• $32,3734
  • 34,9958
  • 2325.56
  • 9079.97
12 Şubat 2012 Pazar 01:07 | Son Güncelleme:

Evinizi güzelleştirmenin pratik yolları

Evinizi güzelleştirmenin pratik yolları

Duvarlar, koltuk yüzleri, yıllardır görmeye alıştığınız fincan takımları, hatta atmaya kıyamadığınız ev terlikleriniz bile 'beni değiştir' diye mi haykırıyor? Hayal ettiğiniz değişim için kredi kartlarınızı doldurmaya gerek yok. İşinden iyi anlayan bir ustayı, biraz hayal gücünü ve planlı adımları davet edin.

FUNDA CEYHAN
1
Aydınlatmalarınızın şapkalarını ve aydınlık düzeylerini değiştirin.
2 Evi sürekli aynı noktadan gözlediğiniz, adeta sizin tarafınızdan sizin yeriniz olarak mühürlenmiş koltuğunuzdan kalkın.
3 Sandalye yüzlerini değiştirmek için ufak bir kumaş alışverişine çıkmışken, koltuk şalı da satın alın. Renklerin uyumuna dikkat!
4 Aksesuar alışverişine karar vermeden önce her şeyi gözünüzün görmeyeceği bir yere kaldırın ve mekanı çıplak gözleyin.
5 Ne alacağınıza karar vermeden, renk ve şekil konusunda emin olmadan alışverişe çıkmayın. Satış politikaları ve sunumların cazibesi tahmin etmediklerinizi satın alarak eve dönmenize neden olabilir.
6 Kış için sıcak tonları özellikle tercih edin. Battaniyenizi sarı ve kırmızı tonları içeren renklere döndürürken, en çok kiloların alındığı kış aylarında mutfak takımlarınızın rengini kırmızılı tonlardan uzak tutun, mavinin hakim olduğu sofralar kurun.
7 Duvarlarınızın boyasını değiştirmek için çok masrafa ve yaz mevsimini beklemeye gerek yok. Yeni boyalar, kolay kuruyor ve kokusuz. Kısa zamanda evin tüm çehresini değiştirebilirsiniz.
8 Perdeler size mutsuz hissettiriyorsa, aynı kumaşları farklı bir dikimle yeniden değerlendirebilirsiniz. Perde için biraz masraf yaparım diyorsanız, ağır perdelerden kurtulun, çok zarif stor uygulamalara izin verin.
9 Işık düzeyini ayarlayacak dimmer sistemi kurdurun.
10 Doğadan uzak bir yaşam sürüyorsanız, kuşlar, dallar, kelebekler, çiçeklerden oluşan detaylarla bezeli aksesuarlar edinin.
11 Kışın soğuk doğasına karşı, evde daha sıcak detaylar yakalamak için ağaç eşyalara ve aksesuarlara yönelin.
12 Evinizin karanlık olduğunu, az ışık aldığını düşünüyorsanız, bembeyaz koltuk şalları, beyaz halı ve beyaz aksesuarlarla değişim yaratmayı deneyin. Renk cümbüşü yaratmamak için dekorasyonunuzun ana renklerinin ne olduğunu unutmadan hareket edin. Beyaz geliyorsa, renklerin sayısı azalmalı.
13 Duvar boyasıyla değişim yaratmak istemiyorsanız, duvar kağıtlarını deneyin. Ufak bir harcamayla çok güzel etkiler yaratabilirsiniz. Hatta sadece bir veya iki duvarınızda duvar kağıdı uygulamasıyla yeni bir salon, neşeli bir genç odası, cıvıl cıvıl bir çocuk odası yaratabilirsiniz.
14 Büyük bir manzara resmi ve gizli aydınlatmayla bir duvarınızda özlediğiniz, hayal ettiğiniz manzaraya kavuşabilir, hemen önünde özel bir oturma veya okuma alanı yaratabilirsiniz.
15 Koltuk takımlarının veya evinizin duvarlarının yönlendirdiği zorluklara mahkum olmayın. Hayal gücünüze güvenin. Olanaksızı zorlayın. Değişim cesaretle gelecek.
16 Evinizi değiştirecek kadar çok sıkıldıysanız bütün odaların yerini değiştirecek yeni bir planlamayı deneyin. Eve yeniden yerleşin.
17 Mutfakta gizli aydınlatma yapın. Tepe ışıklandırmadan kurtulun. Keskin, aşağıya vuran gölge yapar ve mutsuzluk hissi uyandırır. Mutfağınızı aynayla büyütebilir, daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz. Mutfakta her gün size hizmet eden takımlarınızı değiştirin. Renklerini bile değiştirmeniz havanızı değiştirecektir.
18 Dolaplardan bıktıysanız, salonunuzu kısa veya uzun raflarla bezeyebilirsiniz. Rafları ekleyeceğiniz duvarlarınızda duvar kağıdı uygulamasıyla yeni bir zemin hazırlayabilirsiniz.
19 Var olan takımlarınıza kıyamıyorsanız, sadece renk değişimiyle bambaşka sonuçlar elde edebilirsiniz.
20 Duvarlarınızda asılı duran tabloları çıkarın, yerine yenilerini ve farklı temaları içeren tabloları asın ya da özel ve bütün duvarı kadraja alan tek parça büyük bir resmi uygulayın. Duvar kağıtları, ayna, minik aksesuarlar ve özel çerçevelerle yeniden dekore edebilirsiniz.
21 Az eşya seviyorsanız, sadelik aşığıysanız, buraya kadar yazdıklarımı hiç sevmediniz. O zaman sizi bekleyen değişimler farklı. Sizin için değişim kalemlerini aksesuarlar ve etrafı doldurmuş, duvarlarda asılı duran resim veya seramik detaylar oluşturmuyor. Sizi koltuğun kumaşı, mobilyanızın tasarımı, duvarınızın rengi ilgilendiriyor. Değişim için daha radikal kararlar almanız gerekiyor. Yer döşemesi, duvar rengi ve koltuklarınızın renk ve tasarımları için sizinle kişisel görüşmek gerek. Yerinde öneriler sizin için en verimli olanı olacak. 
22 Dolaplarınızın sayısı giderek artıyorsa, birkaç şey düşünme zamanı. Bütün kapakları açın ve dolap içlerini daha verimli hale getirmek için yeni aparatlar alın.
23 Büyük alanlarınızı duvarlarla değil, eşyalar veya paravanlarla bölebilirsiniz.
24 Kalabalık bir aile değilseniz veya yalnız yaşıyorsanız kapıları hayatınızdan kaldırabilir ve daha az bölümleri olan mekanlar yaratabilirsiniz.
25 Koridorunuz çok uzunsa,  arada kemerli bir geçiş yaratabilir, duvarlarınızda resim veya aynayla farklı uygulamaları deneyebilirsiniz. Aydınlatmanın önemini unutmayınız. Koridorda duvar kağıdı kullanırsanız, yatay çizgilerden uzak durun. Bu koridorunuzu daha uzun gösterecektir.
26 Otantik desenleri içeren, hikayesi olan özel dokunmuş halıları duvarlarınıza asarak özel köşeler hazırlayabilirsiniz.
27 Şöminem yok diye üzülmeyin, baca sisteminizi araştırın. Evinize özel bir şömine uygulaması yapmak hiç de zor değil. Yeter ki karar verin.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür