• $32,3958
  • 35,1019
  • 2326.94
  • 9089.3
22 Mart 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

6 üstü iyi müzik

6 üstü iyi müzik

Şu sıralar sürekli karşımıza çıkan müzik listelerinden yana kotanız dolmadıysa, ki umarız dolmamıştır, bu hafta sonu kulak kabartmanızın kesinlikle iyi sonuçlar vereceğini düşündüğümüz 6 (üstü) iyi müzik tavsiyemiz olacak sizlere.

EGEMEN LİMONCUOĞLU
egemenlimon@yahoo.com

Ibeyi
Lisa-Kaindé ve ikizi Naomi’nin, müzikal marifeti Ibeyi. Nijerya’dan Küba’ya köle olarak getirilmiş bir ailenin torunları. Paris’te büyümüşler. Müzikleri de bu coğrafya ve kültürlerden beslenmiş. Bir de babalarından, zira kendisi hayatta olmayan Kübalı ritim ustası Anga Diaz. İlk albümleri geçtiğimiz ay XL’den çıktı. 
Hangi şarkı? "River" ya da "Mama Says" 

Leon Bridges
Zamanında dış kaynaklı hafif müzikle 45 devir plaklar aracılığıyla haşır neşir olmuş ebeveynle de rahatlıkla 
dinleyeceğiniz bir müzik ve imaj Leon Bridges’inki. Henüz bir albümü yok. 
Adı etrafında oluşan ilgi, bir albümü olup olmamasını ikinci plana atmış. 
Hangi şarkı? "Coming Home"

Emile Haynie
Esasen bir prodüktör Emile Haynie. Eminem’den The Rolling Stones’a, ve hatta Linkin Park’a çeşitli isimlerin emrine amede etmiş maharetlerini. Modern, pop müziğinyerini aldığı şarkılar ve onlara ses veren Lana Del Rey, Charlotte Gainsbourg, Lykke Li, Rufus Wainwright’ın başını çektiği nefis bir solist listesiyle ilgiyi hak eden bir ilk albüm "We Fall." Buraya hangi şarkı adını yazarsak yazalım kulağınıza ilk Lana Del Rey vokalli "Wait For Life" çalınacaktır. 

Benjamin Clementine
Londra doğumlu Benjamin, 18 olur olmaz soluğu sokaklarda, müzik yapabileceği mekânlarda almış. Keşfedilişiyle birlikte sesi, şiirleri, şarkıları ve çıplak ayaklı dolaşması kulaktan kulağa yayılmış. İlk albümü geçtiğimiz ocak ayında çıktı. Yorumuyla dikkatinizi çekecek ve  merakınızı celbedecek. 
Hangi şarkı? "Nemesis" 

Dorthia Cottrell
Grubu Windhand’le Black Sabbath yadigârı gitar cümleleri ve atmosferin peşinde, loş bir patikada temkinli adımlarla ilerleyen bir müzik yapıyor Bayan Cottrell. Amfilerin köklendiği, davul ritimlerin akıllara "herhalde bir cenaze var"ı getirdiği o müzikten fırsat bulup kaydettiği ilk solo albümündeyse başka bir evrenden ses veriyor. 
Hangi şarkı? "Gold" 

Songhoy Blues
Üniversitede okurken tanışan üç genç müzisyen kurmuş Songhoy Blues’u. 
Ortak noktaları The Beatles, Jimi Hendrix gibi "Batılı" müzisyenleri de en az ülkelerinin topraklarının melodileri ve ritimleri kadar sevmeleri.  
Hangi şarkı? "Soubour"

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi