• $32,38
  • 35,0301
  • 2325.99
  • 9106.05
15 Temmuz 2012 Pazar 04:37 | Son Güncelleme:

10 soruda melek terapisi

10 soruda melek terapisi

Son günlerde çokça duymaya başladık, ‘melek terapisi’ni. Kitaplar yazıldı, uygulamalar başladı ve dinimize göre bize bizden yakın melekleri yardıma çağırmak için spritüel koçların yardımı gerekti. Öğrenmek isteyenler için detayları konunun uygulayıcılarına sorduk…

 

Elif AKTUĞ
elif.aktug@aksam.com.tr

Dinimizde ve elbette her dinde varlıkları açıkça kabul edilen meleklerden, son zamanlarda bazı kitaplar ve meditasyon yöntemleri sayesinde sıkça ve farklı bir söylemle bahseder olduk. Bahseder olduk ama halk arasında ‘melek terapisi’ denilen yöntemlerle melek koçluğu yapan ‘şifacılar’ acaba aslında ne yapıyorlar ve melek koçluğu ne demek, sizin için araştırdık.  

Uzun süre üst düzey yönetici olarak çalışan ve ‘Meleklerle Yaşamak’, ‘Melek Uyumlaması’, ‘Melek Kartları’ ve ‘Meleklerin Gücü’ adlı kitapların yazarı Beki İkala Erikli, ülkemizde ‘melek koçluğu’ kavramını ilk dillendiren ve ilk uygulayanlardan. 

Bilinçaltı Dönüşüm Uzmanı Güneş Tan, uzun süre ABD’de yaşadıktan ve konuyla ilgili eğitimler aldıktan sonra İstanbul’a döndü; Tan, melekler sayesinde başladığı çalışmalarında yine meleklerden faydalanıyor. Spritüel yaşam koçu Tuğçe Işınsu ise yine melek terapisi uygulayanlardan. Enerji uzmanı Şebnem Özkan, uygulamayı ilk elden öğrendiğini açık yüreklilikle söylüyor.

Bu arada İngilizce ‘Angel Therapy’ olarak kullanıldığı için dilimize ‘melek terapisi’ olarak yerleşen kavram, uygulayanlar tarafından asla ‘terapi’ olarak tanımlanmıyor.

Çocukluğumuzda büyüklerimizden duyduğumuz ‘sağ omzumuzdaki, sevaplarımızı yazan ve sol omzumuzdaki günahlarımızı yazan melekler’ mi acaba bahsi geçenler? Büyüdüğümüz için mi varlıklarını unuttuk, hatırlamak için illa sıkıntıya düşmek mi lazım, çağırsak gelirler mi, bildiklerimizi bir gözden geçirmekte fayda var. Duyduklarımız, bildiklerimiz, inandıklarımız ve bilim farklı cevaplar veriyor, ancak ‘melek’ kelimesi bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor. 

ÖNCE TERS GÖRÜŞ

Bu arada bilim demişken ‘10 soruda melek terapisi’ne geçmeden Psikiyatri Profesörü Kerem Doksat’a da kulak verelim. Bakın bilim bu durumu nasıl değerlendiriyor? 

 “Virtue ismindeki yalancı-bilimsel para tuzaklarından birini kurmuş bir kadının aldatmacası. İddia ettiği unvanlara gerçekten sâhip mi bilemem ama en azından bunu kötüye kullanan bir şarlatan belli ki. Klâsik dinlerin ‘kesmediği’ yeniçağ insanlarını aldatmak için dinsel söylemleri kullanarak hiçbir bilimselliği olmayan böyle şeyleri uydurup sonra da insanların paralarını, umutlarını ve sıhhatlerini sömürüyorlar. Melek, cin, Tanrı gibi motiflerle irtibat iddiaları tamamen bilimdışıdır çünkü bunlar bilimsel olarak varlıkları veya yoklukları ispatlanamayacak kavramlardır. Kısacası, feng shui, reiki, spiritüel şifâ gibi aldatmacalardan bir yenisi daha gündeme oturmuş!

Akıl sağlığı yerinde olup da eğlence kabilinden bunlara gidenlere bir şey demek zor ama psikiyatrik hastalar da gidiyor ki, en büyük tehlike burada! Empoze edilen dinî muhtevalı safsatalarla ruhsal dengeleri iyice bozuluyor ve hastaneye yatırarak tedavi etmek zorunda kaldığımız pek çok vaka var.”

1- Melek koçluğu nedir?

Beki İkala Erikli: Biz ‘melek terapisi’ diye bir terim kullanmıyoruz. Yaptığımız çalışmalara ‘melek koçluğu’ diyoruz. Angel therapy, Amerika’da psikoloji doktorası yapmış olan ve melekler üzerine onlarca eseri bulunan Doktor Doreen Virtue’nun yarattığı bir çalışmadır. Yapılan çalışma, danışanlara yaşamlarındaki önemli konularda meleklerin rehberliğini iletmekten oluşmaktadır. 

Tuğçe Işınsu: Evrenin en saf enerjisiyle şifalanma, farkındalık, sevgi yolunu seçme, boyutlar arası haberleşme, arınma ve saflaşmak... 90’larda ABD’de popüler oldu, ülkemizde son beş yıldır popüler. İçinde imgeleme, regresyon, bilinçaltı temizliği, meditasyon ve enerji çalışmalarıyla ilgili boyutları da olan çok özel bir çalışmadır, çok ticari olarak ele alınmamalı. 

Güneş Tan: Meleklerle iyileşmek veya meleklerle yaşamak denilebilir. Bu insanın tercih edebileceği bir yaşam stilidir. Meleklerle irtibatta olmak ve onlardan yardım istemektir.

Şebnem Özkan: Çalışmalarıma melek danışmanlığı adını veriyorum. Farkındalık ve güçlenme çalışmaları olarak uyguluyoruz. Bu çalışmalar, bize her konuda destek olmaları için melek dediğimiz evrensel enerjilerden destek almaktır. Kolay, çok zevkli ve etkili bir yöntemdir.

2- Nereden öğrendiniz?

Beki İkala Erikli: Meleklerin rehberliğinden söz ederken aslında kendi iç sesimizi duymaktan söz ediyoruz. Bu iş, bir parça İngilizce öğrenmeye benziyor. Nasıl iyi İngilizce konuşmak için iyi bir eğitim, bol pratik yapmak ve dil yeteneği gerekiyorsa, meleklerin sesini duymaya da eğitim alarak başladım ben. Dr. Virtue’dan ve oğlundan eğitimler aldım. Bunları yaşam koçluğu ve NLP eğitimlerimle de birleştirince ‘melek koçluğu’ doğdu.

Tuğçe Işınsu:  5 yıl önce Kur’an ve sünnet üzerine yapılan manevi bir tedavi şekli olan havas eğitimi almak için dünyaca tanınan bir ustanın kapısını çaldım ama o “Senin artık melek enerjisine geçmen gerek” dedi ve beni arındırdı. 1,5 yıl meleklerle ilgili çok özel bir eğitim aldım. Zaten psişik olarak kanalım açık olduğu için zorlanmadım. Birçok merkezden ve üniversitelerden çalışmalarımla ilgili teklif geldi ve zaten üzerine iki kitap daha yazdım. Bu enerjiyle insanların yaşamına ‘yeni bir bakış açısı’ sunuyor, sevgiyi ve saflığı öğretiyor, bu boyutun yanlışlarını gösteriyorum. 

Güneş Tan: Hayatın hep sürprizlerle dolu olduğu söylenir. Herkes gibi yaşam sürprizlerimin beni 40’lı yaşlarımda getirdiği nokta, hiç de iç açıcı değildi, sorunlarım çoktu; bel-boyun fıtığı, huzursuz bacak sendromu, dayanılmaz eklem ağrıları, fibromiyalji, romotoid arterit, karpal tünel sendromu, bağışıklık sistemimde çöküklük, ağır depresyon ve panik atak… En son gittiğim doktor, küveti sıcak suyla doldurup içine uzanmamı ve bu şekilde rahatlayabileceğimi söylemişti ve ben de yaptım. Gözlerim açık ne kadar bir süre geçti hatırlamıyorum ama etrafımın hatta içinde bulunduğum boşluğun bile minik altın sim taneleriyle kaplanmaya başladığını fark ettim. Sanki küçük melekler, altın rengindeki kanatlarını çırpa çırpa, parlak altın zerrecikleri saçıyorlardı bana doğru. Sanki içimden tatlı bir sesin, “Bizim ışığımız ile yıka aksın gitsin tüm hastalıkların” dediğini hissettim. Meleklerle bağlantım böyle başladı ve sonra onlarla çalıştıkça, altın melek enerjisini de kullandıkça tüm hastalıklarım iyileşti. 

Şebnem Özkan: Bu soruyu “İlk elden eğitim aldım” diye cevaplıyorum. 2009 senesinde baş meleklerin kendiliğinden gelişen bir uyumlanmasıyla meleklerle tanıştım. Ve onlar bana nasıl öğrettiyse ben de öğrencilerime bu şekilde öğretmeye devam ediyorum. Bireysel çalışmalarla kişilerin her türlü sorununa danışmanlık veriyorum. Psikoloji eğitimimden de destek alıyorum bu esnada. 

3- Kimler ilgileniyor?

Beki İkala Erikli: Terapi değil ama melek koçluğu, birçok kişinin ilgisini çekiyor. Hatta pek çok kişi, kendileri melekleriyle iletişime geçmek için bizden eğitim alıyor. En sağlıklısı da bu, çünkü belki yaşamınızın bir veya iki sorusuna bir danışma çalışmasında cevap alabilirsiniz ama bir sonraki virajda “Ah keşke şu anda ben de meleklerimin rehberliğini alabilsem” diyor insan.

Tuğçe Işınsu: Bu bir iyilik ve sevgi yolu herkesi bir kılıyor, kimseden farklı değil. Koşulsuz sevgi bir süre sonra her şeyi iyileştirebilir. İnsanlığın bugünkü aciz ve kaybeden hali ‘sevgisizlikten’. Melek enerjisi yeniçağın kurtuluş planı. 

Güneş Tan: İnsanların melek çalışmalarına karşı yaklaşımı gayet iyi. Düşünün ki sıkıntı içinde çözümsüz olaylarla hayatı yaşarken insan, bir elin uzanıp onu bulunduğu girdaptan dışarı çekip çıkarmasıyla nasıl hisseder!

Şebnem Özkan: Çok ilgileniyorlar genelde. İlgilenmeyenlerse ya daha önce denememiş ya da daha önceden birtakım korkuları, endişeleri olan kişiler. Bu endişeler temizlendiğinde onlar da zevkle çalışmaya başlıyor. Farkındalığımızı geliştirmede ve içsel gücümüzü açığa çıkartmada çok yararlı olan bu yöntemden herkes yararlanabilir. 

4- Meleklerle iletişime geçmek kolay mı?

Beki İkala Erikli: Aslında düşündüğünüzden çok daha kolay. O iç sesimizi bir şekilde hepimiz duyuyoruz. Önemli olan meleklerin yani sevginin sesini ‘öteki sesten’ ayırt etmek.

Tuğçe Işınsu: Kesinlikle değil... Bu işin kolay veya basit gibi tanıtılıp basit çalışmalarla mümkün gibi gösterilmesi çok yanlış. 1,5 sene çalıştım, iki kitap okuyup iki seans almakla olmaz. Uzun uzun arınmanız, kendinizi tanımanız lazım; sabırlı, iyi kalpli, sevgi dolu ve olgun olmanız gerek. Kötüleri bile affetmeniz ve sevmeniz lazım. 

Güneş Tan: Elbette, ancak bunu bilen biriyle yapmak yolunuzu kolay bulmanızı sağlar. Melekler neşeli, rahat insanların çevresini zaten hiç bırakmaz, işin en büyük sırrı bu. Bu yüzden kendinizi rahatlatarak, onları çevrenizde düşünmek hatta hissetmek iletişime geçmenizi kolaylaştırır.

Şebnem Özkan: Çok kolay çünkü bunun için gerekli olan algılar hepimizde mevcut. Sadece onları açmamız gerekiyor ve bunu da güvenli bir şekilde yapmaya çok dikkat ediyoruz.

5- Meleklerin iletişime geçtiğini nasıl anlarız?

Beki İkala Erikli: Aslında meleklerimiz her an bizler için en hayırlı yolu fısıldıyor. O içinizi ısıtan, bizi teselli eden veya ‘onu affet’ diyen ses, meleklerin yani sevginin sesidir. Melekler bize işaretlerle de mesaj verirler: Tüyler, gökkuşakları, önümüze çıkan metal paralar veya melek şeklinde bulutlar, hatta hep arka arkaya karşımıza çıkan sayılar, meleklerin bize göz kırpmalarıdır.

Tuğçe Işınsu: Herkes melek göremez. Onların boyutları bizim bu boyuttaki gözlerimizle görülemez ve bu boyuttaki algımızla algılanamaz. Sevgiyi daha çok isteyeceksiniz bu konuya uyumlandıkça, Allah’a daha yakın olacaksınız. 

Güneş Tan: İçinizi huzur kaplar tüm bedeniniz rahatlar ve hissedersiniz onları, insanlar gözlerini kapattığında melekleri görüp onlarla iletişime geçebiliyor.

Şebnem Özkan: Onlara bu dileğimizi iletmemiz gerekli öncelikle. Ve bunu takiben her zaman destekleyici, motive edici, bizi korkutmayan, hatalarımızı gösterseler bile, bizi her zaman bir basamak yukarı taşıyan rehberlik aldığımızda bu meleklerimizin yönlendirmesi oluyor. Bir de çok çeşitli işaretleri yoluyla bunu yapabiliyoruz: bir şarkı sözünden, bir rüyaya kadar. Aslında çoğumuz işaretleri yoluyla onlarla iletişime zaman zaman geçebiliyoruz ve fark bile etmiyoruz…

6- Melekler bize  yardım eder mi?

Beki İkala Erikli: Eğer onlardan bir şey istersek, bize seve seve yardım ederler. İlahiyat profesörü olan bir bey, “Melekler Allah’ın memurlarıdırlar” demişti. 

Tuğçe Işınsu: Elbette.

Güneş Tan: Hem de nasıl…

Şebnem Özkan: Tabii.

7- Sadece istemek yeterli midir?

Beki İkala Erikli: Evet, Allah’ın izniyle meleklerden yüreğimizdekini istemek ve istediğimiz şeyi meleklerin getireceğine güvenmek yeterli. Bir de ‘bırakmak’ önemli.

Tuğçe Işınsu: Değil. Hazır da olmanız lazım... Eşini aldatan ya da yalan söyleyen, bencil ya da kıskanç kişiler bu enerjiye ait değildir, isteseler de yeterli gelmez. İstemek bir başlangıç, çok ciddi ve uzun bir arınma süreci lazım. Doğru zaman geldiğinde siz artık eski siz olamazsınız zaten. Bazı kişiler seçilmiştir bu enerji için...  

Güneş Tan: Evet, isteyip kendini rahat bırakmak sonra çağırmak için ufak bir meditasyon yapmak yeterli.

Şebnem Özkan: Hayır, bu sadece başlangıçtır. İstediğimiz zaman bize verilen rehberliği bizzat uygulamak gereklidir. Farkındalığımızı yükseltmemiz ve akabinde işe koyulmamız gereklidir… Yoksa ne kadar çok ve güzel rehberlik alırsak alalım, hiçbir işe yaramayabilir ve dileklerimiz gerçekleşmez. Meleklerle çalışmalar bize bir şeyler öğreten ve bizi kuvvetlendirici çalışmalar olmalıdır. Yoksa melekler bizim yerimize işimizi gücümüzü yapamaz tabii ki. Özgür irademize karışamayan enerjiler olarak böyle bir yetkilerinin dahi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

8- Başka terapiler  var mı buna benzer?

Beki İkala Erikli: Biz, ‘melek koçluğu’ çalışmalarının yanında, ‘meleklerle geçmişi şifalandırma’ çalışmaları da yapıyoruz. Hayatta tekrar tekrar yaşadığımız konular aslında geçmişten gelen kalıplarımız. Regresyon (geriye dönme) çalışması ve meleklerin yardımıyla bu kalıpları şifalandırıyoruz. Örneğin korkular, ilişkiler ya da yaşamdaki blokajlarımız geçmişten gelen kalıplardan bazıları.

Tuğçe Işınsu: Melek terapisi Allah’ın sevgisine yakın olmaktır. Bundan öte bir çalışma olamaz. Fakat başka enerji çalışmaları bu sistemin içinde kullanılabilir; imgeleme, meditasyon, arınma çalışmaları gibi. Doğru olan her yol meleklere yani Allah’a çıkar, çıkmıyorsa yol yanlıştır. Bu çalışmayı yaşayan kişiler daha alt varlıklardan ve enerji boyutlarından uzaklaşır. Benzer enerjiler zaten birbirini çeker. Bazı insanlara da “melek gibi” deriz, bu kişiler şifacı olabilirler isterlerse... 

Güneş Tan: Birçok uygulama ve teknik var insanı rahatlatan, ancak önemli olan radikal bir dönüşümü hızlı ve kalıcı bir şekilde oluşturmak. Bu, adıma marka tescilli Akashik Transformation Technique, yani ARTT sistemi ile insanın yaşam kodlarını değiştirerek yapılabiliniyor.

Şebnem Özkan: Tüm evrensel enerjiler bize öğretir ve yardım eder; eğer istersek ve açıksak… Diğer çalışma konularımdan, Şamanik bir yöntem olan Rehber Hayvanlar bunun için çok güzel bir örnektir.

9- Olumsuz tepki alıyor musunuz?

Beki İkala Erikli: Bazıları destekliyor, bazıları karşı çıkıyorlar, kiminle konuştuğunuza bağlı... 

Tuğçe Işınsu: Ben tartışma programlarında ilahiyatçı büyüklerimle hep aynı yerde oldum aslında. Onların takdirini de gördüm. Çok dindar biriyim, ailem de öyle aslında. 

Güneş Tan: Neden tepki çeksin, neticede Allahın meleklerinden yardım isteniyor. 

Şebnem Özkan: Melekler dinlerden bağımsız evrensel enerjilerdir. Her dinde çalışılır ve meleklerle çalışmak için herhangi bir dine mensup olmak gerekliliği de yoktur. Bu konuyu kitabım “Meleklerin Seninle Konuşuyor’da” da açıklamaya çalışmıştım.

10- İnsanların ne işine yarar bu terapi?

Beki İkala Erikli: Melek Koçluğu almak veya meleklerin sesini duyabilmeyi öğrenmek, iş dünyasından tutun özel yaşamınıza kadar her alanda sevginin sesini, ya da sizin için en hayırlısını bilen parçanızın sesini dinleyerek ilerlemenizi sağlıyor. Hayatta sevginin rehberliğiyle ilerlemek benim edindiğim en büyük hazine. Doğru yolda olduğunuzda zaten yolunuz otomatikman açık ve ışık, mutluluk dolu oluyor.

Tuğçe Işınsu: Tüm yaşamını baştan sona değiştirir. Gerçek sevgiyi sunar ve başka boyutların varlığını gösterir. Sınırsızlığı deneyimlersiniz, insanlara bir şeyler verme ve katma arzunuz yükselir. Metafizik günlük yaşamınızın parçası olur. 

Güneş Tan: Her şeyine yardımcı olabilir.  İnsanın önündeki yolların açılmasına, teselli ve çözüm bulmasına, rahatlamasına, ağrıların geçmesine vs.

Şebnem Özkan: Her çeşit sorunuzu ve sorununuzu sorabilir, rehberlik alabilirsiniz. Bu şekilde içsel gücümüz ve farkındalığımız artar ve çok daha mutlu, başarılı, sağlıklı vb. insanlar haline geliriz. Meleklerle  çalışmalar en temelde öz-ışığımızı ve gücümüzü arttırıcı olmalı… Böylece, olmamız gerektiği gibi çok ışıklı ve tüm evrende saygı duyulan varlıklar olarak hayatımızı sürdürebiliriz!

Beki İkala Erikli: Bir de melek kartları var

- Melek kartları, meleklerle çalışırken, bize mesaj veren harika bir araçtır. Melek kartı derken, büyük kitapçılarda satılan, resim ve mesajlardan oluşan 40-50 karttan oluşan kart setlerinden bahsediyoruz. 

- Bir soru sordunuz ve o 40-50 kartlık desteden nasıl oluyorsa tam sorunuza cevap olan kart elinize geliverdi. Ya da bir kart, elinizdeki kartları karıştırırken siz daha bir soru bile sormadan desteden fırlayıverdi. Elinize alıp okursunuz kartın mesajını ve gülmeye başlarsınız. Cuk oturur çünkü size söylenen, tam duymanız gereken mesajdır elinizdeki. 

- Meleklerle iletişim kurma eğitimlerine bu yüzden melek kartlarıyla mesaj alarak başlıyoruz. Son derece kolaydır melek kartlarını kullanmak çünkü.

- Aldığınız set, gerçekten melek kartı seti olsun, tarot kartları veya tarotla ilgisi olmasın. Bunun nedeni şu: Meleklerle çalışırken, mesajları meleklerden almak istiyoruz. Bunun için de uygun olan, melek kartlarıyla çalışmaktır. Melek kartlarının enerjisi, tarot’tan farklıdır. 

- Sizi çeken kartları alın. Önünüzdeki alternatiflere bakın, gözünüz birine takılır. Yüreğiniz, eliniz bir sete uzanır. İçinizden bir seti almak gelir. Onu alın.

- Melek kartlarının geleceği söylemekle ilgisi yoktur. Melek kartları, bize meleklerin ışık dolu rehberliğini verirler. Herhangi bir konuda meleklerimizin sevgi dolu tavsiyelerini iletirler. Bizler ışığın, sevginin yolunda ilerledikçe, bizi bekleyen gelecek de doğal olarak ışık ve sevgi dolu olacaktır.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı