12 Şubat 2017 Pazar 01:00 | Son Güncelleme:

Bir tel saçtan vahşi cinayeti çözdüler

Bir tel saçtan vahşi cinayeti çözdüler

Barış sabah mesaisine gelmişti. Çöp kamyonları yükünü dökmüştü. Çöpleri ayrıştırmaya başladı. Çuvalı açtığı anda dondu kaldı. Üzerinde kot pantolon ve çorap olan kesik kadın bacağı karşısına çıktı. Hemen 155’i aradı.

ÖZKAN TAMİRAK
ozkantamirak@gmail.com
twitter: @OzkanTamirak

ÇUVALDAN BACAK ÇIKTI

Adana ılık bir havada başlamıştı cumartesi gününe . Adana Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Arıtma ve Ayrıştırma Tesisinde çalışan Barış sabah mesaisine gelmişti. Geceden toplanan çöpler tesise dökülmüştü. Kıyafetlerini giyen Barış, maskesini de takarak işe koyuldu. Önünde bir çuval vardı. Ağızını açtı. Boşaltmaya başladığı onda 
dona kalmıştı. Bu bir insan bacağıydı.

ARKADAŞLAR HEMEN BURAYA GELİN

Üzerinde kot pantolon ve çorap olan kesik kadın bacağını gören Barış, “Arkadaşlar buraya gelin” diye bağırdı. Şefine haber verdi. Hemen 155 Polis İmdat aranarak durum bildirildi. Tesiste işler durmuştu. Herkes bu olayı konuşuyordu. Birazdan polisler gelerek inceleme yapacaktı. Şeflerin herkesin yemekhaneye geçmesi için talimat verdi. Polis rahat çalışmalıydı. Delil olabilirdi.

1-2 GÜN ÖNCE İŞLENMİŞ BU CİNAYET

Adana Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Bürosu ekipleri hemen olay yerine geldi. Ekibin başında komiser Hakan vardı. Tam bir katil avcısıydı. Hakan bacağın kesilme şekli, bacağın üzerinde kot pantolonu ve ayağında çorap olması nedeniyle olayın cinayet olduğu ve 1-2 gün önce öldürülmüş olabileceğini düşünmüştü. Bu bir cinayetti.

BU KADININ KATİLİNİ BULACAĞIZ ARKADAŞLAR

Cinayetle ilgili Adana Emniyet Müdürü Osman Ak bilgilendirilmişti. Ak, Zonguldak’tan yeni Adana’ya gelmişti. Yılların emniyet müdürüydü. Deneyimleriyle altındaki personele büyük birikimler sağlıyordu. Hemen özel bir ekip kurdu. 
“Bu kadının katilini bulacağız arkadaşlar” diyerek ekibine talimat verirken bir yandan da motive ediyordu. Osman Ak, her detaydan kendisine bilgi verilmesini istedi.

KÖPEKLE ARAMALAR BAŞLADI

Üç ayrı ekip kurulmuştu Adana’da. Talimat üzerine kurulan özel ekibin bir bölümü çöp ayrıştırma merkezinde cinayete kurban gittiği tahmin edilen kadının vücudunun diğer uzuvlarını ararken diğer ekip ise kesik bacağın bulunduğu bölgede koku ve molekül köpeği ‘Avalanj'la birlikte arama yapıyordu.

500 ÇÖP KONTEYNIRI ÇALIŞIYOR

Polis memurları İhsan ve Bülent ise atık madde taşıyan kamyonların güzergahını inceliyordu. 30 mahallede 500 çöp konteynırı çalışıyordu. Peki bu güzergahlarda 25-30 yaşlarında kayıp bir kadın var mıydı? İhsan tek tek karakollara sordu. Hiçbir kayıp müracaatı yoktu. Bu ekipte biraz moralleri bozmuştu.  Bülent kendisinden daha kıdemli olan İhsan’a dönerek, “Abi sanırım bu kadın kimsesiz ve yalnız yaşan birisi” dedi.

CESET NEREDEN YÜKLENDİ?

İhsan “yarın yine buradayız” diyerek şubeye geri döndü. Adana polisi tüm mesaisini bu cinayeti çözmeye vermişti. Emniyet Müdürü Osman Ak her toplantıda “faili meçhul istemiyorum Adana’da” talimatı veriyordu. Ekipler bu bilinçteydi. Komiser Hakan cesedin yüklendiği yeri buldukları anda olayın çözüleceğine inanıyordu. O yüzden ekipleri sürekli sıkıştırıyordu.

YALNIZ KALAN BİR KADIN ARIYORUZ

İhsan ve Bülent günlerdir bekledikleri ipucunu yakalamışlardı. Ceset  Sucuzade Mahallesi'nden yüklenmişti. Hemen montlarını giyerek bu mahalleye gittiler. Hakan, 2 ekip daha yardıma gönderdi. Tüm mahalle bugün taranmalıydı. Ekipler kapı, kapı, dükkan, dükkan geziyorlardı. Yalnız kalan bir kadın olup olmadığını sorguluyorlardı.  

SONGÜL ERÇİL DİYE BİR İSME ULAŞTILAR

Bülent son olarak Kasaplar Çarşındaki bir pansiyona girdi. Selam verdikten sonra polis kimliğini gösterdi. Pansiyon yetkilisi  27 yaşında Songül Erçil isimli birinin kaldığını birkaç gündür gelmediğini söyledi. Bir haftadır aradıkları isim buydu. Bülent hemen amiri Hakan’a bilgi verdi. Kameraların toplanması talimatını aldılar.

KAHVEHANE ÇIRAĞI KAYIP

Deneyimli polisler bilgisayarın başına oturarak bölgedeki kayıtları izlemeye başladılar. Genç kadının en son 30071 Sokak'ta göründüğünü tespit ettiler. Katil buralardaydı. Hakan hemen İhsan, Bülent ve tüm ekiplerini buraya yolladı. Zor bir süreç daha başlamıştı. Ya katil kaçtıysa? Ama Adana polisi bu cinayeti çözeceğine inanmıştı. Bir profil çalışması yapılmıştı bölgede. Ekipler kimlik değiştirerek geziyordu. Şüpheler 37 yaşındaki F.K.’yı işaret ediyordu. Bir kahvehanede çırak olarak çalışan F.K. işi bırakarak Uşak’a gitmişti. Hem de çöp konteynırının yüklendiği günün hemen ertesinde. Kurt polis Hakan, “Katil bu bence” dedi. İhsan ve Bülent’te aynı fikirdeydi.

ÇAY, SOHBET BİR DE OKEY

Hakan,” kamp bölgemiz bu kahvehane” diyerek 24 saat izlemeye başladılar. Ara ara polisler müşteri gibi gelerek kahvede çay içip, okey oynuyordu. Katil mutlaka geri gelecekti. İhsan, Bülent, Turhan ve Ali kahveye gelerek bir çay söylediler. Nöbet sırası onlara gelmişti. Sabır gerekiyordu bu iş. Polis sabırla katili bekliyordu. Ve bekledikleri oldu. F.K. 
selam vererek içeri girdi. Hemen hemen herkesi tanıyordu. Sadece dördü hariç..

POLİS, GEL BAKALIM

F.K. çay ocağına doğru gitmişti. Kendisine çay dolduracaktı. Memleketten geliyordu. Bir yorgunluk çayı içecekti. Ama buna müsaade yoktu. İhsan, “F.K. sen misin?” diye sordu. “Evet cevabı gelince polisler koluna girerek gözaltına aldı. İhsan komiser Hakan’a “şahısı aldık” bilgisini verdi.

BOYALI KADIN SAÇI BULDULAR

Sorguya Hakan girdi. “Ben kimseyi öldürmedim” diyerek suçunu inkar ediyordu. Hakan’ı gözü, kulağı bir yandan da telefonundaydı. İhsan’dan gelecek haberi bekliyordu. Bülent arama sırasında kahvehanede boyalı kadın saçı buldu. “İhsan abi koş gel” diye bağırdı. Çok önemli bir delildi bu. Detaylı aramaya giriştiler. Her yerden saçlar çıkıyordu.

ANLAT BAKALIM NİYE ÖLDÜRDÜN?

Cinayet burada işlenmiş olabilirdi. Olay Yeri İnceleme Müdürlüğüne ait ekipler, kahvehanenin tuvaletinde ‘Ultraviyole ışık'la yaptığı aramada yoğun kan lekesine rastladı. Kanlar üzerinde yapılan incelemede deliller doğrulanmıştı. 
Cinayet burada işlenmişti. İhsan hemen Hakan komiserini aradı. “Komiserim katil elindeki adam” bilgisini verdi. Hakan, FK.’nın yeniden sorgu odasına getirilmesini istedi. “Bunlara ne diyeceksin bakalım. Anlat niye öldürdün kadını?” diye bağırdı. Kaçacak yeri kalmamıştı. “Her şeyi anlatacağım” diyerek başladı konuşmaya,”

ÇEKİÇLE ÖLDÜRDÜM, BIÇAKLA PARÇALARA AYIRDIM

Önüne deliller konulan katil zanlısı F.K., suçunu itiraf ederek vahşice cinayeti nasıl işlediğini anlattı.Tuvalette uyuşturucu kullanabilir miyim? Dedi. Kahvehanede uyuşturucu kullanıp başıma belaya sokacaksın dedim, ancak 'bir şey olmaz' diyerek gitmek istemeyince tartıştık. Ben de sinirlenerek kovdum ancak bana hakaret edince sinirlenerek elimle boğdum. Bu sırada yere düştü kahvehaneden aldığım çekiçle kafasına vurarak öldürdüm. Daha sonrada cesedi tuvalete alarak burada yanıma bıçak alıp iki bacağını, kollarını, başını bıçağın üzerine çekiçle vurarak ayırdım. 5 parçayı daha sonra torbalara koyarak ayrı ayrı çöp konteynırlarına attım. Kadını hiç tanımam daha önce hiç görmedim. Cinayetin ortaya çıkmaması için 5 parçaya böldüm.”

DAHA ÇOK YAPACAK İŞİMİZ VAR

Polisler adamın anlattıkları karşısında dehşete düşmüştü. Katil suçunu itiraf etti. Asayiş Şube Müdürü hemen İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ı arayarak “Sayın müdürüm cinayet çözülmüştür. Katil elimizde” bilgisini verdi. Yılların 
kurt polis müdürü Ak’ı bu gelen bilgi keyiflendirmişti.. “Daha çok yapacak işimiz var” diyerek ekibine teşekkür etti.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'