• $32,3252
  • 35,1035
  • 2307.23
  • 9079.97
21 Eylül 2014 Pazar 02:02 | Son Güncelleme:

Kendimi özgür hissetmek için 'Pop'u seçtim

Kendimi özgür hissetmek için 'Pop'u seçtim

1999 yılında ‘Fidayda’ diyerek profesyonel müzik hayatına adım atan Hatice yeniden doğuyor…

Yıllardır halk müziği ve fantezi şarkılarla sevenleriyle buluşan şarkıcı, pop müzik dünyasına yatay geçiş yapıyor! Yaptığı albümlerde tarzı sebebiyle tanıtım sıkıntısı çektiğini ifade eden şarkıcı bu tarz değişikliğiyle daha geniş kitlelere ulaşacağını umuyor… 

Bir anda müzik tarzınızı değiştirip pop söylemeye karar verdiniz? Nasıl gelişti bu süreç?
Kendimi daha özgür hissetmek adına verilmiş bir karar aslında. Belki pop müzik yaparsam daha geniş kitlelere hitap etme şansı bulurum. Diğer yaptığım albümlerde tanıtım sıkıntısı yaşıyordum ve bu beni sürekli olarak mutsuz ediyordu. Düşünsenize, ruhunuzu, yaşanmışlıklarınızı ve hayal ettiklerinizi kağıda döküp, yoktan var ediyorsunuz. Emeğinizi belli bir kesim dinlerken, büyük bir çoğunluğa ulaştıramıyorsunuz. Kliplerimin ve şarkılarımın geniş kitlelere ulaşması için radyo ve televizyonlarda dönmesi gerekiyor. Eski tarzımdaki şarkılarla belli bir kesimin şarkıcısı olmuştum. Gönlüm hep popüler müzikten yanaydı ve artık bu yolda ilerlemeye karar verdim.

Bu oldukça radikal bir karar değil mi?
Bu radikal bir karar evet. Ama zaman içinde alınmış ve uygulamaya geçmesini sağladığım bir karar. Artık pop şarkıları ve kostümleri giyen, dünya müziğinden renkler sunan bir Hatice olarak göreceksiniz beni. 99 yılında yaptığım albümle çıktığımda da sevenlerimin karşısına hep spor kıyafetlerle çıktım. 500 bin satan ve listelerde uzun bir süre zirvede kalan o albümümle de deprem olmasına rağmen radikal bir çıkışla, zirveye yerleşmiştim.

Kariyerinizde böylesine büyük bir değişikliğe giderken şarkı seçimlerini neye göre yaptınız?
Günümüz sound’ları ve sözlerine uygun bir şarkı ile ruhumu, fikirlerimi ve beni ortaya çıkaracak bir şarkı olmasına dikkat ettim. Nida Ünsal’ın bana yolladığı şarkıyla istediğim değişimi gösterebileceğimi düşündüm.

ARTIK SEVDİĞİM ŞARKILARI SÖYLEYECEĞİM

Geçmişinizde sizinle bağdaşan fantezi parçalarınız var. Dinleyiciniz sizden bunları da isteyecektir. Sahne için repertuvar hazırlıklarında eski parçalarınızı da dinleyecek miyiz?
Gençler ile aramda daha fazla bağ kurmak adına pop müziğe doğru yöneldim. Dinleyicilerimle aramda güçlü bir sevgi her zaman olmuştur. Sahnede ara ara popüler parçalar okuyordum. Benim sıkı takipçilerim bilirler. Enerji doluyumdur. Beni var eden ve sevdiğim şarkıları da okuyacağım ama popüler şarkıların ağırlıkta olacağı, sevdiğim şarkıları söyleyeceğim.

Eski Hatice fanları bu durum için ne düşünürler acaba?
Beni seven, konserlerim de yalnız bırakmayan fanlarım gene yanımda olacaklardır. Onların yadırgayacağı hiçbir şey yapmadım, yapmamda. Keskin, sert bir geçiş değil, yavaş yavaş, bu dönüşümü kabul edeceklerdir. Elbette onları kıracak, yadırgayacakları bir iş yapmam. 2000’li yıllara ayak uyduramayanların gideceğini düşünüyorum. Hep taze durmak, kanı hep taze tutmak gerekir. Olağanüstü bir değişiklik yapmadım. Sadece hareketli şarkılar yoğunlukta olacak.

HEYECANIM BÜYÜK

‘Sarmaş Dolaş’ adlı şarkınız yeni tarzınızın sadece fragmanı diyebilir miyiz?
Yaşam fragmanı. Ben seversem kalpten, gönülden severim. Bu şarkıya çok inanıyorum. Yeni yolculukların ilk adımı. Büyük heyecanım var.

Bu single ve yeni Hatice için hedefiniz var mı?
Hedefim geniş kesimlere de sesimi ve şarkılarımı, kaliteli bir şekilde ulaştırabilmek. Pop müzikle bunu başarabilmeniz daha kolay. Uzun bir yolculuğa çıktım. Her şeyin farkındayım.

Bikini ile kamera karşısına geçtiniz. Zorlandınız mı?
Neden zorlanayım. Fiziğime güveniyorum. Düzgün bir şekilde, gerektiği yerde gerektiği kadar sergilendiğinde bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Kaliteli ve başarılı işlere imza atmış bir yönetmenle çalıştığım için, utanacağım, sıkıntı yaratan bir durum söz konusu olmadı. 

Ses kadar görselliğin de önemli olduğu bir sektör bu.  Siz de oldukça dikkatlisiniz bu hususta…
Düzenli olarak spor yapıyorum, yürüyorum, dengeli bir yaşantım var. Yediklerime dikkat ediyorum. Sağlıklı bir yaşam sürdürme isteğimin sonucu. Bu işi yapanlar daha çok göz önünde olduğu için hep dikkat etmek zorunda. Ama ben gerçekten sağlıklı yaşam ilkesi doğrultusunda son 3 yıldır bu şekilde yaşantımı düzelttim. Şehir dışında yaşıyorum. Bol bol yürüyorum. Temiz hava, az stres.

Yeni bir popçu olarak single modasına mı ayak uyduracaksınız?
Hedef, 10 şarkılık bir albüm. Bu single yeni girdiğim bu yoldaki ilk işim. Hızlı bir şekilde kitlelerle ulaşması için elimden gelenin en iyisi. 10 şarkı bulmak ve yazmak kolay bir iş değil. O yüzden daha faza dayanamadım ve duygularımı bir an önce paylaşmak adına single yayınlama kararını aldım.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'