• $32,3467
  • 35,0916
  • 2309.88
  • 9079.97
17 Nisan 2016 Pazar 01:00 | Son Güncelleme:

22 Nisan'da Akrep'te dolunay var

22 Nisan'da Akrep'te dolunay var

SEMA KILIÇ
sema_mavii@hotmail.com

Kararlılık kazandırır!

Boğa ve Akrep her ikisi de, karar vermeden önce iyi düşünen, kararlarını verdikten sonra asla vazgeçmeyen, kendilerinden emin burçlardır. Demek ki, bu Dolunay’da Güneş ve Ay bizlere, kararlılığın önemi ve değerini işaret edecek. Boğa burcu ayrıca ‘değerler’ demektir. Maddi-manevi değerlerimizi bilmek, onlara sahip çıkmak ve korumakla ilgilidir. Şükretmeyi anlatır ayrıca Boğa. Sahip olduğumuz şeyleri bir gözden geçirelim ve şükredelim. En başta sağlık ve ailemiz için şükredelim, onların ve kendimizin değerini bilelim. Akrep ise, paylaşmakla alakalıdır, maddi-manevi değerleri başkalarıyla paylaşmaktır. Gücü birleştirmenin önemini vurgular. Veya kendi gücümüzün farkına varmamız, içsel gücümüzün birçok zorlukları yenen en büyük yardımcımız olduğunu gösterir. Akrep dönüşüm demektir ayrıca. Bu Dolunay’da bazı derin duygularımızı dönüştürmeye ihtiyacımız olabilir. Bunun için bir yüzleşme yaşamaya açık olmalıyız. Bu aralar hangi duygular ve inanç kalıpları bizi zorluyor, nelere direniyoruz, bir gözden geçirip onların farkına varmak, onları atıp yerine yeni ve sağlıklı olan duygu ve inanç kalıplarını yerleştirmemiz Dolunay’ın yansıttığı enerjileri en iyi şekilde değerlendirmemizi sağlayacaktır. 

Sevgiyi yeniden hatırlayacağız

Klasik Astroloji Ay’ı Akrepte düşüşte yani verimsiz, güçsüz ve negatif bulur. Klasik Astrolojinin siyah-beyaz, bu tek yönlü tanımına katılmam. Kişi kendini geliştirmiyorsa, negatif şeylere odaklanıyorsa elbette Akrep’in negatif yanı ortaya çıkacak ve negatif yanını yaşayacaktır haliyle. Ancak kendini geliştiren, ruhsal olarak ilerleyen kişi için aynı şey söz konusu değildir. Tam tersi Ay Akrepte, ruhsal anlamda ileri bir insanda olumlu çalışacaktır. Ay’ı Akrep’te olan birçok ‘şifacı’ insan tanıyorum. İnsanların derin duygularına nüfuz etme yeteneği ve yüksek sezgi kabiliyeti olan ve bedenlerinde yüksek şifalı manyetik enerjiye sahip kişilerdir onlar. Bu enerjileriyle insanlara şifa verip iyileştirmekteler. Buradan şunu anlıyoruz ki, bir enerjinin hangi yanına odaklanırsanız, hayatınızda ve kişiliğinizde o yanı baskın olacaktır. Onun için, siz siz olun, her zaman olumlu düşünün, olumluya kayın, hayatınızda ve kişiliğinizde olumlu olanı hâkim kılmaya çaba ve irade gösterin. Çünkü pozitif enerji insanı ‘sevgi’ye götürür. Sevgi en nihai ve en yüce duygudur. Bilim adamları bile sevginin en büyük pozitif enerji kaynağı olduğunu kanıtlarıyla ortaya koymuştur. Ünlü bilim adamı Einstein’in kızına yazdığı ve yakın zamanlarda ortaya çıkan mektubunda, sevginin en büyük güç olduğunu anladığını yazıyordu. Astrolojik olarak da Boğa-Akrep aksındaki Dolunay tam da bunları yeniden anlayacağımız ve idrak edeceğimiz zamanlara işaret ediyor. Dolunay’da Güneş’in, sevgi gezegeni Venüs tarafından yönetilen Boğa burcunda olması bunu çok iyi anlatıyor. Özetle, sevgiyi ve değerlerimizi yeniden hatırlayacağımız bir Dolunay olacaktır bu. Sevginin birleştirici gücünü ve değerlerimizi sevgiyle kabul edişimizin önemini derinden hissettirecektir bize. Sevgi-nefret sarmalından çıkmak, sevgiyi galip çıkarmak mücadelesi… Kazanan sevgi olsun!

Pozitif niyetlerle karar alın 

Bu Dolunay'dan en başta Akrep, Boğa, Aslan ve Kova burçları etkilenecektir. Çünkü bu dördü sabit burçlar grubundandır. Bir sabit burçtaki dolunay diğer tüm sabit burçları etkiler en başta. Burcu, Yükselen burcu veya Ay burcu bu burçlardan birinde olanlar Dolunay enerjisine kulak versin, Dolunay’ın enerjisini hayatınızda olumlu olarak kullanmak için pozitif düşünce ve niyetlere ağırlık verin ve pozitif niyetlerle karar alın. O zaman Dolunay enerjisinin hayatınıza olumlu katkılarını görürsünüz. 

DOLUNAY’IN BURÇLARA ETKİSİ

Koçlar, Güneş para evinizde, parasal konularda çabalarınızın verimli sonuçlarını alma zamanı. Yeteneklerinizi paraya çevirme zamanı. Bir para krizini aşmak da gerebilir ayrıca. 

Boğalar, Güneş burcunuzda, ilişkiler ve görüşmeler önemli. İnsanları ikna etmeniz zor olmayacaktır. Başarı için yıldızlar yanınızda. Sağlık önemli. Doğru teşhise önem verin. 

İkizler, ruhsal olarak güçleniyorsunuz, ihtiyacınız olan güçle doluyorsunuz. Önemli birilerince desteklenebilirsiniz. Bir konuda yol ayrımına yakınsınız. Onun için gözlem yapın. 

Yengeçler, Güneş bir idealinizi gerçekleştirme evinde ve olumlu pozisyonda. Desteklenecek, bir dileğinizi gerçekleştireceksiniz. Sevgi, ilişki konusunda veya  parasal bir konuda olabilir.     

Aslanlar, Dolunay’da Güneş tepenizde. Bir güç elde edebilirsiniz. Bir konuda istediğiniz sonucu alma, önemli kişilerle görüşme ve yetki alma zamanı. Parasal kazanç geliyor. 

Başaklar'a uzaktan haber var

Başaklar, uzaklardan güzel bir haber gelebilir size. Ayrıca resmi işler ve görüşmeleri halletmek, yeni bir iş veya bir proje üzerinde çalışmak için çok iyi bir zaman. 

Teraziler, parasal açıdan destek alma zamanı, para gelebilir size. Sağlığa özen göstermeniz daha iyi olmanızı sağlar. İlişkilerde git-gel, sürprizler olabilir. 

Akrepler, bir konuda toplum önüne çıkabilir, takdir alabilirsiniz. İşbirliği, iş görüşmesi olumlu ama bedeli düşündürüyor. Çok ince hesap kafa karıştırır. Gerçekçi, net ve sade olmak zamanı. 

Yaylar, iş, çalışma ve sağlık alanı yoğun. Boğa Güneş işlerinize odaklanmanız için pozitif güç veriyor. İşleri tamamlayıp iyi sonuçlar alma zamanı. Duygusal uyanış zamanı ayrıca. 

Oğlaklar, dost burç Boğada Güneş, sizi öne çıkaracaktır, verimli, para getiren işlere odaklanmanız kazandırır. Aşksal bakımdan kendinize güvenme zamanı. Aşksal heyecan var. 

Kovalar, Dolunay tepenizde doluyor, bir konuda dikkat çekmeniz mümkün. Bir işi tamamlamak ve yeni bir yola girmek zamanı. Acele etmeden ilerleyin. Evle ilgilenmek mutlu edecek. 

Balıklar, yoldan gelen haberler var. Seyahat olabilir. Aileyle görüşme, sevgi alma-verme mutlu eder. Bir konuda ailenin desteğini alacaksınız. Bir resmi işi tamamlamak üzere harekete geçebilirsiniz ayrıca. 

 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'