• $32,3681
  • 34,9725
  • 2325.34
  • 9079.97
13 Nisan 2014 Pazar 01:56 | Son Güncelleme:

Fatih Aksoy bizi mağdur etti

Fatih Aksoy bizi mağdur etti

Faruk Aksoy imzalı ‘Fetih 1453’ filminin tek kadın oyuncusu Dilek Serbest, ara verdiği beyazperdeye ‘Meleklerin Mucizesi’yle geri döndü. Yayından kaldırılan Fatih Aksoy imzalı ‘Fatih’ dizisinde oynamak için bekleyen ancak dizi kadrosunda yer alamayan Serbest, o dönem yaşadıklarını ve yeni filmini anlattı.

Olcay ÜNAL SERT 

İLK KEZ KOMEDİ FİLMİNDE OYNUYORUM 

Meleklerin Mucizesi’nde Alev karakterini canlandırıyorum. 30’lu yaşlarında Alev, eşini kaybetmiş, bir oğlu var. Fotoğrafçı ve zor bir hayat mücadelesi veriyor. Aşık olduğu Deniz onun tam tersi bir adam. Zıpır, çapkın, yerinde duramayan bir karaker. Film ikisinin kesişmesini ve mucizesini anlatıyor. İlk defa hafif romantik komedi filminde yer alıyorum. Onun için senaryo beni daha çok cezbetti. 

MELEKLERE İNANIYORUM 

Meleklerin olduğuna inanıyorum ama bu dini bir film değil. Siz arabayı bir yere park edip dörtlüleri yakıp gidemediğinizde belki bir şeylerden korunuyorsunuz. Belki iki dakika geç kalmanız gerekiyordur. Ya da karşılaştığınız bir insan, bir melek olabilir ve sizin hayatınızda bir şeyleri kolaylaştırmanıza ve  çözmenize yardımcı olabilir. Böyle insanlar üzerinden görünen melek tasvirleri var.
 
FATİH AKSOY DİZİ İÇİN İKİ SENE BEKLETTİ 

‘Fetih 1453’ filminden sonra olumlu dönüşler oldu. Türk sinema tarihine geçmiş önemli bir filmde yer aldığım için çok mutluyum. İbrahim Çelikkol, ‘Karadağlar’ dizisinde oynuyordu, yine tanınıyordu ama bu filmle birlikte şöhretini iyice perçinledi. Fatih’i oynayan Devrim Evin çok başarılı oldu. Ama film bize uğurlu gelmedi. Sinema filminden sonra hepimiz dizi projesi için bir sözleşme yaptığımızdan uzun bir süre hiçbir projede yer almadık. Daha sonra Fatih Aksoy, ‘filmde oynayan hiç kimseyi istemiyorum, yeni bir cast yapacağım’ dedi. Devrim ve ben uzun bir süre iş yapamadık. Sözleşmemiz olduğu için 2 yıl gibi bir süre, gelen tüm tekliflere ‘hayır’ dedik ve diziyi bekledik. Sonra bir anda da ben bu kadroyu istemiyorum deyince mağdur olduk.

KEŞKE SÖZLEŞMELER OYUNCALARI KORUYABİLSE...

Devrim Evin, dava açtı. O tiyatro sanatçısı olduğu için oradan izin alıp bekledi. Ben dava açmayı düşünmedim çünkü bu durumlar bana olağan geliyor. Yapımcının fikri değişebiliyor. Mesela Şahika Koldemir de mağdur oldu. Ben biraz kaderci bir insanım o yüzden küskün değilim. Keşke sözleşmeler biraz daha oyuncuyu koruyabilse. Maalesef dizi de tutmadı. Neticede biz televizyonda çok popüler insanlar değiliz. En azından Fatih Sultan Mehmet’i oynayan karakteri değiştirmeyecekti. Gerçi yerine dizide oynayan Mehmet Akif Alakurt da çok yakın arkadaşım, bir sene o rol için sakal uzattı ama herşey şans… Olmayınca olmuyor.

DİZİ ENFLASYONU RAHATSIZ ETMİYOR

Dizi enflasyonu bizi neden rahatsız etsin ki? O işlerden bir sürü kişi, ekmek kazanıyor. İyi olan da kalıyor diyemiyorum çünkü iyiler de final yapabiliyor. Reyting sistemi değişti. Dakikalar uzun olunca seyirci sıkılıyor, rol alan da set işçisi herkes zorlanıyor. Reytingler yüksek de olsa dizi bir süre sonra kısır döngüye giriyor, aynı hikayeler bir müddet sonra tekrar ediyor. Düşünsenize bir dizi reklamlarla birlikte 2 saati geçiyor.

BİR ANDA ŞÖHRET YA DA SABUN KÖPÜĞÜ OLABİLİRSİNİZ

Hastalık derecesinde takip ettiğim bir dizi yok. Ama evdeysem ‘Seksenler’ dizisini izliyorum. O dönem doğan bir oyuncuyum her anını hatırlıyorum. Güzel bir nostalji yaşatıyor. O dönemin starları kendi tarzını yarattığı için kalıcı olmuşlar, artık yeniden bir Ajda Pekkan’ın, Sezen Aksu’nun, Ferdi Tayfur’un ya da Cem Karaca’nın var olması çok zor. Hepsi nev-i şahsına münhasır yorumcular ve benzerleri yok. O yüzden kalıcı oldular. Bizim sektörde de aynı şey geçerli, bir anda şöhret oluyorsunuz, bir anda da sabun köpüğü gibi yok olup gidebiliyorsunuz. 

AİLE KAVRAMI BENİM İÇİN ÖNEMLİ 

3.5 yıl önce evlendim. Küçük ama güzel bir dünyam var. Hayvan manyağıyım, dört kedim ve bir köpeğim var. Çocuklar ve hayvanlar söz konusuysa herşeyi yapabilirim. Tırnaklarımı çıkartabilirim. Aile kavramı çok önemli benim için, aileme çok değer veririm. Ailem işimden önce gelir.

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı