• $32,3695
  • 35,038
  • 2325.22
  • 9114.42
8 Mayıs 2013 Çarşamba 22:35 | Son Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi konser krizine yasal süreç

İstanbul Üniversitesi konser krizine yasal süreç

İstanbul Üniversitesi Bahar Şenlikleri'nde şok. Dün akşam Hande Yener'i bekleyenler büyük şaşkınlık yaşadı. Konser iptal oldu. Olayı twitter'dan duyuran prodüktör Polat Yağcı ücretlerin ödenmediğini belirtti. Bu akşam Sıla'nın da sahne alamayacağı duyuruldu. Hande Yener'den bugün ilginç bir açıklama geldi. Siteden ise yeni konser programı açıklandı. Üniversite ise 'yasal süreç başlatıldı' açıklaması yaptı.

Neslihan AKBAYDAR / aksam.com.tr

İstanbul Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen konser organizasyonlarında şok. 8 Mayıs akşamı Hande Yener çıkacaktı. Ancak konser iptal oldu.  
6 - 11 mayıs
tarihleri arasında Avcılar Kampüsü'nde gerçekleşecek olan şenliklerde 12 sanatçı sahne alacaktı. Şenlikte Volkan Konak, Şevval Sam, Hande Yener, Sıla, Nev, Mustafa Sandal, GRİPİN, Ali Altay, Umut Kuzey, Grup 84, Babutsa gibi ünlü isimlerin ve grupların sahne alacağı duyurulmuştu. 

Yapımcı Polat Yağcı, twitter'dan İstanbul Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenecek olan konserlerin 8 Mayıs akşamından itibaren iptal edildiğini duyurdu. Yağcı, konser iptallerinin sanatçı ücretlerinin ödenmemesinden kaynaklandığını belirtti. Konser verecekler arasında yer alan Hande Yener de konuyu Twitter'dan yaptığı açıklamayla doğruladı.

'BİZ KEFİL OLAMAYIZ DEDİLER'

Polat Yağcı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 'Üzülerek tüm iyi niyetime rağmen 8 Mayıs akşamından itibaren konserleri iptal etmek zorunda kaldım. İstanbul Üniversitesi bu organizasyonu bir firmaya vermiş. Firma da bir organizatörle anlaşmış. Biz de sanatçıları veren tarafız. 17 seneden beri bu sektördeyim ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Konser günü para ödenecek diye anlaştık. Normalde cuma günü ödenecekti cumartesi oldu. Cumartesi pazar, pazar da pazartesi ödeyeceğiz dediler bugüne kadar geldik. Ben tüm iyi niyetimi göstererek ilk gün Volkan Konak'ı ikinci günü Şevval Sam'ı bugün de Gripin'i Hande Yener'den önce para almadan sahneye çıkardım. Ama bugün saat 21.30 oldu hala yarın ödeme yapacağız dedikleri noktada rektörlükten yetkililerle görüştük. Onlarda 'Biz kefil olamayız' deyince Hande Yener'den itibaren Sıla, Nev ve Mustafa Sandal konserlerini iptal etmek zorunda kaldım. Asıl olan büyük bir hevesle konser alanına gelen 30- 40 bin öğrenciye oldu. Biz en çok onlar için üzüldük. Organizasyonla ilgili hiçbir sanatçının hatası, sorumluluğu yoktur.

13 YILLIK KARİYERİMDE İLK

Hande Yener, "Maalesef çok üzgünüm! 13 yıllık kariyerimde ilk kez böyle bir sorun yaşıyorum. Bu konseri gerçekleştirmek için, sabahtan beri çok çaba gösterildi. Ancak İstanbul Üniversitesi, beni sevenlerime mahçup etti... Üzgün bir şekilde bu konseri gerçekleştiremeyeğimizi duyuruyorum." dedi.

YARIN ORADA OLACAĞIM

Hande Yener daha sonra  twitter'dan şu mesajı paylaştı: Sevgili ist.üni.öğrencileri! bugun konserime yapılan sabotaja karşılık, yarın oraya tesisatı kendim kurdurup 1 krş almadan şarkı söyleyeceğim. Size ve mesleğime olan saygım sonsuzdur...3 saattir teknik konularla mücadele ediyorum. Yarın saat tam 21.30 da orada olacağım. Şu anda üzüntümden ağlıyorum !! Dilerim yarın buluşuruz.

BU AKŞAM DEĞİL AMA OLACAK

Hande Yener dün akşam yaptığı 'yarın oradayım' açıklamasından sonra bugün konserin mümkün olmadığını duyurdu. Yener, twitter'dan şu mesajı paylaştı: Dün festival tamamen iptal edildiği için,elimizi kolumuzu sallayarak okula sahne kurmak,teknik olarak mümkün değil, konseri yapmak için görüşmeler sürüyor. Bu akşam bu konseri gerçekleştirmemiz, prosedürler yüzünden zor görünüyor. Ama konser olacak,tarih bekliyoruz. Sözümün arkasındayım!!Bu konunun peşini bırakmayacağımı bilmenizi istiyorum... Şimdilik sabırla bekliyorum! Bu akşam konserin yetişme imkanı yok yeni tarih bekliyorum rektörünüzden..

SILA KONSERİ DE İPTAL

Bahar şenlikleri kapsamında bu akşam Sıla'nın çıkması gerekiyordu. Ancak DAY1 Organizasyon'dan yapılan ve Sıla Gençoğlu'nun da paylaştığı duyuruda şu ifadeler yer aldı: Bugün yapılması planlanan İstanbul Üniversitesi Konseri, sahne alınması için gerekli olan teknik sistemin alanda hazır bulunmaması ve şartnanemelerdeki vaatlerin yerine getirilmemesi nedeniyle gerçekleştirilemeyecektir. Konuyla ilgili şartların düzeltilmesi için gerekli mücadele verilmiş fakat sonuç alınamamıştır. Saygılarımızla

YENİ PROGRAM ŞÖYLE

Bahar Şenliği 2013 Yeni Konser Programı

09 Mayıs 2013 Perşembe

1. Tuncay “iyi Kötü, Çirkin”

2. Ahırkapı Roman Orkestrası

3. DJ Akay

10 Mayıs 2013 Cuma

1. Malt

2. Can Bonomo

11 Mayıs Cumartesi

1. Revolters

2. Pamela Spens

3. Cem Adrian

 

 

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi