• $32,3311
  • 35,0757
  • 2300.02
  • 9047.51
26 Mart 2017 Pazar 01:00 | Son Güncelleme:

'Hadi bitir şu kocamın işini'

'Hadi bitir şu kocamın işini'

Başkomiser İhsan hâlâ cinayetin bir ayağının eksik olduğunu düşünüyordu. Nitekim gelen mesaj bilgisi onu haklı çıkardı. Timsah gözyaşları döken kadın, cinayetin planlayıcısıydı.

ÖZKAN TAMİRAK
ozkantamirak@gmail.com
twitter: @OzkanTamirak

33 YERİNDEN BIÇAKLANDI

Kayıp olan 5 çocuk babası 42 yaşındaki Ali Kesik’in cesedi Diyarbakır-Elazığ Yolu'nda bulunan D Tipi Cezaevi karşısında boş bir arazide bulundu. Ceset otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı. Gelen ilk rapora göre Kesik 33 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu’nda görevli başkomiser İhsan ve ekibi bu cinayeti aydınlatmakla görevlendirildi.

İHSAN ŞÜPHELENMİŞTİ

Ekipler her zaman ki gibi maktulün yakınlarını sorgulamakla işe başladılar. Eşi L.K.’nın durumu kötüydü. Psikolojisi bozulan kadının ifadesi sağlıklı alınamıyordu. 33 yaşındaki kardeşi M.K. çelişkili ifadeler veriyordu. Bu detayı İhsan fark etmişti. M.K. emniyette sürekli “ağabeyimin katilini bulun” diye ağlıyor ve sürekli su istiyordu. İfadesinin ardından serbest bırakıldı. 

BU ADAMI İZLEYİN

İhsan ekiplerine “bu adamı takibe devam” talimatı verdi. Teknik takip bürosunda görevli Özgür de telefon dökümlerini çıkarıyordu. Bakalım şüpheli bir durum var mıydı? Bir ekipte M.K.’yı adım adım izliyordu.  Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan adam evinde taziyeleri kabul ediyordu. Şuana kadar anormal bir durum polisin dikkatini çekmemişti.

BUNLARIN ARASINDA BİR ŞEY VAR

İhsan her gün polis memuru Özgür’ü sıkıştırıyordu. Biran önce telefon dökümlerine çapraz sorgu yapılmalıydı. Nihayet Özgür kapıyı çalmıştı.”Başkomiserim ilginç bilgilerle geldim” diyerek içeri girdi. İhsan oturduğu yerden doğruldu. “Hadi anlat” diyerek heyecanla Özgür’ü dinlemeye başladı. “Hem kardeşinin hem de eşinin telefonlarına baktım. Sürekli irtibat halindeler. Hatta 4 yıldır.” İhsan, “Yani ne düşünüyorsun? diye sorunca Özgür net bir cevap verdi: “Bunların arasında bir şey var.”

GÖZALTI KARARI ALDILAR

Özgür’ün yakaladığı detay çok önemliydi. “Ya aralarında yenge-kayınbirader ilişkisi varsa?” İhsan bunu düşündü. Ama ortada bir cinayet var. Hemen savcıyla irtibata geçti. Gözaltı karar istedi. M.K. ve L.K.’yı sorgulamak istiyordu. Karar çıkar çıkmaz iki ismi de gözaltına aldı. İhsan ilk olarak sorguya M.K.’dan başlama kararı aldı. 

NİYE ÖLDÜRDÜN AĞABEYİNİ?

Yılların kurt polisiydi İhsan. İşe nereden başlayacağını çok iyi biliyordu. M.’nin tedirgin hali gözünden kaçmamıştı. İhsan sert bir şekilde sorguya başladı. ”Niye öldürdün ağabeyini” diye sordu. Adam kem-küm etmeye başlamıştı. İnkar etmeye çalışıyordu ama kekeliyordu. İhsan kanunları anlatarak adamı sıkıştırıyordu. M.K. “Ben öldürdüm” dedi. İhsan odaya su istedi. 

YENGEMLE EVLENMEK İSTİYORDUM

“Evet seni dinliyorum” dedi İhsan. M.K. anlatmaya başladı:” Araç kiraladım. Ağabeyimi takip ettim. Domates alma bahanesiyle ağabeyimi durdurdum. Araçtan inince de bıçaklayarak öldürdüm. Yengemle evlenmek istiyordum. Başka anlatacak bir şeyim yok.”

İNKÂR ÜSTÜNE İNKÂR

İhsan hızla odadan çıktı. “Bunu nezarete indirin” dedikten sonra L.K.’yı sorgu odasına istedi. İş çözülüyordu. Kadın sorguda her şeyi inkar ediyordu. “Benim haberim yok” diye ağlayıp duruyordu. İhsan kadına hiç inanmamıştı. İkisinin de savcıya sevk edilmesini istedi. Kadınla ilgili daha fazla delil lazımdı. Nitekim mahkeme M.K.’yı tutuklarken kadın serbest bırakılmıştı.  

BU İŞ DAHA BİTMEDİ

İhsan sabah ekibini kahvaltıda topladı. “Arkadaşlar bu iş daha bitmedi. Kadının bağlantısını bulmalıyız” dedi. Ekip kadını izleme kararı aldı. Özgür söz istedi. “Amirim mesaj dökümleri gelecek. Bakalım içlerinden ne çıkacak” diyerek önemli bir kapıyı açık bıraktı. L.K., Diyarbakır  sınırlardan çıkmamalıydı. 

AMİRİM NERDESİNİZ?

Ali Kesik cinayetinin üzerinden 6 ay geçmişti. Kadın normal hayatını dönmüştü. Ama bir çift göz onu izlemeyi sürdürüyordu. İhsan bugün izinliydi. Ailesiyle Diyarbakır’ın meşhur ciğercisine gittiler. Bugün keyif yapacaktı. Bürodan arayan Özgür’dü. “Amirim nerdesiniz?” diye sordu. Özgür acil olmasa sormazdı. “1 saate ordayım” diyerek telefonu kapattı. 

‘HADİ ARTIK BİTİR ŞU İŞİ’ MESAJI

Şoförü onu emniyete bırakmıştı. Eşini de arabayla eve yolladı. Şifreyi girerek kapıyı açtıktan sonra “Özgür gel” diye bağırdı. “Amirim çok önemli bir mesaj buldum Ali Kesik cinayetiyle ilgili. Kadın M.K.’ya cinayetten hemen önce ‘Hadi artık bitir bu işi’ diye bir mesaj atmış.” İhsan’ın aradığı detay buydu. “Aferin Özgür” diyerek memurunu tebrik etti. 

İHSAN ALIN GELİN ŞU KADINI

İhsan sabah heyecanla mesajın bir çıktısını savcıya götürdü. Savcı gözlüklerini taktı mesajları okudu. “Hadi İhsan alın gelin şu kadını o zaman” diyerek gözaltı kararı verdi. İhsan ekiplerini kadının evine gönderdi. Artık inkar edeceği bir şey kalmamıştı. Sorguda polisler L.K.’nın önüne mesajları koydu. Kadın kızarıp bozarmıştı. Suçunu itiraf etti. Tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'