24 Nisan 2016 Pazar 01:00 | Son Güncelleme:

Balıkçı İsmail: Buraya balıktan anlayanlar gelsin...

Balıkçı İsmail: Buraya balıktan anlayanlar gelsin...

Gamze Karaman Bostan
gamzekb@gmail.com

Güneşin tadını çıkarmak ve bir tatlı huzur almak için, bu haftaki lezzet durağım Kavacık’taki ‘Balıkçı İsmail’ oldu. Beyaza boyanmış tahta masa ve sandalyeleri, mavi-beyaz duvarları, tavandan ve duvardan sarkan balık ağlarıyla benim gibi salaş yerleri sevenler için doğru adres.

Mekândan içeri girdiğimde güneşin tadını çıkarmak için bahçede oturmayı tercih ediyorum. Mütevazı ve güler yüzlü çalışanlar tarafından masa donatılıyor: Etrafı fasulye turşusuyla süslenmiş dereotlu yeşil salata, kılçıksız istavrit, soya soslu uskumru, acılı ezme, deniz salyangozu ve yengeç. Hepsinin tadına bakıyorum. İstavriti çok severim, kılçıksız olanını daha çok... Soya soslu uskumru çok lezzetli. Acılı ezme taze ve lezzetli, deniz salyangozunu haşlayıp limon ve özel baharatlar kullanarak servis etmişler. 

ANLAMAYAN KEBAPÇIYA GİTSİN

Balıkçı İsmail olarak tanınan İsmail Karayel geliyor, fonda Tarkan’ın sesinden ‘Dönülmez Akşamın Ufkundayız’la başlıyoruz sohbete. 8 çocuklu Rizeli bir balıkçı ailesinin oğlu olduğunu öğreniyorum. Tam bir balık ve deniz tutkunu olan İsmail Bey, 10 yıldır mekân işletmeciliği de yapıyor. Balıkçı İsmail, 5 yıldır aynı yerinde hizmet veriyor ve “Buraya balıktan anlayanlar gelsin, anlamayan kebapçıya gitsin” diyor. Bu arada ara sıcaklarımız geliyor: tereyağlı karides, kalamar tava, domates ve biber soslu iskorpit. Yolunuz buraya düştüğünde, mevsimiyse tadı hâlâ damağımda olan domates, biber soslu iskorpiti mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Kültür balığı asla satmayan, müşterilerine sunduğu balığı ya kendi tutan ya da Anadolu Kavağı’ndaki balıkçı dostlarından satın alan İsmail Bey, “Mevsimine göre deniz bize ne verirse, biz de gelenlere onu sunuyoruz” diyor. Ana yemeğimiz; deniz levreği. Taze, güzel pişirilmiş ve çok lezzetli. Ardından da mis gibi çay eşliğinde fıstıklı baklava... Tatlılar, ev yapımı ve her gün değişiyor. Kimi zaman Laz böreği, Triliçe, helva, kimi zaman da fıstıklı baklava. Ben baklavaya denk geliyorum. 

MUTLAKA DENEYİN

İş, spor ve sanat camiasından pek çok müşterisi olan mekânın; Şahan Gökbakar, Aşkın Nur Yengi, Zafer Ergin, Süheyl-Behzat Uygur gibi pek çok müdavimi var. Dükkânı saat 09.00’da açıp öğlen ardından da akşam servisine hazırlanıyorlar. Hafta içi öğlen servisiyle başlayıp 22.30-23.00’e kadar, hafta sonları ise 24.00’e kadar hizmet veriyorlar. Eşinizle, ailenizle, dostlarınızla mutlaka program yapın ve uğrayın derim. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi