniz. Oyuncu olmak isteyen çok çalışmalı. Ben de belli bir noktaya kadar istediğim paraları kazanamadım ama belli bir noktadan sonra çalıştıklarımı hak ettim. Hiçbir çaba ve emek karşılıksız kalmaz… Eğitmenlik yapıyorum, beyaz perdede oynuyorum arada reklam çekimlerine gidiyorum. 

Sürekli kendimi yeniliyorum. Dizilerde oynamayı ister misin?

Benim için her zaman öncelik tiyatro, tiyatro, tiyatro… Aşkla başladım bu yola. Bir ajansa gitmektense onların benim keşfetmelerin tercih ederim. Dizi projeleri geldi ama seçiciyim.  

 

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı