• $32,372
  • 34,9797
  • 2325.68
  • 9144.54
17 Ağustos 2014 Pazar 02:02 | Son Güncelleme:

İçinde aşk olmayan her şey sunidir

İçinde aşk olmayan her şey sunidir

Usta yorumcu Zara’nın yeni albümü ‘Derin Aşk’ kısa bir süre önce raflarda yerini aldı. Albümün yorumculuğu için çok önemli bir adım olduğunu söyleyen Zara’yla Akif Beki ile mutlu giden evliliği, kızları Dila, oyunculuğa bakış açısına kadar pek çok bilinmeyen konuyu konuştuk.

Zehra ÇENGİL

“Derin Aşk” albümüyle yeni bir heyecan yaşıyorsunuz. Bize biraz albümünüzden bahseder misiniz?
Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses, Kamuran Akkor ve Coşkun Sabah’tan dinlediğimiz ve çok sevdiğimiz eserleri sevgili Selim Çaldıran aranjesiyle okuduk. Hakikaten çok güzel bir iş oldu, yani içime sindi demek istiyorum.

Bu albümün müzikal kariyerinizde nasıl bir yeri var?
Yorumculuğum için önemli bir adım, icrası zor eserlerdi çünkü..

Usta tabir edebileceğimiz isimlerin eserlerini seslendiriyorsunuz. Albümde olacak parçaları neye göre seçtiniz?  Okurken ne hissettiniz?
Yapımcım Polat Yağcı’nın isteği “Kaç Kadeh Kırıldı” ve menajerim Mesut’un çok sevdiği eser “Kurşuna Gerek Yok” dışındakiler benim seçimim. Dinlemekten en çok zevk aldığım eserlerin önceliği oldu. Okurken de çok etkilenerek okudum, stüdyodakiler şahit...

Zara da iki yıldır bir anne…  Annelik duygusu sizi değiştirdi mi?
Fedakarlığı ve feda ettiğin için kârdâ olduğunu öğretti. Saniye saniye emek ne demekmiş, nedensiz- niçinsiz  bir aşk neymiş onu öğretti.

RUHUM ÇOCUĞUMA HAZIRDI

Anne olmaya hazır mıydınız, insanın biyolojik saati mi geliyor gerçekten?
Sevdiğin insanla her güzel şeyi paylaşmak ve zamanı geldiğinde bu mucizevi olayı da yaşamak istiyorsun tabii ki. Dila, plansız geldi ama çok da iyi oldu. Bir kadın, ergenliğe girdikten sonra bedenen anneliğe hazırdır ama önemli olan ruhun hazır olması, bunu sana hissettirecek olan da doğru kişidir.

Zara, bir pop müziği albümü çıkarır mı? Son dönemde gördüğümüz pop müzik sanatçıları türkü ya da Türk Sanat Müziği söylemek konusunda çok hevesli…
Çok isterim ama benim de birikmiş bir hayli bestem var.  Kendi bestelerimden oluşan bir pop albümü çıkarmayı arzu ederim.

GENİŞ ZAMANA YAYILAN SANATÇI OLMAK İSTERİM

Sizi dinleyen kitlenin nasıl bir tarzı olduğunu düşünüyorsunuz? Mesela yaşantınız bir rock müzik sanatçısı gibi olsaydı artma ya da azalma olur muydu? Siz hep inzivada gibisiniz…
Aslında işimle öndeyim ürettiğim zaman ya da özel hayatımla  geride durmayı tercih ediyorum. Şu ana kadar pop arabesk, Halk Müziği, Batı Müziği, Caz, Sanat Müziği, Sufi Müzik çalışmalarım oldu ve bence halkımız da beni “yorumcu” olarak kabul etti. “Popüler olmak mı, geniş zamana yayılan bir sanatçı olmak mı?” Tercihim belli. İkisi birden olabiliyorsa da ne âlâ…

Annelikle ilgili deneyimlerinizi bir kitap haline getirmeyi düşünür müsünüz?
Şimdilik böyle bir düşüncem yok, instagram, twitter ve facebook hesaplarımdan paylaşımlar yapıyorum zaten.

Oyunculuk sizin için nasıl bir yerde? Rol yaparken ne hissediyorsunuz?
Rol gibi değil de başıma gelmiş gibi hissettiğim için şimdiye kadar aldığım tepkilerin ortak cümlesi: “Çok doğalsın.”

Sahnedeki  Zara nasıl biri? Spot ışıkları ve on binlerce insanın karşısında sanatçının ruh durumu değişiyor mu?
Kesinlikle oradaki kişi ben değilim. Yani şurada oturup sohbet ettiğin Zara ile sahnedeki Zara aynı değil. Oturup düşündükçe otuz bin, elli bin, yüz bin kişiye konser vermek, herkesin senin için toplandığını bilmek, ağlayarak boynuna sarılan kızlara “Yanındayım ve birbirimizden hiç farkımız yok” demek nasıl bir cesaret diyorum kendime.

DİNLEYENLERİN ÇIĞLIKLARI BENİ COŞTURUYOR

Sahnelerin en kalabalık saz grubu sizin değil mi?
Evet. Albümde nasıl dinliyorlarsa aynı sound’u akustik olarak vermeye çalışıyoruz. Çok ciddi bir ekiple ve çok meşakkatli çalışıyoruz. Türkiye’nin şahane ustaları, şefimiz İbrahim Şentürker yönetiminde muhteşem bir orkestramız var.  Eserleri okurken ben, nasıl kendimden geçiyorsam, dinleyenler de çığlıklarıyla beni coşturuyor.  Aynı zamanda led ekranlardan şarkılarımıza uygun görseller paylaşıyoruz ve videolardan sorumlu bir arkadaşımız Gürkan, seste Nazım, ışıkta Oğuz, teknik ekip de say say bitmez. Hepsine bin teşekkür. Günün sonunda insanların müzikten mest olmuş hali her yorgunluğu alıp götürüyor.

GELECEĞE YİĞİTLİK YAPMAYACAKSIN

Bir gün şöhretiniz azalsa ya da kaybolsa, bunun üzerinizde olumsuz bir etkisi olur mu?
Hiç geleceğe yiğitlik yapmayacaksın. Etkilenmeyebilirim, tersi de olabilir. İnsan her saniye yenileniyor. Nihayetinde “son”lu bir hayat yaşıyoruz. Dünyanın hiçbir hali beni etkilemesin isterim, bunun için kendimi yetiştirmeye çalışıyorum. Hani demiş ya koca Yunus: “Ne varlığa sevinirim, ne yokluğa yerinirim, aşkın ile övünürüm, bana seni gerek seni” İşte dünya malı, ne sevindirsin ne de üzsün. Buraya ait olan, burada kalacak sonuçta.

Sanatçıların pek çoğu psikolojik tedavi gördüklerini söylüyor. Çünkü sanatçılar hassas ruhlu insanlar. İnişleri ve çıkışları çok fazla, değil mi?
Sahiplenmek, sanırım sınavımız burada başlıyor. Dünyanın kimseye vefası olmamış ki bize olsun, bu renkli dünyayı sahiplenince kendisinin “yalan” olduğunu hatırlatıyor işte. “Vefasızdan vefa beklemek, ayrı bir vefasızlıktır” derler ya...

Eşiniz Akif Beki size ‘Mesleğini bırak’ deseydi ne yapardınız?
O özel biri. Mesleğini bırak diyeceği kişiyle evlenmezdi..

Aşk evliliği yapmanın avantajı ne? Çocuk için daha mutlu bir gelecek mi hazırlıyor sizce?
İçinde aşk olmayan her şey suni, sentetik ve eksiktir benim için. Aşk varsa ölümüne gidersin gözün görmez ve “kendinsindir” aşkta, özgürsündür... Daha büyük zenginlik mi var?

“Aşk beni arif etti
İnceltti zarif etti
Ben aşkı bilmez idim
İçerdeki tarif etti”

Nelere kadirmiş bak...

Yeni projeleriniz neler olacak?
Mercan Dede ve Azam Ali ile bir konserimiz olacak Zorlu PSM’de 1 Kasım’da inşallah. Ve yeni sürprizler…

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı