FOTO GALERİ

Zayıflamak isteyenler tüketiyor! Faydalarında yok yok!

Muşmula Türkiye’de genellikle Karadeniz bölgesinde üretiliyor. Karadeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen muşmula meyvesi yaz aylarının sonuna doğru çıkar. Muşmulanın hasadı ekim sonu kasın başı gibi başlar ve birkaç ay sürerek kışa kadar devam eder. Toplandıktan sonra tercihe göre kurutulup kışın kurusu da tüketilebilir. Özellikle Karadeniz bölgesinde muşmula meyvesinden muşmula marmelatı da yapılmaktadır. Muşmula meyvesi dışında, muşmulanın yaprakları kaynatılarak da yağ yakımını sağlayan çay demlenebilir. İşte, muşmulanın faydaları…
16 Eylül 2019 Pazartesi 13:46
1 / 13

“Muşmulanın faydaları nelerdir?” sorusunun cevabı vatandaş tarafından oldukça merak edilmektedir. Muşmulanın faydaları oldukça fazladır. Birçok rahatsızlığın çaresi olan bu meyve döngel adıyla da tanınıyor.