• $32,4027
  • 35,4716
  • 2324.75
  • 9079.97
13 Aralık 2014 Cumartesi 01:45 | Son Güncelleme:

Bu gidişle izdivaç programına katılacağım

Bu gidişle izdivaç programına katılacağım

Pop müziğin prensesi Hadise, yine kıpır kıpır, bol emekli ve yüksek enerjili bir albümle müzikseverlerin karşısına çıktı. ‘Tavsiye’ isimli çalışmasında kadının gücünü vurgulayan sözlere imza atan sanatçı, listelerde en üst sıralarda yer alıyor. ‘Prenses’ isimli parçasına klip çeken ve şarkısı dilden dile dolaşan sanatçıyla birçok konuda konuştuk.

Erçin DAĞ EYSEN

Albüm çıkarma dönemi biraz sancılı geçer. Siz nasıl bir süreçten geçtiniz?
Dediğiniz gibi sancılı bir dönem…  Bir de ben albüm yaparken bir tek albüme konsantre olduğum için Hülya ablama hiç konser yapmayacağım, ne olursa olsun hiçbir şey istemiyorum dedim. Öyle de oldu. Eşofmanımla stüdyoya gittim ve şarkılarımı okudum. Bu albüme rahat vaktimi harcayabildim. Şarkılarımı da istediğim gibi seçtim. Kimseden etkilenmeden ve yorum almadan yalnızca kendim seçtim. Kimsede ‘şu şarkı olmasın’ demedi. Mesela iki üç şarkıyı son anda çıkardım. Çünkü yanlış anlaşılmasın dediğim iki tane şarkı vardı mesaj anlamında. Bizim basında maalesef her şeyi bir yerlere çekmeyi sevdikleri için açıkçası kimseye malzeme vermek istemedim. 

Şarkının mesajı bir yerlere çekilebilir miydi?
Evet. Şarkı hâlâ benim ama albüme koymadım. Birkaç yıl sonra bambaşka bir aranjeyle tekrar okuyup bir kılığa sokabilirim. 

O zaman sizin için ilk olarak şarkı sözleri önemli diyebilir miyiz?  
Her şeyden önemlisi sound ama sözler de önemli. Mesela bana hitap etmeyen bir cümleyi söylemek istemem. Albümdeki tüm şarkılarda kadını güçlü gösteren cool cümleler var. 

Siparişli olarak yaptırdığınız bir parça oldu mu?
‘Prenses’… Özellikle benim için hazırlanmış bir şarkı. ‘Hadise’ye kadını güçlü gösteren, ezik göstermeyen bir şarkı yapacağız’ diyerek Gökhan Şahin ile Emrah Karaduman böyle bir parça ortaya çıkardı. 

ÇOK BÜYÜK KOMPLEKSLERİM YOK

‘Prenses’in ‘Kraliçe’ olması gerekmiyor muydu?
Şarkının sözlerinde ‘Prensesler gibiydim baba evinde’ diyorum. ‘Baba evinde kraliçe gibiydim’ kimse demiyor. Babam bana prenses gibi davrandığı için o şekilde yazıldı. Benim çok büyük komplekslerim ve egom olsaydı ‘Prenses istemiyorum’ prensesin bir üstü var ‘Kraliçe’ olsun derdim. Hiç öyle şeylere takılmadım.   

Albümler artık kazandırıyor mu?
Eskisi gibi değil tabii ki… Bazen öyle hikayeler duyuyorum ki 1- 2 milyon gibi… Eskiden klipler için bambaşka bütçeler vardı. Şimdi sanatçılar % 80’nini kendileri yaptığı için para anlamında çok dikkatli olmamız gerekiyor. Bence sanatçılar için kolay bir dönem değil. Aynı şekilde plak şirketleri için de değil. 

Bir tek albüm kazancıyla yaşam sürdürülebilir mi?
Bence sürdürülmez. Aslında paranızı nasıl harcadığınıza bağlı. Sonuçta sanatçıyız işlerimiz var. Sahne yapıyoruz, para kazanabiliyoruz ama sen paranı nasıl harcıyorsan ona göre mutlu oluyorsun. Deli şeyler yapmıyorsan güzel bir şekilde geçinebilirsin.

1 TL’NİN DEĞERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM  

Siz yatırımlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Saçma sapan şeylere para harcamıyorum. Yani öyle 50 bin lira ya da 100 bin lira değerinde bir çanta almam. O konuda korkarım. Çünkü ben buralara kendi çabamla geldiğim için 1 TL’nin değerini bile çok iyi biliyorum. Ailen zengin olur, sen böyle büyümüş olursun marka çantalar lüks saatler falan alabilirsin. Sonuçta bunu da sen seçmedin. Annen ve baban zengin, yapacak bir şey yok. Ama ben çok çalışarak ve nereden geldiğimi unutmayarak buralara geldiğim için saçmasapan deli şeyler yapmam paramla. Öyle 50- 60 tane çantam yoktur. 

En büyük lüksünüz?
Tatillerimdir. Para harcadığım yer tatildir… Tabii ki ilk önce işime yatırımımı yaparım. Onun geri dönüşü çok önemli. Kendim için soruyorsanız kesinlikle tatildir. 

Magazin haberlerinde pop sanatçılar arasında büyük bir çatışma ortamı varmış gibi bir hava yaratılıyor. Buzdağının arkasında neler yaşanıyor?
Ben bu konulara çok girmediğim için girmedim derken bana laf atıldığı zaman cevap vermiyorum. O yüzden bunu yapanlara sormak lazım. Eskiden böyle bir şey varmış. Büyüklerimiz zamanında birbirine çok laf atmış ki onlardan sonra gelen jenerasyon da ‘demek ki böyle reklam yapılıyor’ mantığında birbirine giriyor. İnanın orasını hâlâ çözemedim. Ben bugüne kadar albümümün tanıtımı için hiç bu yola başvurmadım. Çünkü benim tarzım değil. 

Ekstradan ekstraya koşan, albümleri çok satan adı hiçbir skandala karışmamış bir sanatçı olarak meslektaşlarınız tarafından sevildiğinizi düşünüyor musunuz?
Hayır (gülüyor). Sanırım genç olup güzel başarılara imza atmak bazı insanları kızdırıyor olabilir, bilmiyorum. En azından ben böyle düşünüyorum. Siz laf atmadığınız bir insandan laf duyunca tuhaf olmaz mısınız? İşte ben de böyle diyorum: ‘Neden benimle uğraşıyor?’ Bir müddet sonra başarım onu rahatsız ediyor diye düşünmeye başlıyorum. Başarısız olsam benimle uğraşmazlar. 

ZAMANINDA KEŞKE KAFAMA TAKMASAYDIM 

Bu da karşı tarafın ‘ben’ duygusundan mı kaynaklanıyor? 
Ama öyle bir dünya yok ki… Ben daha çok genç sanatçılar olsun istiyorum. İnanın çok mutlu olurum..  

Kendiniz için yaptığınız özeleştiri nedir?
Keşke takmasaydım diyorum. Bazı şeylere zamanında çok takmıştım. Ama şöyle bir pişmanlığım yok: ‘Neden?’ demiyorum. Kafama takmasaydım, paniğe kapılmasaydım dediğim şeyler oluyor. Şu zamana kadar işimle ya da özel hayatımla ilgili olarak hiç pişmanlık yaşamadım. 

Sizin hakkınızda bilinen en büyük yanlış ne?
‘O Ses Türkiye’ ile beraber karakterimi ortaya koyduğum için çok mutluyum. Orada insanlar beni tanıyor. Ama beni çok fazla ilişkideymişim gibi yazan haberler sanırım insanlarda şu hissi uyandırabilir: ‘Ne kadar çok ilişkisi oldu bu kızın’ Aslında böyle bir şey yok. Zaten ilişkide olsam tabii ki açıkta yaşamayı sevmem ama olursa da görürsünüz. Zamanında da oldu ve bunu insanlar da bildi. İnkar etmedim çıkıp da ‘Evet deli gibi âşığım, bu da benim sevgilim’ demedim. Önümüzdeki yıllarda da böyle olmalı. Bir araya gelmediğim ünlü bir isimle yazılmaktan rahatsızlık duyuyorum. 

‘BABAM VE OĞLUM’ GİBİ İNSANLARI AĞLATMAK İSTİYORUM

‘O Ses Türkiye’ dışında sizi başka bir televizyon projesinde  görebilecek miyiz?
Şimdilik yok. Güzel bir teklif gelirse kendimi iyi hissedebileceğim, beni gerçekten iyi yansıtacağını düşündüğüm bir projeyi değerlendiririm. Televizyonculuk rüzgarına kapılmadım. ‘O Ses Türkiye’ müzik programı olduğu için kendimi orada rahat hissediyorum. Beni bir evlilik programına sokmaya çalışırlarsa olmaz, bunu yapamam. 

Oyunculuk düşünür müsünüz? 
Ona hemen atlarım. Bir filmde oynamayı çok istiyorum. Enerjik bir insanım ama tam tersi büyük bir dram olabilir. ‘Babam ve Oğlum’ gibi insanları hüngür hüngür ağlatan bir film ya da aşk acılı ‘Issız Adam’ gibi… 

Bugüne kadar âşktan çıkardığınız sonuç nedir?
Aşk her insanda farklıdır. Mesela ilk âşk başkadır. Ondan sonra yaşadığın ilişki farklıdır. Ama âşk seni mutlu etmeli. Eğer ki seni mutlu etmiyorsa âşk değildir. 

Çok çabuk âşık olur musunuz?
Yok. Aşk başka bir şey. Çok çabuk birini beğenebilirsin, ‘Aa ne kadar güzel bir enerjisi var’ diyebilirsin ama bu âşk değildir. 

DAVRANIŞA AŞIK OLURUM GÖRÜNTÜYE DEĞİL 

Hakan Baş’la aşk yaşadığınız söyleniyor. 
Hakan yakın arkadaşım sevdiğim bir insan. Bizi zaman zaman yemek yerken görebileceksiniz. Şu an yapılacak başka bir yorum yok.

Böyle güzel bir kadını kimse yalnız görmek istemiyor. 
Biliyorum, istemiyorlar. Evlendireceksiniz beni. Bu gidişle izdivaç programına katılacağım insanların isteklerinden dolayı (gülüyor)… Her şeyin hayırlısı. 

Kimileri bir erkeğin ayakkabısına ya da saatine önem verir. Siz bir erkekte nelere dikkat edersiniz?  
Ben bakmıyorum. Komik geliyor. Hayatım boyunca böyle şeylerle uğraşmadım. Beni etkileyen şey bir insanın insan olması, bana güzel davranması… Davranışa aşık olan bir insanım. Görüntüye değil. Bana ilgi gösteren, bana iyi davranan erkek kazanır. Mutlu olmak istiyorum başka bir şey istemiyorum. Kısacası aşk acısı çekmek istemiyorum. 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı
Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı

Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür