• $32,4369
  • 35,6185
  • 2326.58
  • 9079.97
12 Ekim 2014 Pazar 01:14 | Son Güncelleme:

Kadın dırdırı çekemiyorum

Kadın dırdırı çekemiyorum

Almanya’da yaşayan işçi bir ailenin çocuğu Önder’den, televizyon dünyasının sevilen ismi Önder Açıkbaş olmaya giden bir hayat hikayesi... Oynadığı dizi ve filmlerle izleyiciyi güldüren, yaptığı programlarla evlere konuk olan Önder Açıkbaş’la yeni projelerini, ‘Sil Baştan’ dizisindeki rol arkadaşları Murat Dalkılıç ve Sergen Yalçın’ı konuştuk. İşte o keyifli sohbet…

UĞUR KALABAŞ

Oldukça yoğun bir dönemdesiniz. Bir yandan vizyona girmeyi bekleyen bir sinema filmi, son dönemdeki tv programlarınız ve şu an izleyiciyle buluşmakta olan dizi projeniz. Bu kadar yoğunluk yormuyor mu?
Gerçekten yoğun bir dönem bu ama işini sevmekle alakalı her şey. Şevk meselesi. Sistematik yaşıyorum. Hatta bu yoğunluktan artırıp keyif yaptığım zamanlar bile oluyor. 

‘Sil Baştan’ isimli dizinizde başrolleri Sergen Yalçın ve Murat Dalkılıç’la paylaşıyorsunuz. Kamera karşısında sizi yoruyorlar mı? Sonuçta biri sporcu diğeri popçu…
Murat (Dalkılıç) zaten oyunculuk mezunu olan bir isim. Çektiği klipleri saymaya kalksak zamanımız yetmez. Sergen ağabeyin  reklam filmleri 20’yi aşmış. Bende yok o kadar reklam. Yorulmak haddimize mi be Uğur’um (Gülüyor)… Şaka bir yana hiç şahit olmadım acemiliklerine… 

BİR SERGEN DAHA GELMEZ! 

Sergen Yalçın ve Murat Dalkılıç nasıl sizle aynı dizide oynayabiliyorsa siz de onlarla ağzına kadar dolu bir konser salonunda şarkı söyleyebilir, on binlerin gözü önünde top koşturabilir misiniz?
Aaaa bak iş futbola gelince biz Almanya’da büyümüş 4 kardeşiz ve dördümüz de efsane top oynarız . Sergen Abi’ye de bir sorun isterseniz. Setimizin arkasında ufak bir sahamız var. Bir ufak bitirmişliğimiz vardır yani (Gülüyor). Ama oyuncu olmasaydık bir Sergen Yalçın da olamazdık tabii ki. Geçenlerde bana internette, Sergen’nin kullandığı bir frikik gösterdiler. Top kadrajdan çıkıp tekrar kadraja giriyor. Ötesi yok. Bir daha zor gelir bir Sergen Yalçın bu memlekete. Murat’a gelince; sesimiz iyidir aslında ama anca beste yapabiliriz, zaten Murat’ın ölçülerinde de okumaya gözüm de yemez (Gülüyor).

Komedi oldukça zor ve riskli bir tür. Siz bunu tercih ettiniz. Yarın bir dram ya da aşk filmiyle karşımıza çıkar   mısınız?
Cebimde bir kuruşum bile yokken hep iş seçtim ben. Tek bir şeye dikkat ettim. Karşılığını bulabileceğim karakteri oynamaya. Şimdi beni Fahriye Evcen’le bir aşk filminde düşünsene. Seyirci bunu yer mi sence? Bizim filmde Kahtalı Mıçı, Dilberay oynuyor (Gülüyor). Bu tarz meselesi biraz da. Sen hiç aşk filmi çeken yakışıklıların komedi filmi çektiğini gördün mü?

İçinde bulunduğunuz projelerde gişe kaygısı yaşar mısınız yoksa ‘ben paramı alır oyunumu oynarım, gerisi beni ilgilendirmez’ diyenlerden misiniz?
Bugüne kadar böyle bir kaygı yaşamadım fakat bu yaz Şükrü Avşar’la yaptığımız film biraz farklı benim için. Şükrü Avşar hem abim hem arkadaşım, her şeyimdir benim. Onun için çok ince eleyip sık dokudum. Bu filmin senaryosunu elbirliğiyle oluşturduk. Bundan önceki projelerde sadece hizmet veren bir oyuncuydum, şimdi tamamen taşın altına elimi koydum. Artık gişe kaygım da var. 

Parayla pulla aranız nasıl? 
‘Malın sahibi değil, bekçisiyiz’ demişti rahmetli Müslüm Gürses bir programın kulisinde bana. Hiç unutmam o sözünü. Dolabımı açtığımda ne var ona bakıyorum ben valla. Peynir, zeytin, su.. Benim tüm zenginliğim bu. Para benim için sadece araç, asla amaç değil.

Yine de hayatın gerçeklerini es geçemeyiz değil mi? Yatırım yapmıyor musunuz?
Benim kesem bereketlidir. Ben Almanya’da işçi bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm.  Dövizi iyi bilirim. Bunları söylemek biraz tuhaf ama arabam bir de evlerim var şükür. Bu kazanımlarımdan dolayı Allah’a şükrederim hep. Bir de bu millete minnettarım. 

Biraz da özel hayatınızdan bahsedelim sizin için de mümkünse… Var mı hayatınızda biri?
Ben ilişkilerde iyi bir partner sayılmam. Hem yoğun çalışıyorum hem de erkek arkadaşlarımla vakit geçirmeyi çok seviyorum. Kadın dırdırını çekemiyorum. Mesela maça gideceğim, akşam yemeğe çıkacağım, setim var uzun sürecek... Bunlar ortaya çıkınca başlıyor ‘yok bana zaman ayırmıyorsunlar, benle ilgilenmiyorsunlar, ilişkimiz yıpranıyorlar’… İşin yoksa uğraş. O yüzden böyle iyi.

‘SANKİ ADAMI VENEDİK’E GÖTÜRDÜK’

Hemen her gazetede gördük Sergen’le Cihangir’de çekilen fotoğraflarınızı. Sergen’i neden Cihangir’e    götürdünüz?
Her oyuncunun Cihangir’i görmesi lazım diyerek götürdük.  Aslında tesadüf oldu. Esra Dermancıoğlu’nun oyunu vardı. Seyretmek için gitmiştik. Güzergaha da çok yakındı vakit geçirelim dedik lakin kameralar gelince algı değişti (gülüyor). Sanki adamı Venedik’e götürdük ulan altı üstü Cihangir işte…  

Nasıl bir hayat felsefesine sahipsiniz? 
Aç yürür, tok salınırım. Kimse bilmez beni… Gururumdan ödün vermem!

Hemen hemen tüm komedyenlerin kolleksiyonerlik gibi bir de hobisi var. Sizde de var mı?
Valla benim yüzük koleksiyonum var ama harbiden efsane yüzükler. Öyle Cem (Yılmaz) ağabey  gibi bir araba koleksiyonu değil tabii ki. Ondaki araba koleksiyonun 6 aylık vergileri bile beni çürütür (gülüyor).

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür