• $32,3758
  • 35,0258
  • 2325.77
  • 9087.61
29 Mart 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

“Seni seviyorum” demek için geç kalmayın

“Seni seviyorum” demek için geç kalmayın

“Bana Hiç Seni Seviyorum Demedin”, Evrim Milaslı’nın ilk kitabı. Babasının hastalığı sırasında yaşadıklarından yola çıkarak yazdığı kitapta “Her şeye rağmen yağmurdan sonra gökkuşağının çıkar ve güneşli günler başlar” diyor Milaslı. Bir de “Seni seviyorum demek için geç kalmayın…

ARZU AKYOL
arzu.akyol@aksam.com.tr

Evrim Milaslı Ankaralı. 1981 yılında iki çocuklu bir ailenin ilk ferdi olarak dünyaya gelmiş. TED Ankara Koleji’ni bitirdikten sonra Başkent Üniversitesi’nde Sigortacılık ve Risk Yönetimi okumuş. On yıl kadar aile şirketinde yöneticilik yapmış. Bu sürede bazı internet sitelerinde hayata dair haftalık yazılar yazmış. Son beş yıldır da profesyonel olarak hikâye fotoğrafçılığı yapıyor. Evli ve iki çocuklu bir anne aynı zamanda.  “Bana Hiç Seni Seviyorum Demedin” Milaslı’nın ilk romanı.

KENDİMİ YAZMAK ZOR DEĞİL

Önce yazının hayatına girişlini anlatıyor Evrim Milaslı.  

“Çocukluk yıllarımda annemle her tartıştığımda soluğu odamda alır,  içimdekileri kâğıda döker ve yazdıklarımı yatmadan kapısının önüne koyardım. İletişim için böyle bir yol bulmuştum. Ruhumdaki bu “illa kendimi anlatma”  derdiyle kelimelere düşkün biri oldum sanırım.

Bir ailenin kanserle mücadelesini ve bu hastalıkla yasamaya çalışmasını anlatıyor kitap. Kanser olan baba ama tüm aile zor günler geçiriyor. Sonra ailenin kendini iyileştirme süreci başlıyor. İlk kitabında kendi hikâyesini anlatmış Milaslı. Bunu yaparken zorlanıp zorlanmadığını soruyoruz. Zorlanmamış…

“Benim hayatımda hiç esrarengiz bir taraf olmadı. Kişilik olarak zaten her şeyi açık yaşamayı seven biriyim. Benim yapımda biri için bahsettiğiniz çıplaklık ruhumu acıtıp, huzursuz etmez. Ben; gerekliliklere ve soyunduktan sonraki estetiğe yani amaca daha çok dikkat edip odaklanırım. Benim yaşadıklarım başka insanlara bir şekilde yardım edecekse, sadece yalnız olmadıklarını bile hissettirecekse her şeye değer. Gerçek bir öyküde bir şeyi atlamak ya da biraz daha süslemek benim için mümkün olmuyor. Sanki okuyucuya yalan söylüyormuşum gibi bir hisse kapılıyorum. Yazarken geçmişe dönüp başka birinin hayatı gibi irdelerken, betimlemelerimde bile hep bir eksiklik varmış gibi geliyor. Zorlu bir süreçti diyebilirim. Ancak kurgu benim için daha kolay oldu. Kişilerin ve olayların yaratıcısı benim. İstediğim her şeyi istediğim şekle dönüştürebilirim. Bu çok büyük bir yelpaze ve rahatlık.”

İYİ Kİ DE YAZMIŞIM

Evrim Milaslı babası kansere yakalandıktan sonra ailece yaşadıklarını dayanak yapmış kitaba.

“19 yaşımda aldığım bir haberle değişen dünyamla başlıyor ve hayatımın son on senesine kadar anlatıyorum. Ailecek hayatımızdaki olaylarla mücadelemiz, büyük bir aşk hikâyesi, dostluklar ve hayata dair her şey var diyebilirim. Çok anlatmak istemiyorum, okuyucunun sürprizleri bozulmasın. Lise çağlarımda babama hep “Senin kitabını yazacağım” derdim. Zor bir babaydı. Ve sonra hayat hiç düşünmediğim bir kasırgayla dünyamı alt üst etti. Altı mı daha iyiydi üstü mü hiç bilemeyeceğim ama hikâyemi anlatmam lazımdı. Paylaşmak gerekli. Ve yazdım. İyi ki de yazmışım. Her şeye rağmen yağmurdan sonra gökkuşağının çıkar ve güneşli günler başlar. Hayat kayıplara rağmen bambaşka güzelliklerle bize mutlaka kollarını açıyor. Yeter ki vazgeçmeyelim…” diyor.

GELİRİ KANSERLİ ÇOCUKLARA

Kitabın tüm gelirini kanserli çocuklara bağışlamış Evrim Milaslı. “Anne olmadan öncede böyle bir düşüncem vardı. Ama olduktan sonra kanserli çocukların yaşadıklarını düşünmek bile burnumun direğini sızlatmaya yetiyor. Kanserle maalesef bizim de bir hikâyemiz oldu. Bu yolda o minnacık kalplere azıcık da olsa destek olmak biraz içimi rahatlıyor. Ben kitabımın gelirini bağışlayarak sadece aracı oluyorum. Asıl okuyucular yardım ediyor.”

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı