• $32,3481
  • 35,1209
  • 2302.38
  • 9079.97
23 Kasım 2014 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Müziğin evrenselliğinden yanayım!

Müziğin evrenselliğinden yanayım!

Fantezi müziğin güçlü sesi Serkan Kaya, yeni albümüyle ‘Aşk Ne Demek Bilen Var mı?’ diyor… Poll Production imzalı albümüyle müzik listelerini zorlayan Serkan Kaya, yoğun ilgi gören ‘Mesele’ isimli parçasının farklı versiyonlarına yeni çalışmasında da yer vermeye karar verdi. Sanatçıyla yeni albümü ve bir sonraki çalışması üzerine keyifli sohbet gerçekleştirdik.

Uğur KALABAŞ

1998’de İstanbul’a geldiniz. Geliş hikayeniz nasıl gelişti? 
1998’de askerden dönünce İstanbul’a geldim. İstanbul’a geldiğimde müzisyen bir arkadaşım karşıladı. Bana ‘Bu akşam sahneye çıkıyoruz’ dedi. Nereye, kiminle sorusunu soramadan Bostancı Gösteri Merkezi’ne gittik. O akşam Ajda Pekkan Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek ve repertuvarın tamamı türkü üzerine. Kendimi bir anda Ajda Pekkan’a vokal yaparken buldum. Tek gecelik ve özel olarak hazırlanmış bir konserdi.

Müziğe başlama hikayenizden kısaca bahseder misiniz?
Müziğe ortaokul yıllarında aile, eş- dost ortamında şarkı söylerken lise yıllarında düğünlerde söylemeye başladım. Şarkı söylemek en keyif aldığım şeydi. Daha sonra Ankara’da Armoni Mızıkası Birliği’nde askerlik görevimi yaptım. Askerden dönünce ilk albümüm için Prestij Müzik’le anlaşmıştım. Daha sonra bazı sebeplerden dolayı ayrılık yaşadık. 2001’de Şahin Özer’in yapım şirketiyle anlaştım ve ilk albümüm yayınlandı. 2011 yılında Poll Production yapımcılığında ‘Aşk Ne Demek Bilen Var mı?’ adlı ikinci albümüm yayınlandı. Prodüktörlüğünü Polat Yağcı ile beraber yaptığımız bu albüm aslında benim kendimi tam anlamıyla ifade edebildiğim için ilk albümüm denilebilir.

‘Bitti’ dediğimiz arabesk müziğine yeniden hayat verdiniz. Neden arabesk?
Ben çocukluğumdan beri Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses dinleyerek büyüdüm. Onları televizyonda izlerken, radyoda dinlerken hep orada olmayı o sahnede kendi şarkılarımı söylemeyi hayal ettim. O yüzden en başından beri ‘Arabesk’ müzikle ilgilendim. ‘Arabesk Gecesi’ adı altında da Türkiye’nin birçok yerinde konserler verdim.

ESKİ AŞKLAR YOK ARTIK 

Herkes sizi, sözü ve müziği sana ait olan ‘Mesele’ isimli şarkınızla tanıdı. Özellikle sosyal medya ve gece hayatının son 1 yıldır fenomen şarkısı oldu. ‘Mesele’ nedir?
Öncelikle müjdeyi vermek istiyorum. Yeni albümde ‘Mesele’ şarkısına 3 farklı versiyon yaptık. Dinleyenlerimin yoğun ısrarı üzerine bu şarkıyı albüme koyduk açıkçası. Meseleye gelince bana göre mesele; artık aşkı değil 2 günlük ilişkiye ‘aşk’ demeleridir. Mesele; sevdiğimize içten ve inanarak ‘Seni Seviyorum’ diyemediğimiz içindir. Belki çok klişe ama gerçekten eski aşklar yok artık.

Yeni albüm demişken, şu anda hangi aşamada? 
Yeni albüm biraz uzadı. Çünkü iki cd’den oluşan bir albüm ortaya çıktı. Bir cd’de sözü ve müziği bana ait olan şarkılar, diğer cd’de ise kendi tarzımızda tekrardan yorumladığımız eski şarkılardan oluştu. Ben iş konusunda disiplinli bir insanımdır. Herşeyin en iyisi olduğunda doğru zamanda insanlara sunulması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden yeni yılın ilk ayında yeni albümü dinleyebileceksiniz.

KISA ŞEHİR TURLARINI SEVİYORUM

Albüm dışında ev halinizde nasılsınızdır? 
Sanatçı olmamın yanı sıra bir aile babasıyım. Bu yüzden konserlerden ve albüm çalışmalarımdan kalan vaktimin çoğunu ailemle geçiririm. Sabahları erken kalkmayı seviyorum. Her sabah güne başlamadan önce haberleri okurum. Ardından o gün içerisinde yapacak olduğum işlerimi gözden geçiririm. Eğer o gün konserim varsa bol bol dinlenmeye çalışırım. Zaman zaman şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için de sakin, fazla kalabalık olmayan, doğayla iç içe olabileceğim yerlere giderim. Kısa şehir turlarını seviyorum.

Yatırımlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ticarete yabancı değilim aslında. Sivas’ta ticaretle uğraşan bir aileydik, o yüzden çok genç yaşta banka çek-senet, alım-satım derken ticaretle oldukça haşır neşir oldum. Eskiden beri gelen bu tecrübem şu anda yatırımlarımı mümkün oldukça doğru ve kalıcı alanlarda değerlendirmeme yardımcı oluyor.

Tahammül edemediğiniz şeyler nelerdir?
Yalan, iftira, ikiyüzlülükten nefret ederim. Bir insan ne ise, nasılsa o olmalı, öyle davranmalı. Ben net bir insanım, karşımdaki insanın da öyle biri olmasını isterim. Bu tahammülsüzlüğü ailem ve yakın çevrem çok iyi bilir.

HOŞUMA GİDEN HER ŞARKIYI DİNLİYORUM 

Albümünüzün adı ‘Aşk Ne Demek Bilen Var mı şarkısına yer vermişsiniz.’ Sizce aşk nedir?
Aşk; insanın kendi kalbine sıktığı gül dolu bir mermidir. 
n Siz ne tarz müzikler dinlersiniz?
Ben müziğin evrenselliğinden yanayım. Hoşuma giden her şarkıyı dinliyorum. Leonard Cohen de dinlerim, Müslüm Gürses’i de, Lana Del Rey de dinlerim Müzeyyen Senar’ı da. Geniş bir müzik kültürünü destekliyorum. Müzik insanın içinden gelen en belirgin duygularını yansıtır. Duyguların da renkleri vardır…

Söz yazarı ve besteciliğinizden söz edecek olursak bugüne kadar kaç beste yaptınız?
100’e yakın sözü ve müziği bana ait olan şarkım var. Bu albüm ve yeni çıkacak olan çalışmamdaki şarkıların çoğu da yine sözü müziği bana ait olan şarkılardan oluşuyor. Ayrıca birçok sanatçı da yine sözü ve müziği bana ait olan şarkılar mevcut.

Son olarak müzikal yaşantınızdaki hedefleriniz neler, planlarınız var mı?
Önümüzde o kadar uzun bir yol var ki; hedefimiz çok büyük. Bununla ilgili bütün planlarımız da hazır. Bence izleyelim ve görelim.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'