• $32,3719
  • 35,0303
  • 2325.42
  • 9120.41
24 Aralık 2017 Pazar 00:01 | Son Güncelleme:

Derdinize deva olacak öneriler…

Derdinize deva olacak öneriler…

Vücudunuzdaki benlerden mi şikâyetçisiniz? Cildiniz kuru ama ne yapacağınızı mı bilmiyorsunuz? İşte size cildinizin ve güzelliğinizin Güzin Ablası Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dolar’dan merak ettiğiniz sorularınızın cevapları…

CİLDİM HEP KURU

Sayın Doktorum:  Benim cildim hep kuru hep kuru ne yaptıysam olmadı. Geçenlerde erkek arkadaşımla buluşmak için gittiğimde ilk defa yüzüme makyaj yapayım dedim pütür pütür oldu bu ne hal deyince çok utandım. Sadece yüzüm de değil bütün vücudum çok kuru. Nemlendirici de sürüyorum olmuyo kurtarın beni bu dertten.

Sevgili Gonca: Bir cilt kuruysa mutlaka bir sebebi vardır. Öncelikle çok sıcak suyla banyo yapmamanı öneririm. Ayrıca banyoda kullanılan sabunlar da ph düzeyi ciltle aynı olmadığı için çok kurutur. Kuru ciltler için uygun içinde gliserin ve shea yağı içeren daha doğal yıkama ürünleri kullanabilirsin. Dediğim gibi kuru cildin diğer sebepleri de vardır. Tiroid bezi az çalışanlarda yani guatr hastalarında cilt ve saçlar çok kurudur. Bunun da araştırılması gerekir. Makyaj altına  kayısı çekirdeği yağı veya aleovera bitkisini sürebilirsin bunlar da cildini nemlendirmede destek olacaktır. Bol bol su içmeyi de ihmal etme. 

ACABA SİĞİL Mİ?

Sayın Doktorum: Benim elimde işaret parmağımda ve başparmağımın tırnak kenarında üzeri pütür pütür küçük küçük kabarcıklar var. Siğil dediler üzerine incir suyu sür dediler geçmediği gibi bu sabah baktım orta parmağımda da çıkmış. 5 yaşında bir kızım var ona bulaşır mı diye korkuyorum. Bunlar bulaşıcı mıdır? Bunlardan nasıl kurtulacağım? Lütfen yardım edin.

Sevgili Leyla: Siğil mikrobik bir hastalıktır. Dolayısıyla bulaşıcıdır. Yani senden bir başkasına veya bir parmaktan diğerine bulaşabilir. O yüzden tedavi edilmesi gerekir. Siğil üzerine garip garip şeyler sürmeyin tedavisi günümüz şartlarında çok kolay. Ordaki virusları öldürmek için ya sıcak ya soğuk ya da asitli ilaçları kullanıyoruz. Bunun için koter veya lazerle yakma yöntemi kriyoterapi dediğimiz azot gazıyla dondurma yöntemi ya da evde kullanacağınız ilaçlar veriyoruz. Lütfen hemen bir cilt doktoruna başvur ve onlardan derha kurtul. Sonra sen ve çocuğun daha çok uğraşmak zorunda kalırsın. Geçmişler olsun.

Benlerden kurtulmak mümkün mü?

Sayın Doktorum: 24 yaşındayım ve yüzümde bir sürü ben var ve sayısı giderek de artıyor. Sinir oluyorum. Sanki herkes yüzüme benlere bakıyor gibi geliyor psikolojim bozuldu. Bunlardan kurtulmak istiyorum ama ya daha kötü iz kalırsa diye de korkuyorum. Bir de çıkmasınlar niye çıkıyorlarki yok mu bunun bir çaresi?

Sevgili Mehmet: Yüzümüzde ve vücudumuzda çıkan bazı lekeler ben sanılabilir. Eğer yüzündeki benler güneşe bağlı bir leke ise tedavisi çok kolay izsiz bir şekilde lazer sistemleriyle kurtulabilirsin. Ama gerçek ben ise işte o zaman durum daha ciddi demektir. Öcelikle yüz ve vücuttaki benlerin gerçek bir ben olup olmadığının bir cilt doktoru tarafından tehlike sinyali var mı tespit edilmesi gerekir. Tehlikeli olmayan benleri biz daha çok cerrahi yöntemlerle almayı tercih ediyoruz. Son teknolojilerle bunlarda da çok iz kalmıyor. Tekrar çıkmasını önlemek için mutlaka güneşten korunman gerekir. Şunu da söylemem gerekir ki aslında bazen benler ve çiller kişiye çok yakışır belirleyici bir kimlik sağlar ama illaki istemiyorsan bunun çaresi var takma kafana. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi