• $32,3299
  • 35,0941
  • 2307.45
  • 9079.97
25 Haziran 2017 Pazar 00:01 | Son Güncelleme:

Atiye: Zamansız bir aşka inanmak istiyorum

Atiye: Zamansız bir aşka inanmak istiyorum

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Şarkılarıyla adından her zaman söz ettirmeyi başaran Atiye, albüm hazırlığı öncesi “Zamansız Aşklar” adlı single’yla sevenlerine sürpriz yaptı. Bu bahaneyle bir araya geldiğimiz Atiye, “Maalesef artık zamansız aşklara rastlayamıyoruz. Ben de inanmak istiyorum zamansız bir aşka” diyor. 

Hayırlı olsun yeni single’ınız. 

Çok teşekkür ederim. Bir hafta önce klip çekimi için Antakya’ya gittik. Klip görüntülerini büyük bir heyecanla bekliyoruz…

Neden Antakya?

Çünkü şarkının orijinali Arapça ve bu parçayı küçüklüğümden beri ailemle okuyup söylemişizdir. Özellikle Antakya civarında çok sevilen bir şarkıdır. Bir gün halalarım ve amcalarım, “Atiye sen neden bu parçaya Türkçe sözler yazmıyorsun, ne kadar güzel olur” demeleri üzerine oturduk babamla arkıyı yazdık. İskender Paydaş’la  aranjeyi yaptık. Etnik ve fazla enstrümanın yer aldığı bir çalışma oldu. 

Neden "Zamansız Aşklar?" Aşklar artık zamansız mı?

Maalesef artık zamansız aşklara rastlayamıyoruz, göremiyoruz…  Herkes mutlu olmak ister. Mutlu olmak içinde gerçek sevgiyi, gerçek aşkı arar. Sanırım eski zamanlarda daha çok rastlanan bir şeydi. Bu     şarkının da hikâyesi bu… Bu şarkıda bir umut ve sonsuzluğa bir inanç     var. Ben de inanmak istiyorum     zamansız bir aşka. Şarkıyı yazarken bu fikirle yola çıktık…

Bu şarkınızın diğerlerinden farkı nedir?

Her zaman farklı müzik tarzlarını ve türlerini bir araya getirmeyi sevdim. Benim yaptığım müzik pop olarak biliniyor ama zaman zaman etnik pop, zaman zaman elektronik, zaman zaman da rock ağırlıklı şarkılar yaptım. Son zamanlarda içimden hep daha etnik prodüksiyonlar yapmak geçiyor. İlk defa bu kadar nameli bir şarkı okudum. Duygular çok fazla ön planda. Klipte hiç koreografi yok. Her şey doğaçlama… 

Bu kadar genç yaşta bu başarıyı yakalamış olmak, ilerisi için sizi korkutuyor mu?

Hayalim hep sahnede olmaktı. Zaten küçüklüğümden belliymiş bir gün sahnede olacağım… Korkularım olsaydı hiç başlamazdım, girmezdim bu dünyaya. İçgüdülerime inanan biriyim ve müziğimde de genelde böyle hareket ediyorum. Yani içimden geldiği gibi ve hayatı akışına bırakarak... Ne olması gerekiyorsa, oluyor. Kadere inanıyor ve teslim oluyorum… 

Starlığı nasıl tarif ediyorsunuz?

Star mı olmak daha önemli sanatçı olmak mı? Bence sanatçı olmak ya da sanatçı adayı olmak daha önemli, kreatif olmayan ve kendini yenilemeyen biri star da olamaz. Çünkü star kelimesinin içi dolu olmalı. Deneyim çok önemli. Bu müzikal bir yolculuk; yaşayıp görmek lazım… Hiçbir zaman “Star olmalıyım” diye bir hedefim olmadı. 

Sizin hedefiniz neydi?

Daha çok içten dışa hareket etmek istedim. Kimim, ne yapmak istiyorum, müzik piyasasına nasıl katkım olabiliri sorguladım.

Sizi enerjik şarkılarla tanıdık. Normal hayatta nasılsınızdır?

Eğlenmeyi seviyorum özellikle sahnede çok hareketliyim. Hem dans ediyorum hem darbuka çalıyorum. Müzisyenlerimle, dansçılarımla eğleniyorum ama diğer tarafta bilinmeyen yönlerim de var. Daha kırılgan, daha içine kapanık daha melankolik… Sahnede ne kadar enerjiksem, evimde o kadar sakinim. Evde film izlemeyi, ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi çok seviyorum. Kediler, köpekler her zaman hayatımın bir parçası. Festivallere gitmeyi seviyorum ve tabii ki yaptığım yurt dışı seyahatleri beni çok besleyen bir şey…  

 “Eskisi gibi hit şarkı çıkmıyor” deniliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Güzel bir soru… 90'llarda yapılan şarkılarda bir kalite var. Duygu ön planda, muhteşem müzisyenler bir arada. Herkes birbirinden faydalanıyor, dostça paylaşımlar yapılıyor. Günümüzde bunlar eksik tabii. Şarkılar artık hızlı tüketiliyor. Artık amaç şarkının hit olması. Bu kafadan çıkmak lazım. 

AŞK BİR SIRDIR

Aşk acısı size nasıl şarkılar söylettirir?

Sanırım insan en çok böyle durumlarda kalemi eline alıyor ya da beste yapıyor. Hiçbir şey yaşamıyorsan hayatında o zaman kreatif olmak çok zor. Öyle bir dönemde etraftan beslenmek istersin. Aşk acısı çok duygusal parçalar da yazdırabilir, bunalımdan çıkıp motive olmak için eğlenceli şarkılar da… 

Özel hayatınızla insanların karşısına pek çıkmıyorsunuz... Bilinçli bir tercih mi bu?

İkisi içinde çaba sarf etmiyorum. Özel hayatımla gündemi meşgul etmek istemem. Bu güne kadar sakladığım bir şey de olmadı. Benim için önemli olan sahnem ve konserlerim. Dolayısıyla sanatçı kimliğimle ilgili konuşulmayı isterim. 

Atiye nasıl âşık olur?

Bu kimsenin elinde olmadığı gibi benim de elimde olan bir şey değil. Âşık olmak istersin âşık olamazsın, âşık olmak istemezsin âşık olursun… Aşk zaten bir sırdır, bir muammadır kontrol edilecek bir durum değil. 

Kıskanç mısınız?

Burcum akrep, Akrep için en çok söylenen şey kıskanç olduğu. Ben çok kıskanç biri olduğumu düşünmüyorum çünkü benim için güven çok önemli. Güven olduğu zaman, kıskançlıklar olmaz diye düşünüyorum.

YENİLİKLERE AÇIĞIM

Kendinize uyguladığınız cilt bakımlarınız var mı?

Yılda iki kere hamama giderim mutlaka. Kese yaptırmayı seviyorum. Yazın havuza girmem, denizde yüzmeyi severim.     Deniz tuzu cildime çok iyi  geliyor. Vücuduma da kumla peeling yaparım. 

Modaya uyum sağlar mısınız, kendi modanızı kendiniz mi yaratırsınız?

Tabii ki kendi modamı yaratmayı seviyorum. Trendlerden de faydalanıyoruz ama bir  şeyi trend diye de alıp giymiyorum. Bana uyması ve yakışması gerekiyor. Her şeyden önemlisi kendimi iyi  hissetmem gerekiyor.

Yeniliklere açıksınız yani…

Evet, her zaman açığım. Özellikle saç, makyaj ve styling konusunda seviyorum farklı şeyler denemeyi. Aynı müziğimde olduğu gibi…  

Dolabınızın vazgeçilmez kıyafetleri nelerdir?

Taytlarım tabii ki çok fazla  ama düşünüldüğü kadar değil. Yani yüzlerce taytım yok (gülüyor). Tayttan çok ayakkabım çok var. Şort, pantolon ve tulumlarımda vazgeçilmezlerim arasında. 

Günlük hayatta nasıl giyinmeyi tercih edersiniz?

Yapacağım işlere bağlı ama genelde spor ve rahat. 

 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'